Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » BCG oltásról lenne kérdésem?

Vivko7 kérdése:

BCG oltásról lenne kérdésem?

Figyelt kérdés
Kisfiam most 6 hetes és a BCG oltás helyén egy nagy piros dudor van a közepén meg mintha egy lyuk lenne.Ez normális?
2012. máj. 7. 21:59
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, teljesen! Sőt, éppen ez a jó! Ez azt jelenti, hogy a kisfiad szervezete reagált az oltásra, tehát nem kell újraoltani. Nem szaabd neki nyomkodni, ez nagyon fontos, idővel majd szépen ki fog fakadni (előfordulhat, hogy nem is egyszer).

Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy kb. 9 hónapos korára kell "begyógyulnia", az én babám 6 hós, neki még mindig látszik.

2012. máj. 7. 22:05
 2/3 alaszka ***** válasza:
Igen, a BCG oltás helyének csúnyának kell lenni, és majd ki kell fakadnia néhányszor, akkor van rendben. Ha kifakad, akkor kicsit gennyezni fog, de ez nem gond, csak tisztán kell tartani körülötte, meg olyankor víz ne nagyon érje. Az én lányomnak 6 hónapos koráig legalább 3x kifakadt, most már 10 hós, és szépen begyógyult neki.
2012. máj. 7. 22:06
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon szépen köszönöm nektek :) akkor megnyugodtam :)
2012. máj. 7. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!