Anyukák! Kinek mikor indult el először a babája? Nem muszáj az amikor már teljesen egyedül, az is érdekel amikor még csak úgy, hogy anya vagy apa kezét fogta? És kinek mikor kezdett már el beszélni?
Kisfiam,a héten lesz 1 éves,40.hétre született,6 hónaposan állt fel,azóta mászik is,7-8 hónaposan már ment a bútorok mellet,és játékot tolva,9 hónaposan,álldogált egyedül,leguggolt,felállt,10 hónaposan fogta az egyik ujjamat és ment,nem akartam vezetgetni,d ehúzott,hogy menjünk,és lépegetett egyedül pár lépést,majd 11,5 hónapos volt mikor már nagyon sokat ment egyedül,tulajdonképpen már totyizik egyedül,még annyira nem stabilan,de nagyon ügyes.
8-9 hónaposan Apukáját "abbának",engem "avvának" hívott,mondta,hogy "mammamm""baba",10 hónapos korától mondja,hogy "apa","mama","ányá","hinta ahinta"(hinta- palinta),"mamamamm" továbbra is,"ató"(autó),"vau","gyeje"(gyere),11 hónaposan kezdte el,hogy "itt","ott","oda".
Kisfiam 38. héten született. 10 hónaposan vezetgetve lépdelt, 10 és fél hónaposan tette meg az első önálló lépéseit és 11 hónaposan már önállóan járt.
Most másfél éves, mindent mond már, tud néhány mondatot is.
A lanyom 8 honaposan állt fel, ket hét múlva mar kapaszkodva lepegetett a butorok mellett. 10,5 honapos volt, amikor egyedul elindult. Kapaszkodas nelkul felállni viszont csak egy évesen tudott. 40 hét 4 napra született.
Beszélget mar eleg sokat, 10 honaposan kezdte, azota egyre több olyan szava van, ami értelmes, és nem baba nyelv. Most 14 honapos.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
És gratu mindenki ügyes babájának!:)
Fiam: 40. héten császárral született, 2 héttel az 1. szülinap előtt tette meg az első lépéseit, 12,5 hónaposan járt rendesen. Beszélni későn kezdett, 13 hónaposan volt az első szava, de csak 2 évesen kezdte egymás mellé tenni a szavakat. Ragokkal, rendes mondatokban pedig csak 3 évesen beszélt. Most 3,5 éves, kismillió beszédhibával beszél, aki nem ismeri, nem is érti mit mond :(
Lányom: 39. hétre, császárral született. 15 hónaposan voltak az első lépések, 16 hónaposan járt. Most pont másfél éves és olyan 20-25 szót használ.
Ja, és én soha nem vezetgettem őket, nem jártak kézenfogva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!