Szerintetek van még olyan anyuka, aki megrágja babájának az ételt, mint régen a mi szüleink?
Én bizony volt hogy megrágtam neki, de még a férjem is, ha kért a mi kajánkból, vagy ismerősnék voltunk, és azt ette amit ott adtak nekünk.
Szerintem nem ciki. Nekem is megrágta Anyu. 14-15 éves koromban vigyáztam 1 éves unokahugomra, az anyja neki is megrágta, és engem is megkért rá, hogy rágják meg neki:)
Java részt azért turmixoltam az ételt neki, vagy villával szétnyomkodtam.
Nem hiszem hogy bármit elkaphatna tőlem, hisz megkóstolom, megfújom neki az ètelt, együtt fürdünk, egy ágyban alszunk, napi 3x fogat mosok, mindd rendben van. Evett már kacifántosabb dolgokat is, amit túlélt, cigi csikk, giliszta, hangya... Szerintem nem gáz megrágni neki az ètelt, hisz belőlem van a gyerek!
Igazából én a botmixertől undorodtam meg, dobtam ki, mikor megláttam hogy hiába mosom el rendesen, mi kaja be nem szorul a csőbe, a forgó kés fölé, amit nem lehet kipucolni sehogy sem!
Hát nekünk még megrágták, szokta az anyum mesélni, sőt mikor a tesómnak elmesélte hogy a nagybácsi megrágta neki az üvegcukorkát és még a foga is kitört tőle, hát... nevettünk rajta, de fúj... még rágondolni is gusztustalan.
Én sosem rágtam meg egyiknek sem, villával törtem össze a kaját, vagy csiptem nekik kézzel.
1. gyerekemnél volt hogy a sógor meg az anyós megnyalta a dudóját mert leesett, na az volt az utolsó is mind a kettőnek.
13:44-es
Mit kaphatna el tőled? Mondjuk fogszuvasodást. Isteni ötlet. Csak azért, mert lusta vagy leturmixolni vagy elővenni kistányért villát és összetörni a kaját. Ja, és még el is kell mosogatni...az eszem megáll az ilyenektől.
Hát döbbenet!!! Az én anyukám se rágta meg, pedig 42 éves vagyok, de még a nagymamám se soha!!!!
Tehát ez igazán csak (gondolom) valami műveletlen, falusi családokban volt szokás!!!
Kedves 17.!
Örülnék,ha nem minősítenéd a falusi embereket. Nem csak a városiak járnak főiskolára. És attól,hogy van diplomád,még lehetsz buta,és bunkó! Mert nem a földrajz határozza meg az emberi műveltséget. A városi is csak oda született ahova...
Anyukam sosem ragta meg nekunk az etelt, de orvosi csaladunk van. De en is tudom, hogy ez nem jo otlet. Nincs meg kifejlodve rendesen az immunrendszer es barmit elkaphat a baba. Ugyanis a felnott lehet hordozo (baci, virus), de tunetmentes, illetve a felnittek szervezeteben elnek olyan bacik, amelyek nem okoznak semmi problemat, a babanal viszont igen, akar a legdurvabb tuneteket. A minap volt a hiradoban azt hiszem, hogy rengeteg ember hordozza azokat a bacikat, amelyek az agyhartyagyulladast is okozhatjak, de tunetmentesek. El lehet kepzelni, mi tortenhet, ha a baba elkapja... Ezert, nem ertem azokat sem, aki a foldre esett cumit lentaljak es odaadjak a babanak. Gondolkodni kell azert, erre nem olyan nehez rajonni, diploma sem szukseges hozza.
Ugyhogy, nem, en nem ragom meg a kajat a babamnak. Akinek nincs mixere, villaval is meg lehet csinalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!