Házi vs bolti tej?
Ki melyikre szavaz??
Kisfiamat most szokatnám át tápszerről tejre csak a nagy kérdés hogy melyik tejre?
Köszönöm a válaszaitokat!
Itt a helyi tejboltban árulják a városban!Szem előtt van az bolt bármikor jöhetnek ellenőrizni tehát nem hinném,hogy valami bevizsgálatlant árulnának illetve az eladó mondta hogy szigorúan hetente jár az állatorvos mintát venni illetve a tehenek is oltva,kezelve vannak!
Viszont azt mondja az eladó hogy 4,6%-os zsírtartalmú!Nem sok ez egy kicsit?
megkóstoltattam a 2 évesemmel(eddig tápszert ivott)és nagyon ízlett neki!
nagyon hajlanék inkább a házi felé,a boltiban nem bízom főleg nem adnék 1,5%-osat az azért kevés sztem.
10. vagyok. A 4,6%-os zsírtartalom gyanús, inkább 3,6 lesz az.
A nagyüzemi telepeken általában holstein-fríz teheneket tartanak, azoknak a teje általában 3,5-3,7%-nál nem zsírosabb, de inkább 3,3 felé hajlik. A magyartarka ami zsírosabb tejet ad, de 4,6-os zsírja annak sem gyakran van.
Kérdés:
Mikortól lehet áttérni a tápszerről tejre? Ebben az esetben milyen tejet adhatok, bolti tejet vagy inkább tehéntejet?
Válasz:
Tápszerről tehéntejre áttérni egészséges csecsemőnél 1 éves életkorban lehet. Mindenképpen jó minőségű, lehetőleg dobozos, eleinte alacsony zsírtartalmú tejet használjanak. Ideálisabb azonban még egy darabig (akár 3 éves korig) ún. 3-as jelzésű tápszereket használni, melyeket az utóbbi időben minden tápszercég gyártani kezdett. Ez valójában nem tápszer, hanem nagyon jó minőségű tejpor vassal, vitaminokkal, nyomelemekkel, ásványi anyagokkal dúsítva.
Dr. Gömöri Ágnes
3 éves korig tápszer... azért már kicsit túlzás!
Meg amúgy is. Ki győzi azt pénzzel? Műtej.
Akkor már inkább kecsketejet veszek. Az sem olcsó, de legalább rendes tej. Vitamin abban is van bőven!
Én a gyerekeimnek már kicsi koruktól tehéntejet adtam. Tápszert soha nem kaptak. Igaz,hogy sokáig szoptattam őket.
Csak újabban nem ajánlják a tejet,mert a tápszerek akkor nem fogynának.
De azt,hogy egy gyerek 3 éves korában is tápszert kapjon,egyenesen károsnak tartom.
Egyiket se.
Dr. Robert M. Kradjian orvos a honlapján kifejti hogy a szakirodalom például 1988 és 1993 között 2700 tanulmányban foglalkozott a tejjel a "gyógyászat" címszó alatt. Ebből ő személyesen közel 500-at vizsgált meg. Ezt írta:
"Hogyan foglalhatnám össze ezeket a cikkeket? Még a borzalmas minosítésnél is rosszabbak egy picivel. Eloször is, egy szerző sem beszélt a tehéntejről mint egy mellékhatás nélküli kiváló ételről és mint 'teljes értékű étel'-ről, mint ahogy azt az ipar elhitette velünk. A kiadott riportok fő fókuszában ezek voltak: bélgörcs, bélfertőzés, belső vérzés, vérszegénység, allergiás reakciók csecsemőknél és gyerekeknél, valamint fertőzések mint például salmonella. Még baljóslatúbb a szarvasmarha fehérvérűség vírusától való félelem, vagy a BIV (bovine immunodeficency virus) nevű szarvasmarha AIDS-szerű vírusától, valamint a gyermek cukorbetegség előidézésével való kapcsolatától. A tejben levő vérrel és fehér (genny) sejtekkel, valamint a benne levo kémiai anyagok, permetek egész sorával is foglalkoztak. Gyermekeknél ezek a problémák merültek fel: allergia, fül- és mandula fertőzés, ágybavizelés, az asztma súlyosbodása, bélvérzés, görcsök, és 1-es típusú cukorbetegség. A felnőtteknél a problémák inkább a szívbántalmak és ízületi gyulladás, allergiák, homloküreg gyulladás, és a sokkal komolyabb fehérvérűség, meg a lymphoma-ban és rákban való közreműködése."
Ostoba aki nem keres rá, és úgy áll le vitázni. Google: tej káros hatása
Kedves Előző!
Te most az összes tejes kérdéshez bemásolod ezt a hülyeséget? Hagyd már abba!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!