Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyibe kerül részletesen...

Mennyibe kerül részletesen egy újszülött picibaba fenntartása havonta?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 21. 23:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%

elször is a pici babát nem fenntartjuk hanem eltartjuk esetleg.

másrészt ezt így nem lehet megmondani.

vehetsz drága pelust, mondjuk 40-50.-/db, ebből kell napi 5-10, mikor mennyi

vehetsz nagyon olcsó pelust is, mondjuk 20.-/db áron, abból legyen napi 7-12

ruhák, én évszakonként olyan 40.-50.000.-ból öltöztetem fel a fiamat, ezek használt ruhák...

veheted újonnan is, akkor ennek sokszorosa is lehet, pl. egy nadrág 3000-4000.- körül van, póló 1500.-2000.-

stb..

lehet a baba beteg is, az olyan 5.000.- -15.000.- között van.

kellenek kozmetikumok, fürdető, sampon, popsitörlő...

sok babának szüksége van tornára is, az 5.000.-/alkalom, az ugye havi 20.000.- 25.000.-

én egész jó tgyást kaptam 2 éve mikor a fiam született, az el is ment rá minden hónapban... :/

2012. ápr. 21. 23:24
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Mivel már szülés előtt minden dolgot be szoktak szerezni a leendő szülők,így utána nem kell másra költeni,mint pelenka,popsitörlő.Ha nem anyatejes,akkor tápszer.Ezen felül a ruháztatása van még,amit én havi szinten szoktam egyenlő arányban elosztani.

De ám nehéz a kérdésed,mert attól is függ,hogy kinek mennyi a kerete a "fenntartáshoz".Minden újonnan veszel meg üzletből vagy turkálóból,aukciós oldalakról.Van-e a családban kitől kaphatnál ruhákat,stb.

2012. ápr. 21. 23:26
 3/12 A kérdező kommentje:
Légyszíves ne lovagoljatok már a szavakon. Gondolhatjátok, hogy nem szándékosan használtam nem megfelelő kifejezés, ettől függetlenül érthető és helytálló a kérdés. Mennyi pelenkát használtok el naponta, és ez mennyibe kerül?
2012. ápr. 21. 23:32
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
11 Hónapos napi 5 pelenka 7500 ft plusz 1000ft a törlőkendő. újszülőttként napi 8 db
2012. ápr. 21. 23:51
 5/12 anonim ***** válasza:
74%

Én spec mosható pelenkát használok, kb 80 ezerből megvan a szobatisztaságig a csomag, akár 2-3 gyereket is kiszolgál, igaz, ez egyszeri beruházás, én az anyasági támogatást és az első cspt költöttem rá. Anytejes, így tápszer nem kell. A ruháit turiztam, egy évszakra én a 40 ezret rendkívül sokallom. HA mindenből van 5 váltás (2 naponta mosok a pelenkák iatt, egyben is lehet mosni), akkor az

5 body 1200 ft

3 harisnya, 2 gatya 3000 ft

3 pulcsi 1200 ft

sapka, kesztyű, sál, zokni 1500

anorák 2000

rugdalózók 3000

egy méretből, ami kb 3 hónapig elég, összesen kb 10e.

popsitörlőt szinén moshatót használok, 3 ikeás kis polártakarót vágtam szét, az 1300 ft volt

mi kell még? az első 6 hónapban semmi (ha tápszeres, akkor táp meg cumisüvegek, de ahhoz nem értek)

hozzátáplálások én főztem, napi kb 100-500 fttal dobja meg a költségvetésünket

a gyógyszerek is kiszáűmíthatatlanok, első alkalommal 5000 ftot hagytam a patikában, amikor mindent kiváltottam, amit a doki felírt (kenőcs, fürdető, dviztamin, bórax stb, a nagy része még megvan, a popsikenőcs 350/2 hónap, a fürdető havonta 400)

2012. ápr. 22. 00:28
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Azzal is számolni kell,mi lesz ha tápszeres lesz,az 10.12.000ft / hó,amíg HA tápszert kap,márpedig azt szokták pár hónapig.
2012. ápr. 22. 08:10
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha anyatejes,akkor nem kell neki megvenni a tápszert ami változó árban van de havonta legalább 10-15000 ezer körül mozog.

Pelenka,1,5-2 csomag körül fogy az is havonta.

Popsitörlő,abból is számolhatsz 2-3 csomaggal az első 3 hónapban.

Baba kozmetikumok kb.3-4000 forint/hó.

Na meg ha ne adj Isten beteg akkor 5000-től felfelé az orvosságok.

És akkor jön a ruháztatása,mert ha ellátnak ruhácskákkal ,akkor is veszel neki 1-2 darabot újat vagy turiból,mert nem állod meg,hogy ne vegyél neki 1-2 cukiságot.

2012. ápr. 22. 09:10
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon függ a saját szokásaidtól is szerintem, meg a körülményektől. Nyilván a normális esetet feltételezzük, mely szerint van tejed, a baba egészséges, stb. Mi tanyán élünk, nem áll módunkban vásárolgatni, a baba szinte semmilyen kiadással nem jár, ellenben hatalmas boldogsággal!

Mi mosható pelenkát vettünk, egyszeri kiadás, kb 50.000 Ft.

Ehhez nem kell más, csak popsitörlő, nekünk heti egy 500 Ft-os csomag, azaz havi 2.000 Ft.

Esetleg a mosás miatt minimálisan megemelkedik a vízszámla és az áramfogyasztás, de ez szinte elhanyagolható.

Ha vannak lelkes nagyszülők és barátok, akkor ruhára nem fogsz költeni. :) Mi annyit kaptunk, hogy hármasikreknek is elég lett volna. :)

Ha Neked kell megvenni, akkor sem nagy kiadás, vásárolhatsz turkálóban havonta 5.000 Ft-ért elegendő ruhácskát neki.

Más nemigen kell a boldogsághoz, két lepedőnkből, amit már nem használtunk, kiszabtam a kis lepedőket a bölcsőbe(kiságyba), ikeás 500 Ft-os pokrócból a takarókat.

Ha nem vagy tisztaságmániás, akkor a törlőrongyokat, babaruhákat, stb bőven elég 20 perces öblítőprogrammal mosni, én 2 naponta szoktam, így szinte semmi fáradságba/pénzbe nem kerül ez sem.

Ne az anyagiak döntsék el, akarsz-e kisbabát!!! A világ legcsodásabb dolga!

2012. ápr. 22. 09:43
 9/12 anonim ***** válasza:
58%

Szia!

Hát nekünk az első 3-4 hónapban a babám olyan napi 12 db pelenkát simán elhasznált, mi Pampers Premium Care újszülött pelenka használtuk az első időszakban ez 78 db került 4300 ft-ba és most is ennyibe kerül de mi már nem ilyet használunk de a tesómék igen és szoktam nekik is venni pelust, én csak ezt a fajtát ajánlom mert nagyon megbizható nekunk olyan 2 hónapig volt elég ez a 78 db pelenka :)Pampers Premium Care Mini pelenka mi most ezt használjuk ez kerül 4300 ft-ba ez is és ebbe 72 db pelus van :) Én ezt tudom ajánlani aztán makd egy másik komiba fojattom mert nem enged többet irni

2012. ápr. 22. 09:57
 10/12 anonim ***** válasza:
58%
aztán mi Pampers Baba törlőkendő Érzékeny bőre használunk ez 2800 Ft-ba kerül 6 x 56 db ez ilyen csomagba van de lehet venni úgy is hogy 1 x 56 db ez kerül 800 Ft-ba , mi nekünk ruházkodás változó a baba gyorsan nő és szinte mindent nagyon hamar kinő én szoktam vásárolni turkálóba is ott is jókat lehet venni de azért én mikor még újszülött volt vettem neki boltba is dolgokat de a kínaiba is jó dolgokat lehet venni semleges pénzekért és én soha nem sajnáltam a babámra a pénzt :)
2012. ápr. 22. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!