Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ismertek olyan szülőt aki nem...

Ismertek olyan szülőt aki nem oltat, és valahogy megúszta az oltást. Ha lenne ilyen ismerősötök engednéd, hogy együtt játsszon a te gyerekeddel?

Figyelt kérdés

2012. máj. 7. 22:12
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Ja igen és azért nem oltják a 2 évest, mert a BCG 10 évre szóló védettséget ad, ezért nincs szükség újraoltásra abban a korban.
2012. máj. 8. 20:51
 22/28 anonim ***** válasza:

Kitekintés Európába

Európa nagy részén nincsenek kötelező védőoltások, mindössze három ország ír elő kötelezően oltásokat: ő Belgium, Franciaország, Olaszország. Belgium egyet, a másik két állam négyet ő de négy különbözőt. Mindössze ajánlott oltások léteznek, az ajánlások azonban országról országra különböznek. A tüdőbaj elleni BCG oltás Európa nagy részében már nem szerepel az ajánlott oltások között.

A kérdés tehát semmiképpen sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Nyugat-Európában a szülők hatalmas mennyiségű irodalomból tájékozódhatnak kockázatokról és a mellékhatásokról, hogy azután felelősségteljes döntést hozhassanak a kérdésről. És nem csak néhány renitens gondolja másként:

Németországban az átoltottság 61 és 98 % között mozog, az oltásoktól függően. Az országot azonban elkerülik a járványok, csakúgy mint a többi nyugat-európai államot.

innen:

[link]

Hazugságokat ír vajon a cikk? És Ny-Európában felelőtlenebbek lennének a közegészségügyiek, vagy ne lenne pénz a kötelező oltásokra?...

2012. máj. 8. 22:49
 23/28 anonim ***** válasza:

Reagálva az utolsó hozzászóláshoz és az előzőhöz (mmr kérdésben):

....hát bizony, bizony, a rubola nem fog kihalni, vagy nem az oltás által, ugyanis ha csak Mo-n és még néhány államban kötelező,akkor bizony a több milliárd emberhez képest a 10 millió magyar állampolgár számít?!

és a turista bejön! az oltás pedig nem véd, csak 10 évig, majd megint 10 évig, stb.

A szomszéd néni, ha tudja, hogy gyermekkorában nem volt rózsahimlős, akkor oltassa be magát, mielőtt teherbe esik, vagy menjen egy rubeolás gyerekhez látogatóba, hogy elkapja. Ez a jó megoldás.

És még valami. A pestist sem kapta el mindenki, tehát ez sokkal bonyolultabb kérdés, jelzem orvos van a családban, tehát első kézből kapom az infót.

Végezetül, oltásokra van szükség, de reformra lenne szükség minden téren.

bcg: a 2 éves gyermeket azért említettem, mert ha valahogy mégsem kapja meg az első évében az oltást, akkor már utána nem lehet neki ezt adni. Ez mindenesetre nem csak bennem, de gondolatokat ébreszt, hogy csak csecsemőnek tudták kidolgozni.

Nem baj, ha nem értünk egyet. Tényleg mindenki számára írtam gondolatébresztésnek,nem vitának szánom.

2012. máj. 9. 10:23
 24/28 anonim ***** válasza:

Nem a vitával van a gond, hanem az orvosi alapok hiányával. Hidd el, megvan az oka, hogy miért újszülöttnek adnak oltást. Nem a levegőbe írtam, hogy beszélj infektológus szakorvossal!!! Elmagyarázza neked az immunrendszer működését, az okokat, következményeket. Alapok nélkül csak fikció minden, amit kilogikázol.

Bár tudom, hogy az alternatív bulvár hírek érdekesebbek. De vajon megéri csak ezen a szinten lavírozgatni?

Itt az említett szakemberek telefonszáma:

[link]

2012. máj. 9. 13:02
 25/28 anonim ***** válasza:

Köszi, de az infektológus semmi olyat nem mond, ami eltér a hivatalostól. Majd pont ők fogják azt mondani, hogy ez vagy az nem kéne. Mint mondtam itt áll mellettem egy orvos,szóval én neki hiszek, nekem tényleg vannak hiányosságaim, de kérdezek.

Az infektológus szerint pl. az mmr erősíti az immunrendszert. Ez nem igaz. Csak annyi igaz, hogy stimulálja. De most a részletekbe én sem mennék bele, mert hosszú leírni, és állandóan kérdeznem kell.

Ő sem oltásellenes.

2012. máj. 9. 19:51
 26/28 anonim ***** válasza:

Az infektológusnak a szakmája a védőoltások hatásmechanizmusa. Olyannyira, mint mérnöknek a házépítés. Gondolom a házadat is mérnökkel tervezteted, nem pedig az áccsal.

Egy hiteles szakember tisztában van mindennek az előnyével és a hátrányával is. Ez pont igaz a védőoltásokra. Nem tudom, hogy milyen orvos áll éppen melletted, de ha nem ebből szakvizsgázott, nem ezt a területet kutatja, akkor csak töredékét ismeri az egésznek. Inkább hiszel neki, mert érzelmi alapon döntesz. Na mindegy, nem győzködni akarlak, csak mindig ledöbbenek, hogy a laikus tartalmaknak, fikcióknak jobban hiszünk, mint a tudományosan megalapozott tényeknek, és azoknak a szakembereknek, akiknek ez a specialitásuk.

Nem tudom, hogy kihez fordulsz majd, ha beteg vagy, ha valamilyen mesteremberre lesz majd szükséged és így tovább. És sajnálom azt is, hogy magadat tájékozottabbnak hiszed, mint azt a szakorvost, aki mögött hosszú évek tanulása, tapasztalata áll.

Szerencsére döntési jogköre annak van a témában, aki ért is hozzá. Mert érzelmi döntésekkel nem lehet egy társadalom életéről, egészségéről határozni..

2012. máj. 9. 22:33
 27/28 A kérdező kommentje:
Jajj, én csak kíváncsi lettem volna, hogy van e ilyen ismerősötök, mert nekem van pár, és érdekelt volna hogy az idejáró anyukáknak is van e. Hogy egy ilyen kis körből is kerülnek e elő olyanok akik nem oltatnak. Hogy tisztábban lássam, hogy nem is az van mint amit sokan hisznek. Én sem hiszek az oltások nagyfokú védelmében és szükségességében, mérlegelek is, hogy mit adassak be a gyereknek. Mi ezt megtehetjük mert külföldön élünk. Magyarországi ismerőseim pedig titokban cselekszenek így. De úgy látszik nagy a titkolózás. Ha otthon élnék nem tudom mit tennék, én elmondanám e ezeket, vagy oltatnék mint a többiek, mert azt mondják az a jó. Nehéz ügy.Mindenesetre mindkét félnek igaza van, mert mindkettő olyan dolgokat állít amiben váltig hisz, meggyőzni itt a másikat nem lehet, nem is ezt akartam, csak tájékozódni, h tudtok e ilyen esetekről, hogy valaki nem oltat.
2012. máj. 10. 00:46
 28/28 anonim ***** válasza:
Sajnos a kotelezoket a muszaj kategoria miatt beadattam gyermekemnek de semmi mast nem vagyok hajlando. Oltas ellenes vagyok. Es az is mutat valamit, hogy nagyon sok orszagban nincs kotelezoen beadando oltas! Mar en is gondoltam ra, ha pl. a hulye h1n1 ijesztgetes miatt kotelezove tennek a oltasat keresnek orvost aki hajlando csak bepecsetelni.
2012. máj. 17. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!