Akinek 8-9 hónapos babája tápszeres mikor mennyit kell adni neki? Anyatejes babám sajnos nem szopik már fogalmam sincs ilyenkor mikor és mennyi tejalapú az amire még szüksége van?
1. vagyok: nálam ugyanez a helyzet. Lányom 8 hónapos lesz 1 hét múlva, és már nincs annyi tejem, mint volt, sőt... Viszont a reggeli-esti tejet nagyon fontosnak találom, és ezért olyankor inkább tápszert adok. A nap többi részében marad az anyatej.
Mint írtam, én is azt csináltam, hogy készítettem egy nagyobb adagot, és láttam, mennyit kér belőle. Totál változó, van, amikor reggel 100 ml-t alig bírok beleerőszakolni, de ma pl. 170 ml lecsúszott, mert éjszaka csak egyszer volt fenn 1 körül. Szóval neked kell kitapasztalni, és igen, a reggel-este tejecske fontos!!!
1. vagyok: nálam mindig volt itthon aranytartalékként a doktornő által felírt tápszer, Milumil Optima HA. Ha megyünk, mindig íratok 1-1 dobozzal.
De gondolkodtam már rajta, hogy kell-e még a hipoallergén? Vagy jó lenne-e a sima, pl. dm-ben kapható is?
Köszi szépen. Hát ez így elég érdekes lesz:_) csinálok valamennyit és honnan tudom hogy kérne még mondjuk? Jaj annyival egyszerűbb volt szoptatni:((
Sajnos begyulladt a mellem a mensim is megjött és nem fogadta el az egyik cicit egyáltalán a másikból se rendesen 2 hete szenvedek hogy visszahozzam a mennyiséget valahogy, (fejés, szoptatós bogyók stb) de semmi sincs a mellemben már, ha fejek az is teljesen víz színű :(
1. vagyok: Csinálj mondjuk 200 ml-t (ez elég sok az én lánykámnak, de más baba pl. ennyiket eszik). Ha kiszívja mindet, legközelebb próbálj meg egy kanállal még többet készíteni. Ha nem issza meg, elég a kevesebb is, és legközelebb már tudod.
Tényleg egyszerűbb volt szoptatni, sajnálom az esetedet! Nálam is csak napközbeni altatáshoz, éjszakai nyugtatásra, vagy kaja kiegészítéshez kell már a cici.
Fél éves kor után min. napi 500 ml tejalapú táplálék kell. Ha nagyon kis étkű, akkor elég kevesebb is, mert pl. a fiam ennyi idősen összesen napi 650-700-at evett :D És ugye ebből volt zöldség, gyümölcs is, napi 3x vagy 4x evett tápszert.
Lányom most 8 hónapos, napi 4x eszik tápszert, igy jön össze kb 500. Egyszer zöldség hússal, egyszer gyümölcs gabonával.
Nem muszáj már a HA-s tápszer, de ha van bármilyen allergiás a családban, akkor jobb azt adni 1 éves korig.
Ha már bevezetted a tejtermékeket, akkor meg tényleg nem kell HA-s.
Természetesen ha eszik tejpépet, azt is beleszámolhatod az 500 ml-be :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!