Kislányom nagyon beteges, és kipróbálnám a kecsketejet, hogy készítsem el?
1 éves kor fölött nyugodtan adhatod, megerősíti majd az immunrendszerét! Ha nem ivott még korábban tejet, akkor ehhez is szépen fokozatosan szoktasd hozzá, apránként vezesd be neki. Egyébként ugyanúgy készíthetsz belőle grízt, rizst, palacsintát, madártejet, sajtot túrót stb, mint bármelyik tejből és ebben a formában is tartalmaz mindent, amit kell. Nekem már nagyobbak a gyerekek, és mivel a kecskék a sajátjaink, én fejem, már forralni sem szoktuk, ihatják "nyersen", de amíg kicsik voltak én is 5 percig forraltam.
A bizalmatlan válaszadóknak, a kecsketej összetétele sokkal inkább hasonlít az anyatejéhez, mint a tehéntejé, összetételéből adódóan könnyebben emészthető, ezért a gyermekek étrendjének az anyatejet követően, illetve 1 éves kor fölött az anyatejes táplálás mellé is ideális eleme. Kedvezőbb, mint a tehéntej. Általános immunerősítő, étvágyfokozó, magas vitamin és ásványianyag tartalmú táplálék. A kecskék a táplálékukban előforduló fűfélék ellen immunanyagot választanak ki, melyet a tejen keresztül az emberi szervezet is felvehet, ezért allergia kiegészítő kezelésére, megelőzésére is alkalmas.
A boltban kapható, sokszor sajnos igen kevés tejet tartalmazó hígított löttyökkel szemben pedig leírhatatlan előnyei vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!