Mikortól adhatok húsos bébiételt 6-hónaposomnak?
***Üveges bébiétel: Nem buzdítottam senkit. Nekem ez a meglátásom és én miképpen a sajátom úgy a kislányom étkezésére is szeretnék figyelmet fordítani. Mivel a tartósításuk hőkezeléssel történik aminek következtével magasnyomással készül sokkal intenzívebbek lesznek az ízeik és ezért ízlik nekik jobban. Viszont én nagyon -nagyon-nagyon de NAGYON SOK kisgyermekes családot ismerek ahol éppen úgy mint én az üveges került a picurka napi étlapjára és semmi bajuk nem volt később az étrendjükkel. Kivételek persze mindig vannak, csak ebben az esetben azért azt ne felejtsd el, hogy nem tudthatod, hogy ha nem üvegest adtak volna neki először akkor egyáltalán úgy elfogadta-e volna. Abban az esetben pedig nyilvánvalóan nem egy alig 10 hanem egy alig 5 kg-os baba súlycsökkenéséről beszélhetnénk...:S Izlések és pofonok, de én akkor sem hibáztatnám a bébiételt 1-2 kisbaba izlésvilága miatt.
Ami fontos és a gyerekorvos felhívta a figyelmemet, hogy csak tényleg jó minőségű bébiételt vegyek ami nagyon szigorú ellenőrzéseken megy át. Két félét mondott és ezért igazán csak őket ismerem. Az viszont tényleg igaz, hogy régebben annyira gyerekcipőben jártak a bébiételek és mivel nem volt az összes zöldség agyonvegyszerezve így igény sem volt annyira rá, hogy még olyan anyagokat is tartalmazott amitől könnyen előfordulhatott, hogy ,,rászokatta" a gyártó a babát. Emiatt tényleg én is úgy látom, hogy nem érdemes reckíroztatni és olyan terméket vásárolni ami nem kapott megfelelően magas szintű minősítést és nem biztonságos. Legjobban a Hippben bízok meg (a németo.-ban készült fajtában!) mert a német szabványok a babásdolgok terén sokkal de sokkal szigorúbbak. A kecskeméti viszont a magyarországi kisbabák pocakjához jobban való így ha újjat kell bevezetni akkor az ő jelzéseihez alkalmazkodok (tehát nem adok olyat hamarabb ami hipp-nél hamarabb kövekezhetne de kecskemétiben nem).
Az élelmiszerek megdöbbentő többsége külföldről érkezik mert legtöbbször olcsóbb még szállítással együtt is mint a hazai vagy csak pusztán annak okán mert nem él meg mo-on cserépben az ananász:D A már előre leszedett termés mi mindenen megy keresztül mire ideér? mi mindennel kell tartósítani hogy ne rohadjon vagy barnuljon meg úgy hogy poszterszerű látvány fogadjon minket a zöldségespultnál? Ráadásul nyilván nem fog karbatett kézzel várni a termelő hanem mindent megtesz annak érdekében, hogy minél jobban nőjön a dudva és hozzon neki minél tbb profitot és hát igen...ha kell akkor jöhet a permetszer. miért ne, nem arra van? Na igen, és ezt se te sem én nem fogjuk igazán megérezni (max ha megöregedünk). De a permetszert nem lehet a gyümöltcsből igazán eltávolítani. Ez kerül a polcra és ebből főzöl a kisgyermekednek ebédet... A biokertészet természetesen más, én elég sok bioterméket vásárolok, de sajnos ahol én lakok macerásabb a beszerzése és mivel nem mindig festői 1-1 termék kinézete gyakran előfordul, hogy macerásabb az elkészítése az előkészítés miatt. Nem istenítem a bébiételeket mert ezeket a sajátmárkás meg univer vagy mit...hát aki képes arra, hogy kisbabáknak rosszat tegyen és alattomos módon ami később alakulhat ki, na azt büntetném. A leges- legszerencsésebb az, ha valakinek odahaza van egy kis veteményese ahol akár hobbiszinten egy kisgyerek zöldség-gyümölcs igényét nagyrészt megtermeli abszolut természetes és ezzel együtt biztonságos módon. Nem amiatt féltem ennyire a vegyszerektől, mert ez lenne a dilim... Egyszerűen elsősorban a kora miatt feltételezem, hogy egy néhány hónapos kisbabának pláne az első időszakban nem kéne ezekkel az anyagokkal találkoznia. Amikor mi gyerekek voltunk még a tesco és spar és egyéb supermarcetek nem kezdték el kiszorítani a hihetetlenül olcsón előállított és kínált áruikkal a kistermelőket és nem kényszerítette rá másra és ezzel együtt oda vissza saját magukra is, hogy minél ,,gazdaságosabb" terméket dobjon piacra lenyomva ezzel a konkurens áruház akciós ajánlatait aki nyilván reagál szintén a dolora. Nem véletlen a sok allergiás megbetegedés is ami részben köszönhető az 5évenként új trend hozzátáplálási tanácsoknak is ami vagy túl korán vagy túl későn eteti meg a csecsemővel a számára allergén reagens anyagot(pl régebben gluténnél 3 hónapot mondtak, aztán 1 év felettit...mire rájöttek hogy 4-7 hónapig kell találkoznia a szervezetének mert előtte éppen úgy ugrásszerűen megnő a rá való hajlama mint ha utána kapná) De felnőttek is most dőlnek ki! párom ANYUKÁJA (nem éppen egy mai csirke igaz,de 50 éves és sportoló tehát nincs rossz kondiban;)) és tavaly lett allergiás életében először a parlagfűre. de 45 éves barátnője is az elmúlt 5 évben szenved tőle. A lényeg, hogy hatással van az immunrendszerünkre mindaz amit megeszünk. Sajnos ilyen téren nagyon leromlott az életminőség és a bioételek utáni kereslet leginkább a válság miatt annyira alacsony, hogy nehezebben elérhető főleg a kisebb városokban mint ahol én is lakok. A spárnak meg nézzetek hülyének, de én ugyan nem hiszek:D párom folyton megjegyzi, hogy ha valamit vesz spárban és rá van írva hogy akciós a végén sosem akciós árral számolnak:D Ezen mindig nevetünk hogy spar akció...szóval én a spar bio-t se nagyon fogom elhinni:D. Tényleg nem rosszindulatból írtam ide, és nincsenek összeesküvési elméleteim, egyszerűen csak foglalkoztat ez a téma, de természetesen csak éppen akkora mélységig hogy megtudhassam mi az amivel kicsivel jobbá tehetem a kiscsaládom egészségét. És a rosszindulatú megjegyzésekkel légyszi ne gyertek, mert kaptam én már egy eléggé kis tudatlanka ismerősömtől egy ,,egyszer azzal is meg kell úgyis ismekednie" megjegyzést is amin én személy szerint megdöbbentem. Nem értem komolyan gondolta-e, hogy a természet maga is teljesen természetes nyersanyagaként kínálja fel az emberek számára a permetszert mint élelmiszert amellyet előbb utóbb akár kényszerűségből is kötelező lenne nikünk elfogyasztanunk életünk során. Ne haragudjatok, hogy elvittem a témát más irányba és megbántani senkit nem szerettem volna. Tényleg ez az én nézetem és az összes utánajárási ismeretem összességében nem több ennél mint amennyit leírtam. Tehát nem vagyok dietetikus, bár külön már voltam tanácsadónál ahol kitértünk természetesen erre is. Mindenkinek pedig szíve joga, hogy mivel eteti a csemetéjét, és ő maga mit hisz a számára megfelelően. Ez az én meglátásom és én természetesen a saját igazamban hiszek. Mivel ezeket az információkat igyekeztem biztonságos forrásból beszerezni ezért bátorkodtam most is leírni és a fentiekben utalni rá és tanácsot adni, vagy legalább a figyelmet felhívni rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!