Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Légzésfigyelő becsipogás?

Légzésfigyelő becsipogás?

Figyelt kérdés
3hetes lesz holnap a lányom.Babycontroll légzésfigyelője van,ami éjszaka kb. 3kor elkezdett sípolni. Kiugrottunk az ágyból és kikaptam a babát,de akkora már mozgott.Valószínüleg nem téves riasztás volt,mert ezt használtuk az előző lányomnál is és sose riasztott tévesen. Másnál is előfordult ilyen?Valami gond lehet a babával,vagy ez előfordul néha? Nagyom megijedtem,nem is bírtam visszaaludni,egyfolytába hallgattam szuszog-e meg néztem mit jelez a gép.
2012. máj. 6. 08:53
 1/10 anonim ***** válasza:
57%
szia az én barátnőm nem oly rég szült és észrevette hogy a kisfia 30másodpercekig nem szokott levegőt venni.. meg kérdezte a védőnőt mitől van ez azt mondta rá nem kell egódni ez előfordul...: / másik barátnőmék használnak légzés figyelőt nekik is be szokott sípolni de azt mondta nem tudja miért a baba vett levegőt..
2012. máj. 6. 09:06
 2/10 anonim ***** válasza:
57%
Érdekes ez a hajnali 2-3 óra! Akiknek becsipog általában ilyenkor. Ez az az időpont amikor a legmélyebben alszunk mi felnőttek is, és lehet, hogy kihagyott a légzése de egyáltalán nem biztos, hogy magától nem vett volna többet levegőt. Csak mélyen aludt. Szerintem alattunk, szülők alatt is becsipogna időnként hajnalban és még mind itt vagyunk. Ne aggódj! Az én babámon is becsipogott már 4-5 alkalommal (3,5hónapos) bár nekünk pelusra csiptethető van az kicsit más de állitólag legalább olyan, ha nem jobban megbizható mint a matrac alatti. Nem tudom...én az első gyereknél nem használtam légzésfigyelőt. :O
2012. máj. 6. 09:27
 3/10 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Még annyit akarok mondani, hogy szerintem normális ha kicsit lelassulnak az életfunkciók a mély alvás alatt persze babáknál figyelni kell nehogy ne álljon vissza de mint tudjuk ez nagyon-nagyon ritka. Kell is, hogy lassuljon hisz ekkor alszunk jót, igazán pihentetőt. :)

2012. máj. 6. 09:31
 4/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is rendszeresen csipogott(ugyan nekünk Angelcare van).Sokszor ébredt szegény gyerek is rémülten,hogy mi ez a csipogás...Én végül az érzékenységét feljebb állítottam,mert szerintem a pólya vagy a kókuszmatrac miatt nem érzékelte a légzést.Olyan picik még ilyenkor,és ha mélyen alszik alig mozog a mellkasa.
2012. máj. 7. 21:26
 5/10 anonim ***** válasza:

Kisfiam matracát lecseréltük 8 hónaposan. Sima szivacsról kókuszra. Előtte soha nem csipogott, de a kókusz matrac alatt volt, hogy éjszakánkét 3-szor is. A kókuszmatracon át már nem érzékelt rendesen.

Nektek milyen matracotok van?

Én azért megemlíteném a gyerekorvosnak. Mi a babámmal rendszeresen jártunk fejlődésneurológiára (más probléma miatt). Ott többször is előfordult baba, akit a légzésfigyelő becsipogása miatt hoztak.

2012. máj. 7. 21:40
 6/10 anonim ***** válasza:

Első 3 hétben nálunk is nagyon sűrűn előfordult :( (Angelcare). A 3. héten átállítottuk az érzékenységet a gépen, azóta egyszer riasztott (a kritikus 3. hónapban).

Nekünk is kókuszmatrac van.

2012. máj. 7. 21:56
 7/10 anonim ***** válasza:

amit írtak előttem, kontráznék. tavaly volt hogy nem hittek itt nekem, de végre más is leírta. a lányom kis súlyú volt mert korababa volt így a kókuszmatrac alatt nála is rendszeresen bejelzett. kb 3-4 nap aggódás után jött za ötlet hogy mi lenne ha sima matraca lenne és láss csodát, nem volt gond, nem volt légzésleesés. nekünk is BC-nk volt, imádtam!

ha viszont többször előfordul ez a bejelzés keressetek fel egy gyermekorvost, illetve a gyermekorvost, ő be tud utalni kivizsgálásra....elvégre jobb félni mint megijedni :/

2012. máj. 7. 22:54
 8/10 anonim ***** válasza:

nekunk angelcare van, a fiamnal fel eves koraig hasznaltuk, a lanyomnal most hasznaljuk.

a fiamnal ketszer jelzett be, tul melyen aludt, a csipogasra sem ebredt fel, de megráztuk, arra felebredt.

a masik is hasonló volt, talan par nappal kesobb.

durvan paraztam.

persze mar harom eves, semmi baja :)

fel eves koraban megfazott vagy mas konnyebb betegsege lett, tulparaztuk, velunk aludt, es mar jocskan elmult egy eves, mire sikerult kipaterolni :)

ha nagyon parazol, vidd el vizsgalatra (en is elvittem azert), megnyugtat

2012. máj. 8. 07:14
 9/10 anonim ***** válasza:

ókuszmatracnál könnyebben előfordul, hogy tévesen jelez, ha mondjuk a baba lemocorog az érzékelő lapról.

De ha 20 mp-ig nincs mocorgás, csak akkor jelez a készülék!

Mi mindkét babával 6 hós korig használtuk. A nagyobbiknál akkor jelzett, amikor az ágy legvégében feküdt, keresztben, így nem érzékelte a légzésfigyelő.

amúgy nekünk angelcare ac 300 volt.

2012. máj. 8. 14:38
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,azóta nem volt jelzés. Remélem nem is lesz. Nekünk is kókuszmatrac van a kiságyban. Viszont 3lapos érzékelőm van amiről nem tud lemászni. Ha lesz még ilyen biztos szólok a dokinak. :)
2012. máj. 9. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!