Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ismertek olyan szülőt aki nem...

Ismertek olyan szülőt aki nem oltat, és valahogy megúszta az oltást. Ha lenne ilyen ismerősötök engednéd, hogy együtt játsszon a te gyerekeddel?

Figyelt kérdés

2012. máj. 7. 22:12
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
21%

Egyetlen tény, át van oltva az összes újszülött bcg ellen, akkor szerintem miért ütötte fel a fejét nálunk??!!

Gondolkozz már el egy kicsit!

2012. máj. 8. 10:16
 12/28 anonim ***** válasza:
21%

Másik kérdésedre: te tudod egyáltalán meddig véd az mmr?

Néhány évig, azután megint újra kell oltani. Majd megint néhány évig. Azután....... ott a védtelen felnőtt, aki miatt be kell ismét oltani az összes gyereket, hogy ne fertőzze meg. Orvosokat idéztem.

Védtelen felnőtt, aki egy turistától elkaphatja a rubolát, a mumpszot, egy védtelen felnőtt,aki külföldre megy és szintén elkaphatja, mert védtelenné tettük.

A gyermekkori mumpsz és rubeola védetté tesz egy életen bát. Itt is van egyébként kivétel.

Bárányhimlő detto.

Kanyaró: szükséges, bár külföldön megint csak el lehet kapni.

2012. máj. 8. 10:24
 13/28 anonim ***** válasza:
19%

WHO honlapján :

Bulletin of the World Health Organisation, 57 (5): 819-827 (1979)

Remélem hitelesnek számít, így hirtelen.

2012. máj. 8. 10:35
 14/28 anonim ***** válasza:
73%

Figyelj, nem szeretnék ezen veled vitázni. Tudod mi volt a BCG oltás előtt? JÁRVÁNY!!! Nem ennyi halottal, mint most, hanem sokkal többel! És valóban az oltás nem véd egy életen keresztül, viszont a tuberkolózissal fertőzöttek java része FELNŐTT és nem gyerek!!! Akik még védve vannak. Szerencsére az oltásnak köszönhetően, bár találkozik ezzel a bacival az ember, de nem lesz beteg, jó esetben felnőttként is marad némely védettsége.

A rubeola elleni oltás 5 évig véd. Viszont gyerekek terjesztik és valóban elsősorban a várandós anyák miatt vannak oltva. Mert mint írtam, ha várandós nő fertőződik, akkor a abortusz, vagy nagyon nagyon súlyos fejlődési rendellenesség a vége! Viszont, ha a gyerkekekt rendszeresen oltják, akkor jó eséllyel KIHAL az adott törzs, tehát egyáltalán nem lesz rubeola, vagy csak elenyészően!

Az oltás előtt jóval több várandós nő lett rubeolás mint most, ezzel családi tragédiát okozva.

A mumpszot, pedig, ha felnőtt férfi kapja el, annak szintén csúnya vége van. Ha a gyerekeket végigoltják, drasztikusan csökken a mumpsz előfordulása a társadalomban!

A kanyaró nagyon veszélyes vírus, nagyon gyakran évekkel később okoz halált okozó szövődményt! Ne akard ezt! A fejlődő országokban nem oltanak, a vírus pedig gyilkolja a népességet! Itthon alig akad kanyarós hála az oltásnak.

A bárányhimlő az idegrendszeri szövődményei miatt veszélyes, amit az okoz, hogy valószínűleg mutálódott az évek alatt. Ilyen is előfordul. Az oltás nem kötelező ellene, ha nem akarod nem adatod be. Én sem fogom a gyerekemet.

2012. máj. 8. 10:51
 15/28 anonim ***** válasza:
40%

Azt hiszem mindig rosszul fogalmazok. A kanyaró ELLENI oltást szükségesnek tartom. Bár már írtam a kanyaróról a véleményem, de akkor így tényleg tisztább.

A rubeola, mumpsz kérördésről pedig az a véleményem, hogy aki gyerekkorban nem fertőződik meg, azt oltsák be ellene, ne a gyerekeket, mert akkor az ördögi körből nincs menekvés.

2012. máj. 8. 10:58
 16/28 anonim ***** válasza:
52%

Nem ismerek ilyen szülőt, de tudtommal bölcsibe-oviba-iskolába csak oltással rendelkező gyerekek mehetnek. Ny-Európában jóval kevesebb a kötelező oltás, mint nálunk ez elgondolkodtató.

Nem vagyok oltásellenes, de oltáspárti sem, mert a nagylányom sérült, autisztikus jellegű, és semmi kimutatható oka nincs, és semmi baja nem volt pici korában. Lehet más okozta, lehet nem, a jó isten tudja. 15 évig nem mertem újat vállalni, és a kicsinél is több negatív érzésem volt a "vitatott" 15 hós oltás előtt, mint pozitív... Csak akinek esetleg rámegy az élete egy-egy igen ritka oltás mellékhatásra, az érti ezt igazán. Tízezerből egy is sok, ha te vagy az az egy. De ez nem csak picikre igaz, felnőtteknél is vannak súlyos mellékhatásai akár egy influenzaoltásnak, elég a napisajtót olvasni ehhez.

Kis olvasnivaló:

[link]

2012. máj. 8. 14:23
 17/28 anonim ***** válasza:
81%

Azóta az MMR higany komponensét már kivonták a forgalomból, ami a vélt autizmussal összefüggésbe hozható lett volna. Egyébként meg nem találtak a kutatások szignifikáns kapcsolatot a kettő között, viszont hisztériakeltésre jó volt a dolog.

Az is bizonyos persze, hogy az oltásnak nagyon nagyon ritkán, de lehetnek súlyos szövődményei. Ezt senki sem tagadja. Viszont ezek elenyészőek a betegség szövődményeivel szemben, ami ellen védenek. Még mindig a kanyarónál, ennek szövődménye kb 20-25% os, gyakran nagyon súlyos, halálos tüdőgyulladás, évekkel később jelentkező halálos agyvelőgyulladás. Lehet választani...

2012. máj. 8. 15:25
 18/28 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, nem vagyok oltásellenes, írtam, de a dolog kétoldalú, és az általam leírtak is az igazsághoz tartoznak. De választási lehetőség nincs, így felesleges a valósággal ijesztgetni bárkit, valóban. És amit írtál, a kanyaró késői szövődményeként jelentkező agyvelőgyulladás, az sajnos az élővírusos oltás következménye is lehet - erre fel is hívják a figyelmet a tájékoztatójában, ezek szerint nem olvastad a fenti linket. Sokan az oltás következményeként esnek át később ezen.
2012. máj. 8. 19:54
 19/28 anonim ***** válasza:
51%

Bocsánat, megint itt vagyok, bár jól le lettem pontozva.

Akkor egy kérdés az mmr-ről (bár úgysem aktuális,mert kötelező).

Szóval itt mindenki beoltatná KANYARÓT KIVÉVE a gyermekét olyan vakcinával, ami a szomszéd nénit, bácsit védi, nem a gyereket? Mert ez tény! A kicsit az védené, ha megkapná gyermekkorban a rubeolát és mumpszot, hogy védett legyen egy életen át. És gyengíti az immunrendszerét minden oltás, mert más immunreakciót váltanak ki a kialakulatlan immunrendszerből. Kamaszkorban újraoltás. Aztán semmi.

CSak filózunk, mert ugye kötelező, nincs mit tenni. Aztán jön egy gyerek Ausztriából, és ott áll majd mondjuk a 25 éves nő védtelenül,vagy megint megy oltatni.

Ez aztán nagyszerű.

Kanyaró ellenivel nekem személy szerint nincs problémám.

Tüdővész ellen az emlegetett rossz körülmények között élők be lettek oltva,és most lám mégis betegek.....

Ismét a félreértés kedvéért leírom, hogy ezt mind "oltáspártiként" mondom. De mondjuk ,hogy egy 2 napos újszülöttet beoltanak bcg-vel, az felháborító! Itt újabb kérdés merül fel. Időkorlátja van az oltásnak, vajon miért csak bébiket lehet beoltani. Utána miért nem szükséges, mondjuk egy 2 éves gyereket????!!!!

Tények és gondolatok...... a szemeket, füleket nem kéne becsukni.

2012. máj. 8. 20:12
 20/28 anonim ***** válasza:

Kedves előző, nem én pontoztalak le, mert attól még, hogy nem értünk egyet, lehet hasznos a válaszod.

Itt szintén egy-két dolgot rendbe kell tenni. Javaslom, hogy infektológus szakorvossal is konzultálj a kétségeidről, ők elmagyarázzák neked az immunrendszer működését, mert sajnos az orvosi egyetem alapjai, tudása szükségeltetik ennek megértéséhez.

Különben csak megfelelő hozzáértés, képzettség hiányában sodródsz az árral és hiteltelen, de izgalmasan hangzó dolgok is befolyásolnak.

Szóval arról bizonyára hallottál, hogy van passzív és aktív védőoltás. Az aktív immunizációval legyengített kórokozót kap a szervezet, amivel a saját immunrendszer küzd meg, kialakítván az immunválaszt. Ennél az esetnél szó nincsen az immunrendszer gyengítéséről. Itt arról van szó, hogy a legyengített törzs nem betegít meg, viszont reakciót kivált.

A kanyarónál, hogy a mellékhatásoknál feltüntetik ezt, azt jelenti, hogy több millió esetben, ha egy embernél is előfordul, akkor kötelező kiírni. A valódi betegségnél ennél viszont jóval többször fordul elő ez a késői, borzalmas szövődmény.

A passzív védőoltásnál kész ellenanyagot adnak be, ez valóban lustává teheti az immunrendszert, ha rendszeres (ennél szó sincs)Ilyen passzív oltásra példa, ha valaki hepatitis fertőzést kap a családban, akkor gyorsan beoltják a többi tagot is ellene. ez kész ellenanyag.

Mind a rubeola, a mumpsz, a kanyaró aktív védőoltás. Ennek annyi lehet a szövődménye, hogy nagyon különleges és ritka esetben (pl AIDS betegnél) kialakulhat a valódi betegség is.

Azt, hogy a gyerekeket hány éves kortól oltják, nagyon komoly kutatás és vizsgálatok előzik meg. Nem véletlenül nem adják az MMR-t az első 6 hónapban. A BCG-nek megnyugodhatsz, mert gyakorlatilag semmilyen szövődménye nincsen. Ami gáz sajnos, hogy a tuberkolózis bacija is mutálódik, nem véd minden törzs ellen az oltás. Viszont az általános törzsek ellen igen gyerekkorban!! Felnőttként már nincsen újraoltás, nagy részben takarékossági okokból, más részben azért, mert a legtöbb felnőttnek kialakul az immunitása, mivel találkozott már a bacival valahol. Őket kevésbé kell védeni, mint a gyerekeket.

A szomszéd nénit pedig igenis védeni kell a rubeola ellen, mert ha a várandóssága alatt elkapja, akkor szül mondjuk egy fogyatékos, süket gyereket. Ezért ennél az oltásnál a cél, hogy egyáltalán ne legyen rubela hazánkban! És az oltásnak köszönhetően jóval ritkább is lett, mint korábban! Ha kihal a rubeola, akkor a te gyerked is védett lesz felnőttként a terhessége alatt.

A mai korszerű oltásoknál már nagyon ritka a súlyos mellékhatás. Nyugodj meg kérlek, ha nem tudsz, akkor konzultálj szakorvossal.

2012. máj. 8. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!