Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kötött valaki biztosítást a...

Kötött valaki biztosítást a terhességére?

Figyelt kérdés
Ha igen jól jártatok vele?
2012. ápr. 24. 07:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Itt mire gondolsz?

Mert pl még 1 év alatti gyerekre se lehet biztosítást kötni, nem hogy a terhességre. Vagy itt arra gondlsz hogy magasabb ellátásban részesülsz?

2012. ápr. 24. 08:10
 2/12 A kérdező kommentje:
lehet olyan biztosítást kötni hogyha korházba kerül az ember valami oknál fogva kap érte egy x összeget plusz a szülésért is jár vagy ha császároznak azért több összeg jár.
2012. ápr. 24. 08:21
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne lehetne akár újszülöttre biztosítást kötni? na jött egy laiukus aki majd megmondja a tutit.

Természetesen lehet,csak a gondviselő fizet,illetve kapja meg a kártérítés után a pénzt.

2012. ápr. 24. 08:22
 4/12 anonim ***** válasza:
kérdező,ez egy sima életbiztosítás. Amiről te írsz az kórházi napi térítés illetve kórházi műtéti térítés.
2012. ápr. 24. 08:23
 5/12 A kérdező kommentje:
hát nemhiszem hogy egy sima életbiztoítás lenne mert legalább egy évig kell fizetni kb. havi 10 ezer forintott mert csak akkor jár pénz.
2012. ápr. 24. 08:26
 6/12 A kérdező kommentje:

[link]

szerintem ez az a biztositás.

2012. ápr. 24. 08:41
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát én nem kötöttem ilyet, de ahhoz, hogy ki tudd számolni, neked megéri-e és hogy lásd az esetleges buktatókat, kizárásokat, egy részletes ügyféltájékozatót kéne szerintem kérned.
2012. ápr. 24. 08:57
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az Uniqa-nál van Med Help Betegbiztosításom. 1 év után fizet. Havonta 3.980,- Ft-ba kerül és fizet, ha tartósan beteg leszek (csonttörés, stb., nem tudom pontosan), kórházba kerülök, szülök, sőt, még a gyerekem 14. évéig rá is terjed. Én is a terhesség miatt kötöttem annó. Szülés után 1 hétig voltam kórházban és már nem emlékszem pontosan, de 100.000,- Ft körül kaptam. Mondjuk volt egy kisebb műtétem is közben. De "csak" maga a szülés 50.000,- Ft + kórházban töltött napok után járó díj. Császár esetén már jóval több. Én kiszámoltam, nem fizettem be annyi pénzt szülésig, mint amennyit kaptam. Ha pedig nincs 1 évig semmi "történés", akkor visszafizetik a 10%-át, vagy valami ilyesmi. Én szülés után sem szüntettem meg, mivel egy gyerekkel annyi baleset történhet, ismerőseim közül szinte mind volt már kórházban kisebb-nagyobb dolgok miatt (kiszáradás veszélye, hereműtét, mandulaműtét, stb.). Jól jön azért a bajban egy kis anyagi segítség. És ez nemcsak a pénzről szól, mert tartozik még több szolgáltatás is. Szóval én csak ajánlani tudom. Szeptemberre várom a második babám.

[link]

2012. ápr. 24. 09:08
 9/12 A kérdező kommentje:
hát most nem tervezek babát van egy 6 hónapos lányom csak érdekelt hogy mások kötöttek-e ilyet.
2012. ápr. 24. 09:10
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Megtakarítási biztosítások mellé is lehet kiegészítő baleset- vagy egészségbiztosítást kötni. Az egészségbiztosítás az, amelyik fizet akkor, ha pl. szülés miatt a kórházban tartózkodsz pár napot, illetve császárral születik meg a baba, akkor a műtéti térítés az, ami fizet. De!!! A megkötés pillanatában nem lehetsz terhes, mert alapból kizárják a biztosítási események közül, mivel előre lehet tudni, hogy x napot a kórházban töltesz. Akinek volt már császárműtétje, annak is alapból ki szokták zárni a császármetszést a kockázatok közül, mivel előre lehet tudni, hogy nagy valószínűséggel a következő szülés is császárral történik majd. Ekkora rizikót a biztosítók nem vállalnak be.

A legtöbb baleset és egészségbiztosításnál van várakozási idő, ami azt jelenti, hogy a megkötéstől számított, a biztosító által meghatározott időn belül nem fizet semmilyen összeget, ha biztosítási esemény történik (tehát műtétre kerül sor, vagy kórházba kerülsz valami miatt).

A kiegészítő balesetbiztosítás pedig csak és kizárólag balesetből eredő műtétre és balesetből eredő kórházi napitérítésre fizet (pl. leesel a létráról, és eltörik a lábad, kórházba visznek, és megműtenek - ez baleset, ha mondjuk epeköved lesz, és megműtenek, arra nem fizet, mert ez betegség.)

Ha van még kérdésed, nyugodtan (bank és biztosító a munkahelyem).

2012. ápr. 24. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!