Mennyibe kerül részletesen egy újszülött picibaba fenntartása havonta?
elször is a pici babát nem fenntartjuk hanem eltartjuk esetleg.
másrészt ezt így nem lehet megmondani.
vehetsz drága pelust, mondjuk 40-50.-/db, ebből kell napi 5-10, mikor mennyi
vehetsz nagyon olcsó pelust is, mondjuk 20.-/db áron, abból legyen napi 7-12
ruhák, én évszakonként olyan 40.-50.000.-ból öltöztetem fel a fiamat, ezek használt ruhák...
veheted újonnan is, akkor ennek sokszorosa is lehet, pl. egy nadrág 3000-4000.- körül van, póló 1500.-2000.-
stb..
lehet a baba beteg is, az olyan 5.000.- -15.000.- között van.
kellenek kozmetikumok, fürdető, sampon, popsitörlő...
sok babának szüksége van tornára is, az 5.000.-/alkalom, az ugye havi 20.000.- 25.000.-
én egész jó tgyást kaptam 2 éve mikor a fiam született, az el is ment rá minden hónapban... :/
Mivel már szülés előtt minden dolgot be szoktak szerezni a leendő szülők,így utána nem kell másra költeni,mint pelenka,popsitörlő.Ha nem anyatejes,akkor tápszer.Ezen felül a ruháztatása van még,amit én havi szinten szoktam egyenlő arányban elosztani.
De ám nehéz a kérdésed,mert attól is függ,hogy kinek mennyi a kerete a "fenntartáshoz".Minden újonnan veszel meg üzletből vagy turkálóból,aukciós oldalakról.Van-e a családban kitől kaphatnál ruhákat,stb.
Én spec mosható pelenkát használok, kb 80 ezerből megvan a szobatisztaságig a csomag, akár 2-3 gyereket is kiszolgál, igaz, ez egyszeri beruházás, én az anyasági támogatást és az első cspt költöttem rá. Anytejes, így tápszer nem kell. A ruháit turiztam, egy évszakra én a 40 ezret rendkívül sokallom. HA mindenből van 5 váltás (2 naponta mosok a pelenkák iatt, egyben is lehet mosni), akkor az
5 body 1200 ft
3 harisnya, 2 gatya 3000 ft
3 pulcsi 1200 ft
sapka, kesztyű, sál, zokni 1500
anorák 2000
rugdalózók 3000
egy méretből, ami kb 3 hónapig elég, összesen kb 10e.
popsitörlőt szinén moshatót használok, 3 ikeás kis polártakarót vágtam szét, az 1300 ft volt
mi kell még? az első 6 hónapban semmi (ha tápszeres, akkor táp meg cumisüvegek, de ahhoz nem értek)
hozzátáplálások én főztem, napi kb 100-500 fttal dobja meg a költségvetésünket
a gyógyszerek is kiszáűmíthatatlanok, első alkalommal 5000 ftot hagytam a patikában, amikor mindent kiváltottam, amit a doki felírt (kenőcs, fürdető, dviztamin, bórax stb, a nagy része még megvan, a popsikenőcs 350/2 hónap, a fürdető havonta 400)
Ha anyatejes,akkor nem kell neki megvenni a tápszert ami változó árban van de havonta legalább 10-15000 ezer körül mozog.
Pelenka,1,5-2 csomag körül fogy az is havonta.
Popsitörlő,abból is számolhatsz 2-3 csomaggal az első 3 hónapban.
Baba kozmetikumok kb.3-4000 forint/hó.
Na meg ha ne adj Isten beteg akkor 5000-től felfelé az orvosságok.
És akkor jön a ruháztatása,mert ha ellátnak ruhácskákkal ,akkor is veszel neki 1-2 darabot újat vagy turiból,mert nem állod meg,hogy ne vegyél neki 1-2 cukiságot.
Ez nagyon függ a saját szokásaidtól is szerintem, meg a körülményektől. Nyilván a normális esetet feltételezzük, mely szerint van tejed, a baba egészséges, stb. Mi tanyán élünk, nem áll módunkban vásárolgatni, a baba szinte semmilyen kiadással nem jár, ellenben hatalmas boldogsággal!
Mi mosható pelenkát vettünk, egyszeri kiadás, kb 50.000 Ft.
Ehhez nem kell más, csak popsitörlő, nekünk heti egy 500 Ft-os csomag, azaz havi 2.000 Ft.
Esetleg a mosás miatt minimálisan megemelkedik a vízszámla és az áramfogyasztás, de ez szinte elhanyagolható.
Ha vannak lelkes nagyszülők és barátok, akkor ruhára nem fogsz költeni. :) Mi annyit kaptunk, hogy hármasikreknek is elég lett volna. :)
Ha Neked kell megvenni, akkor sem nagy kiadás, vásárolhatsz turkálóban havonta 5.000 Ft-ért elegendő ruhácskát neki.
Más nemigen kell a boldogsághoz, két lepedőnkből, amit már nem használtunk, kiszabtam a kis lepedőket a bölcsőbe(kiságyba), ikeás 500 Ft-os pokrócból a takarókat.
Ha nem vagy tisztaságmániás, akkor a törlőrongyokat, babaruhákat, stb bőven elég 20 perces öblítőprogrammal mosni, én 2 naponta szoktam, így szinte semmi fáradságba/pénzbe nem kerül ez sem.
Ne az anyagiak döntsék el, akarsz-e kisbabát!!! A világ legcsodásabb dolga!
Szia!
Hát nekünk az első 3-4 hónapban a babám olyan napi 12 db pelenkát simán elhasznált, mi Pampers Premium Care újszülött pelenka használtuk az első időszakban ez 78 db került 4300 ft-ba és most is ennyibe kerül de mi már nem ilyet használunk de a tesómék igen és szoktam nekik is venni pelust, én csak ezt a fajtát ajánlom mert nagyon megbizható nekunk olyan 2 hónapig volt elég ez a 78 db pelenka :)Pampers Premium Care Mini pelenka mi most ezt használjuk ez kerül 4300 ft-ba ez is és ebbe 72 db pelus van :) Én ezt tudom ajánlani aztán makd egy másik komiba fojattom mert nem enged többet irni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!