Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan akinek babájánál...

Van itt olyan akinek babájánál kimaradt a mászás? Vagy előbb állt, járt mint mászott?

Figyelt kérdés
Butább lett mint a többi gyerek?Engem ezzel riogat a védőnő.
2012. ápr. 23. 17:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
8,5 hósan ült fel (7 hótol stabilan ült ha felültettem), 8 hósan felállt, lépegetni csak 11 hó körül kezdett. Mászni 10 hósan kezdett.
2012. ápr. 23. 18:41
 2/12 anonim ***** válasza:
nagyon okos értelmes gyerkőc.
2012. ápr. 23. 18:42
 3/12 anonim ***** válasza:

Mekkora ökörség már.

SOHA nem másztam, sikeres, diplomás ember lett belőlem, kiegyensúlyozott vagyok, boldog, nincsenek testi lelki bajaim.

Az én fiam sem nagyon akar mászni, ő már felállt, mostanában kezd 4kézlábra állni. Tehát hamarabb ált mint mászott, soha ilyet nem mondott a védőnő, hogy butább lesz. Nyakon is vágnám.

2012. ápr. 23. 18:49
 4/12 anonim ***** válasza:
Az enyém okosabb és egy hétig mászott utána elindult. Mondhatjuk, hogy kimaradt. Pont úgy csinálta mint az első válaszoló gyermeke.
2012. ápr. 23. 19:30
 5/12 anonim ***** válasza:
Szia, a lányom (második gyerkőc) 7 hósan már kapaszkodás nélkül állt és felállt, 9 hósan már megtett önállóan pár lépést. Mászni most, 11 hósan kezdett, de már stabilan jár. A riogatás alapja egy félreértelmezett állítólagos kapcsolat a mászás és a később kialakuló értési és írási nehézség között. A kapcsolat - amit 15 évvel ezelőtt egy amerikai kutatás kimutatott - egyirányú, vagyis a tinédzserkori diszlexiában szenvedők között gyakrabban fordul elő a mászás kimaradása. Ami nem jelenti azt, hogy ha a mászás kimarad, akkor mindenképpen diszlexiás ez. És nemrég olvastam egy hasonló, aktuális kutatást, ami egyáltalán nem talált kapcsolatot a két esemény között. Nyugi és a védőnő meg menjen a túróba.
2012. ápr. 23. 20:53
 6/12 anonim ***** válasza:
A fiam 7 éves,ő utált hason lenni,nem is tudott mászni....ülve a lábával lökte magát...(mint egy kis maki)1 évesen indult el,addigra stabilan állt,de csak 2 héttel előtte állt fel egyedül mert az ülő helyzetből nem tudta felhúzni magát.Felülni egyedül pedig csak pár nappal azután tudott,hogy elindult.(persze én már előbb felültettem)aztán innentől már tudott mászni is.Semmi gond nincs vele,fut-szalad focizik stb.Erős gyerek,nagyon jó esze van pl.a számokhoz.
2012. ápr. 23. 22:16
 7/12 anonim ***** válasza:
Az unokaöcsém mászott, semmilyen mozgásformát nem hagyott ki, mindent "nagykönyv" szerint csinált, mégis dislexiás. Egyébként a nővéremnek a gyerekkel foglalkozó doktornő mondta, hogy nincs összefüggés a mászás és az agyi éretlenség között, sokkal inkább a szülésnél fellépő oxigénhiányos állapothoz van köze.
2012. ápr. 24. 07:36
 8/12 anonim ***** válasza:
*illetve születésnél fellépő
2012. ápr. 24. 07:36
 9/12 anonim ***** válasza:
A nagy 6,5 hósan állt fel, utána tanult meg ülni és mászni. 8 éves kitűnő tanuló, nem lett hülye. A kisebbik ugyanez. Már egy hónapja áll, mászkál kapaszkodva, de csak kúszni tud, mászni nem. Még nem tudom buta lesz-e, csak 8 hónapos:)
2012. ápr. 24. 14:34
 10/12 anonim ***** válasza:

A tesóm. Ma már 34 éves, értelmiségi, egyetemet végzett ember.

Nem lehet ezt előre megmondani!

2012. ápr. 24. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!