Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Házi vs bolti tej?

Házi vs bolti tej?

Figyelt kérdés

Ki melyikre szavaz??

Kisfiamat most szokatnám át tápszerről tejre csak a nagy kérdés hogy melyik tejre?

2012. ápr. 21. 21:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
A házi a jobb. Az biztosan valódi tej.
2012. ápr. 21. 22:01
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Házi, az biztosan tej,csak előtte forrald fel.
2012. ápr. 21. 22:08
 3/18 anonim ***** válasza:
39%

Ha nem múlt el 1 éves, akkor egyik sem.

Ha igen, akkor az, amelyiket ti is isszátok otthon. Tök más íze van, ha az egyiket megszokja, nem fogja meginni a másikat. A bolti tejjel nincs macera, és biztosan nem lesz baja tőle. A házi tej zsírosabb, táplálóbb.

2012. ápr. 21. 22:15
 4/18 anonim ***** válasza:
20%

Házi sokkal finomabb, a boltinak sztem vízíze van.

Nem kell felforralni sem mert szigorú szabályok vannak a házi tejre is, azt is homogénezik vagy nemtudom mit csinálnak vele:) És olcsóbb is a házi, legalább is nálunk.

2012. ápr. 21. 22:28
 5/18 anonim ***** válasza:
Házi
2012. ápr. 21. 23:12
 6/18 anonim ***** válasza:
84%

Apósom állatorvos, elég sok tehenészetnek állít ki engedélyeket.

Magyarországon több olyan "kis" tehéntelep is van (momentán kapásból 3-al áll perben), akikhez az állatorvos csak "telefonon" megy ki és már meg is van az ellenőrzés.

Az a tej, amit háznál friss fejésből kerül a kiürült ásványvizes palackba, nem mindig megy keresztül azokon a "fertőtlenítő" folyamatokon, amiken szükséges, ezért MINDIG fel KELL forralni fogyasztás előtt.

Olyan dobozos, zacskós tej nincs, ami vizezve lenne, ugyanis uniós előírás, hogy a dobozon, zacskón fel kell tüntetni, ha csak tejkészítményről van szó és x% vizet tartalmaz. Amelyiken az szerepel, hogy TEJ, az tuti biztos, hogy 100% tej, csak a zsírtartalmuk változó, ettől lesz "víz ízű".

Csak és kizárólag megbízható gazdaságból szabad tejet venni, nem feltétlenül ilyen a szomszéd Józsi bácsi, akinek a Bözsi nevű tehene napi szinten adja a szomszédság tejadagját.

Ha mindenképpen házi tejet adsz neki, elsőre mindenképpen hígítsd fele-fele arányban vízzel és fokozatosan emeld a tejtartalmat.

2012. ápr. 21. 23:44
 7/18 anonim ***** válasza:

Szia,

én a védőnőm tanácsára először 1,5 %-os tejet adtam a lányomnak, hígítva. De csak néhány napig, aztán már nem hígítottam, és kb. 1 hét múlva kapott forralt házi tejet.

A sógoraim között volt tejallergiás (nem tudom pontosan, hogy tejcukor, vagy tejfehérje), ezért óvatoskodtam, amúgy is jöttek a lehurrogások, mert 11,5 hónaposan kapta a tejet (6 hónapos terhes is voltam, már el kellett választanom).

Szóval a bolti tejjel kezdtem, de rendes tejet kap a mai napig, a boltit nem is szereti.

Egyébként mindig forralom, ez a vesszőparipám :) de inkább, minthogy valamit összeszedjen :)

2012. ápr. 22. 06:44
 8/18 anonim ***** válasza:
67%

A 23.44-el teljesen egyetértek.

Én a bolti tejet vásárolom,1.5%-osat.Az egész család ezt issza,2-3 kartonnal fogy belőle havonta.Gyerekkoromban anyumék is hordták a házi tejet,nem is ittam tejet soha,annyira undorodtam a szagától,ízétől,soha nem innám meg.Hasonlóan gondolkodva mint a hozzászóló,én jobban bízom a bolti tejben,az ott felsoroltak miatt,még ha nem lennének ilyen tapasztalataim akkor se venném.Mi ezzel a boltival kezdtük én nem változtatok rajta.A százalék rajta meg a zsírtartalom,és valahol olvastam hogy ez ami benne van pont elég.

2012. ápr. 22. 08:20
 9/18 anonim ***** válasza:
Mi legtöbbször házi tejet veszünk, felforralom és már ihatja a gyerkőc. Ne ma szomszéd Józsi bácsitól származik, hanem a faluban a tehenészeti telepen árulják tejautomatából. Sokkal finomabb mint a bolti tej, de én azt sem szólom l, mert az is van mindig itthon, mert van hogy lusta vagyok elmenni az automatához.
2012. ápr. 22. 09:50
 10/18 anonim ***** válasza:

Házipárti vagyok.

Mi a saját tehenünk tejét isszuk, és a fiam is azt kapja kezdettől fogva, frissen, kezeletlenül. Azelőtt egy ismerőstől vettük, aki patikatisztaságot tart a portáján, a tejházban egy porszemet nem találsz, na azt sem forraltuk.

Én azt mondom, ha van lehetőséged megnézni, milyen körülmények között fejik ki és kezelik (hűtik, tárolják) a tejet amit megveszel, akkor nagyobb bizalommal leszel iránta. Ha automatából veszed, és nem ismered a céget aki szállítja, akkor a magad megnyugtatására forrald fel.

Először csak pár kortyot, kóstolásnak, utána lehet emelni az adagot.

Ha megszokod a házi tejet, a boltit meg sem tudod inni, olyannyira nincs köze hozzá.

2012. ápr. 22. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!