Hogyan vezessem be az 1 éves kisfiam étrendjébe a tejet? Házi tej vagy bolti tej legyen? Lehet turmix-szal kezdeni?
A turmix-on értem azt hogy tej + banán + minimális cukor.
Joghurtot eszik már. Pudingot is kapott már. honnan veszem észre hogy allergiás lenne rá?
Én tejbegrízzel és tejberizzsel kezdtem, először feles tejjel, aztán 2/3-ossal, aztán már az egész tej volt.
Most 16 hónapos a fiam, reggel-este 2-2 dl tejet iszik, aminek a fele 3,6%-os biotej, a fele milumil tejital.
A turmixba nem tennék cukrot, inkább mézet, főleg ha már kapott. Ha megbízható helyről veszed a mézet, nem kell vele kivárni a másfél éves kort.
Én is tejbegrízzel kezdtem, úgy ahogy az előző h.szóló írta.
A cukorról: nekem is mondta a doki, hogy ha tejet adok majd a gyereknek, 1 dl tejhez adjak 1 kanálka cukrot. Így könnyebben emészti meg. (állítólag)
Most még tejitalt iszik, de sztem lassan azt is keverem tejjel, majd egyre kevesebb tejital, és több tej...
Köszönöm szépen.
Én úgy tudom, hogy 2 éves kor alatt nem adhatok neki mézet.
mézet én is így tudom.
inkább több banánt trsknék bele, akkor nem is kell édesíteni.
én először tejes kiflit adok, aztán tejbegrízt, tejes főzeléket (spenót) utána jöhet főzés nélkül a tej. (bolti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!