Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Önálló evés. Van, akinek a...

Önálló evés. Van, akinek a babája nagyon későn kezte? Mikor

Figyelt kérdés

Kislányom 15 hónapos, és esze ágában nincs önállóan enni, még a kanalat se fogja meg. Kukit vagy kekszet megfog és megeszi, de mást nem. Rá lehet vezetni valahogy? (Önállóan még cumisüvegből sem iszik, jobb ha tartom neki, akkor szabad a két keze, amivel matathat :o) ) - csak ez már lassan így nem lesz jó. Azt meg nem tehetem meg vele ebben a melegben, hogy nem adok neki inni, csak eléteszem, nem szeretném, hogy kiszáradjon. Mert ahhoz elég akaratos, hogy bármilyen szomjas is, inkább nem inna.

Ötletek???

2012. máj. 5. 12:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Az itatáshoz: a pohárba csak pár kortynyit tölts, igy nem nagyon lesz mit kiöntenie, de gyakran kináld meg. A csörös meg hasonló dolgok nekünk sem müködtek, a legjobban a presszós pohárból tudott inni.
2012. máj. 5. 22:25
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, 15 hónapos... még nagyon kicsi. Nem szeretnélek bántani, de tényleg nem értem, miért lenne az önálló evés feladata egy ekkora gyereknek, azt 2 éves korra "kell".

Én egyébként úgy jöttem rá, hogy a fiam képes kanállal enni, hogy elé tettem az ételt és kiszaladtam valamiért. Mire visszaértem, evett. Aztán meglátott, és befejezte. :) De ő addigra már jóval nagyobb volt, nem tudom mennyi, de másfél már biztos elmúlt.

2012. máj. 6. 08:09
 13/15 A kérdező kommentje:
Szóval még egyszer: nem fogalmaztam jól: nem arra gondoltam, hogy eléteszem az ételt, és önállóan jól lakik. naná, hogy ehhez még kicsike. Hanem egyáltalán nem is fogja meg a kanalat, hogy pl túrná vele az ételt, vagy hasonló. Ilyen korba azért ezt már szokták a babák csinálni.
2012. máj. 7. 08:06
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszi a választ mindnekinek!
2012. máj. 7. 08:06
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Szokták, szokták... A tiéd nem csinálja. Na bumm neki... :) Minden baba máskor érik meg erre a feladatra is. Ne görcsölj ezen, lehet, hogy egyik napról a másikra egyszer csak el fogja kezdeni, mondjuk a jövő héten. :)
2012. máj. 7. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!