8 hónaposomtól alig tudok valamit csinálni a házban, ti is?
Már próbáltam hordozóban is, de sír, mert nem lát, előre meg tehetem, már nagy!
Próbálom leosztani a játékokat és adni neki egyet- egyet, ami új számára, hátha lefoglalja. Egy ideig működik, max 5 perc, de vannak helyzetek, wc pl. amikor 5 percre lenne szükségem...nem hallgat!
Ez a szeparációs szorongás. Esetleg járóka, utazó ágy? Abból láthat téged, és te is el tudod végezni a dolgokat.
Nálunk is ez van, pedig csak 7 hónapos. Ha látja, hogy indulok az ajtóhoz, keservesen sír, látszik rajta, hogy meg van rémülve. Olyannyira, hogy már zokog, és soká nyugszik meg utána. Nem hagyom sírni. Inkább viszem magammal mindenhová. A házimunka is megvár amíg a férjem hazaér, a főzés is. :)
utolsóval nem értek egyet. ezt igenis meg kell oldani,nem nőhet az ember fejére a gyerek. sir mert ki akarja anyát saj
átitani de ez lehetetlen. persze van akinek semmi méás vágya nincs minthogy a ygereke a nyakán lógjon,de ez akkor sem jó. a gyereknek meg kell tanulnia anya nélkül lefoglalnia magát. bőg hát bőg. meg fogja érteni előbb utóbb.
ami nálam bevállt első perctől: saját szoba,kint járóka.
de még igy sem vittem magammal mindenhová. ha dolgom volt-főzés,wc stb-akkor a szobájában volt a játszószőnyegén. biztonságban. figyeltem,meddig van el. ha bentvoltam vele,de ki kellett mennem,mindig m,egmondtam neki h anya mindjárt jön. nálunk is volt sirás,de szép fokozatosan emeltem az időt amit kint töltöttem. 5perc,aztán 10,15 stb. nem volt gond.
de ehhez az kell h következetes legyél.
nem kell szuperanyának lenni aki mindenben 100%,de az sem jó ha amig apa hazaér csak a gyerek körül forog az ember.
nem csak anya vagy,hanem ember,nő és feleség.
találd meg az arany középutat,és tényleg hagyd kicsit sirni,hidd el pár perc és abba hagyja,te meg azt veszed észre h tök jól elvan. de persze bepróbálkozik ez természetes :)
ha engedsz neki attól ő vérszemet kap-hidd el nagyon kis rafkósak már picinek is :)- te megőrülsz egy idő után és a vége az lesz,h ott ülsz vele miközben kihullik a hajad az idegtől,ő meg rapliszni fog mert érzi h agyban nem is vagy ott.
gondold el ezt a párodra vetitve: pl,el szeretnél menni moziba. ő mindent kitalál-nem rosszból csak azt szeretné ha csak vele lennél-h ne menj el. te engedsz neki,mert szereted,meg olyan édesen kér stb. de a 10 ilyen alkalom után már úgy érzed a fejére boritanál valamit. ő meg azon fog kiakadni h mi afenéért vagy te most ideges amikor együtt vagytok??
na,csak ügyesen,következetesen,te vagy az anyuka,te diktálsz,nem ő. hidd el nekem-3 gyerekem van- közel sem veszik olyan tragikusan a dolgot,mint ahogy előadják.
max ha pl betegek,de azt meg úgyis tudod és akkor eleve velük van az ember
szerintem 8 hósan teljesen természetes a szeparációs szorongás, elmúlik mint minden má nem most van itt az idő a trenírozásra, ahogy itt egyesek értik: azt a zsarnok gyereket levakarni magadrl!
most dolgozza fel hogy Te és Őnem egy és ugyanaz...most kell hogy megadd neki a bizalmat ami később is kísérni fogja...pont most ne hagyd sírni, 1-2 hónap és minden okés lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!