Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 17-18 hónapos gyermeketek...

17-18 hónapos gyermeketek mennyire önálló a beszédben vagy kérésre teljesítésben?

Figyelt kérdés

A kisfiam 16 hónapos múlt a hónap végén tölti a 17-et.Nagyon öntörvényű,nem igazán érdekli,ha kérek tőle ezt azt.A cipőjét hozza,meg a zokniját,ha leveszi,de más dologra nem nagyon lehet rávenni.Pedig biztosan megérti,mert elindul,ha azt mondom neki ücsülj az ágyikóra,de aztán mégis mást csinál.Nem nevez meg ruhadarabokat sem testrészeket,sőt amilyen szépen beszélt eddig,most már azt is kezdi elhagyni.Inkább mutogat és gajdol,amit nem vagyok hajlandó megérteni,akkor dühbe gurul ledobja magát a földre és hiszti.

Miért visszafelé fejlődik,miért nem előre?

Láttam ma egy videót Zoé babáról,hát még a levegő is kiszaladt belőlem,hogy milyen ügyes értelmes kislány az én kincsem hozzá képest...sehol sincs.Másnak is vannak ilyen gondjai?

2012. máj. 11. 08:22
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm,hogy rám szánt néhány sort.

Higyjétek el,nem erőltetni akarom én a kisfiamat,de természetes dolog,hogy félek,talán nem olyan ütemben fejlődik,ahogyan a hasonló korú babák.Viszont elolvasva a válaszaitokat,valóban nincs miért aggódnom.

Bár az is tény,hogy pl.a védőnőnk szinte megköveteli,hogy tanítsam meg a gyerekemnek az állatok hangját utánozni,vagy a testrészeit mutogatni.Nem akarok mindent a nagykönyv szerint csinálni,de kukorékolhatok én neki napestig,ha nem érdekli,nem érdekli...:)

2012. máj. 15. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!