Fizethetem magam után a biztosítást?
Lehet butaságot kérdezek,de nem értek hozzá!
2011 decemberében lejárt a GYES-em,a munkáltatóm közös megegyezéssel elengedett.Most márciusig jár a munkanélküli,de szeretnénk még egy babát.
Ha nem találok munkahelyet ahol bejelentenek és biztosított vagyok,akkor fizethetem magam után a biztosítást,mivel ez a feltétele annak,hogy kapjam a TGYÁS-t és a GYED-et.(A 365 nap ledolgozott időm megvan,a 2 éven belül).
Ez pontosan 5100 Ft havonta. Én is fizettem a munkanélkülim lejárta és a babám születése között.
A NAV-hoz kell bemenned, adnak papírt, azt kitöltöd és kiküldenek 1 éve való csekket (sárga postai csekk) és azon fizetgeted amíg kell, ha már ismét jogosult vagy akkor megint bemész a NAV-hoz és megint kitöltesz egy papírt, hogy már jogosult vagy és akkor onnantól meg nem kell fizetned.
Köszönöm a válaszokat!
17:23 Te így jogosult voltál a TGYÁS-ra és a GYED-re,hogy fizetted a biztosításod?Vagy neked volt munkaviszonyod a szülés pillanatában?
17:23 vagyok
Nem voltam jogosult, én GYES-re mentem amikor megszületett a babám.
Én munkanélkülin voltam, az lejárt, utána én fizettem a biztosításom addig amíg megszületett a fiam, de én így 3 évig GYES-en leszek.
Egyébként szerintem GYED-et fogsz kapni így is csak TGYÁS-t nem.
Asszem tévedtem. Ha nincs munkaviszonyod nem kapsz GYED-et sem.
Ki jogosult a GYED-re?
Mivel ez a támogatási forma is a biztosított szülőnek jár, feltételei megegyeznek a terhességi-gyermekágyi segélyt igénylésének feltételeivel. Vagyis, gyedet az az anya igényelhet, aki a szülés napját megelőző két éven belül legalább 180 napon keresztül biztosított volt, és ez a biztosítottsága a szülés napján is érvényben van, vagy az azt megelőző 42 napon belül szűnt meg. (Táppénzen lévőknél: 42 napon túl, de még a táppénz folyósításának ideje alatt, illetve annak megszűnését követő 28 napon belül szült.)
Itt utána tudsz olvasgatni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!