Önálló evés. Van, akinek a babája nagyon későn kezte? Mikor
Kislányom 15 hónapos, és esze ágában nincs önállóan enni, még a kanalat se fogja meg. Kukit vagy kekszet megfog és megeszi, de mást nem. Rá lehet vezetni valahogy? (Önállóan még cumisüvegből sem iszik, jobb ha tartom neki, akkor szabad a két keze, amivel matathat :o) ) - csak ez már lassan így nem lesz jó. Azt meg nem tehetem meg vele ebben a melegben, hogy nem adok neki inni, csak eléteszem, nem szeretném, hogy kiszáradjon. Mert ahhoz elég akaratos, hogy bármilyen szomjas is, inkább nem inna.
Ötletek???
Ilyen idösen még nem kell önállóan ennie, de adj a kezébe neki is egy kanalat, amikor eteted. Idövel ö is elkezd vele próbálkozni, de egyedül enni még legalább félév-év lesz.
Viszont ilyen idösen már jobb lenne, ha nem cumisüveget adnál neki, hanem pohárból itatnád, az a legtöbb gyereknek eleve érdekesebb.
Olyan meg nincs, hogy inkább éhen/szomjan hal, ha nem te adod neki, ha tényleg éhes illetve szomjas lenne, akkor próboálkozna. De egyelöre ehhez még elég kicsi, nyugodtan etesd-itasd.
Én lányom is 15 hónapos múlt..lassan 16 lesz.Én azt vettem észre, hogy ha sima fém kanállal adok neki enni, akkor esze ágában sincs kivenni a kezemből, és simán megetetem.Engem is nagyon zavart, hogy meg se próbál önállóan kanállal enni.Aztán egyszer elővettem a micimackós kanalát, na és olyan hisztit csapott érte, hogy ki kellett mennem a konyhába még egy kanálért, mert azt elvette tőlem.Mire vissza értem már túrt az ételbe, és ügyesen próbálta a szájához venni az evőeszközt.Most már ha beültetem, akkor elég szépen eszik, igaz még a tarkója is tiszta kaja!! :D
Az ivás meg úgy volt, kb 1 hónappal ezelőttig mint nálatok, csak én nem cumisüvegből adtam neki inni, hanem gumis csőrös pohárból.Az istenért nem volt hajlandó megfogni.Mondom jó, akkor veszek keményet, és láss csodát, valahogy annak olyan a fogása, hogy az első perctől kezdve tud inni.Annyira örültem! :)
Szóval: Próbálj ki több mindent, szép állatos színes dolgokkal keltsd fel az érdeklődését, és hidd el akkor jó lesz! :)
Adj neki a te kanalad mellé egy másikat, de ne erőltesd, hogy egyen vele.
A másik: hagyd, hogy ő csipegesse fel az ételt (na nem a levest, hanem ha szilárdat adsz neki :D). Pl. párolj neki zöldséget, darabold fel, tedd elé egy kis tányéron, és hagyd, hogy ő tegye a szájába.
Az innivalóra meg azt tudom mondani, hogy biztos, hogy ha nagyon szomjas lesz, inni fog. Vagy próbáld azt, hogy evés után odateszel elé egy pohár vizet szívószállal, mutasd meg neki, hogy hogy igyon, hátha ez bejön. Akkor nem kell tartanod, és neki sem kell "megerőltetnie" magát. :D
5. vagyok.
Egyébként még tényleg egy kicsit kicsi a kanállal egyedül evéshez, úgyhogy azért még nem kell erőltetni.
Az evést nem kell erőltetni, a kisfiam 8 hónapos kora óta kapott saját kanalat az ebédhez, és egészen 18 hónapos koráig csak csapkodott vele meg malackodott, akkor viszont úgy elkezdett kanalazni, mintha mindig ezt csinálta volna.
Az ivást viszont nem hagynám annyiban. Hidd el, nem fog kiszáradni, de megtanulja, hogy nem anya itatja.
Meg különben is, vagy eszik, vagy matat!Nem játszunk ivás közben,félrenyelhet!
Lányom 20 hónapos és csak most kezdett el érdeklődni az önálló evés iránt.Inni csak kubus üvegből vagy cumisüvegből tud egyedül,a pohárral csak játszik.
Inni az én lányom is nehezen akar.Én úgy szoktam,hogy ugy csinálok mintha innék az üvegéből aztán a kezébe adom és akkor ő is iszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!