Baj, hogy nem érdeklődik a mondókák iránt? Kisfiam 11 hónapos lesz. Lassacskán elkezdenék neki mutogatós mondókákat mondani, az arcáról, kezéről stb, amivel tanulásra ösztönözném. De nem érdekli.
Szerintem normális. Ne csináld ennyire direktbe, hogy leülteted, és előadod neki. Mondd a mondókákat mutogatás nélkül, pl öltözésnél, fürdésnél, hintázásnál, utazás közben, stb... Később lehet érdekli majd a mutogatás is.
Mesélés: olyan könyvet válassz, amiben szép, igényes, jól kivehető rajzok vannak. Azokról beszélj, mutass meg rajta mindent, és ne a leírtakat olvasd fel.
Sok sikert, jó játékot:)
Sokkal több minden magukba szívnak mint hinnéd.
Lányomat olyan másfél évesen kezdték érdekelni a mutogatós mondókák, de úgy hogy egyik nap ő maga kezdte el énekelni az egyiket, pedig még nem is beszél, és előtte én is azt hittem pont nem érdekli, erre kiderül kívülről tudja. :)
Nyugodtan mondókázz, mutogass, ha van kedved, de még ne várd, hogy egy helyben ülve és tátott szájjal hallgasson. :)
Épp elég, ha hallja, néha rád néz, és így is meg fogja jegyezni, mert nagyon okosak a babák!
Ó...az olvasás nem könyvből van szó szerint :-D
Mesélek mondogatom neki, hogy mik vannak ott, nézegeti egy darabig aztán lelép kocsikázni:)
De oké...megnyugodtam, kicsit betojtam, hogy valami baj van a gyerekkel, mert nem nézi az anyukáját szájtátva és csodálattal amikor az mondókázik neki :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!