Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A rota-vírust minden olyak...

Akire77 kérdése:

A rota-vírust minden olyak gyerek elkaphatja aki nics beoltva?

Figyelt kérdés
Sziasztok 7 és fél honapos a kislányom nincs beoltva rota ellen,tegnap volt az eggyik ismerösöm nállunk és azt mondta,hogy jo hülye vagyok hogy nem oltattam be a kislányt mert minden gyerek elkapja és mennyire veszélyes.Én erre annyit mondtam hogy reméllem nem fogja elkapni.A védőnő is azt mondta annak idején,hogy ha pl a párom hazajön a munkábol akkor fertőtlenitse le az arcát és a kezét mielöt bemegy a kislányhoz,és akkor talán megúszhatjuk.Másfelöl meg azt hallom hogy ha agyonsterilizálják a gyereket annál rosszab.Mi a véleményetek ezekkel a dolgokkak kapcsolatba?Válaszaitokat elöre is köszönöm.
2012. ápr. 18. 09:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Egyébként, akiknél elkapta, ott vizsgálatokkal kimutatták, hogy az tényleg Rota vírus?

Mert sok más vírus is tud hasmenés- hányás tünetet produkálni, 3-5 napon keresztül.

Virológiai vizsgálat nem nagyon szokott készülni, csak rámondják, hogy Rota.

Az antibiotikum tényleg durva a vírusra.

2012. ápr. 18. 10:21
 12/19 anonim ***** válasza:
29%

Én beoltattam a fiamat rota ellen, és nem bántam meg. Amikor vártam őt, a szobatársnőm nagyfia, másfél évesen éppen kiszáradással feküdt a kórházban. Rota miatt.Senkinek sem kívánom azt a poklot, amit a szobatársam átélt akkor. Én akkor döntöttem el, hogy ha elkerülhető, akkor mi inkább kihagyjuk.

Most érzem igazán a hasznát annak az oltásnak, pedig a fiam már óvodás nagyfiú, 4 éves.

Volt már a környékünkön/oviban vagy tízféle hányós-hasmenéses vírus járvány (rota, calici, mikor melyik), a barátai, és az ovis társai zöme elkapta valamelyiket. Az én fiam is volt influenzás, adenovírusos, de hányós-hasmenéses betegsége neki még egyszer sem volt, még akkor sem, amikor egész héten azokkal a gyerekekkel játszott, akik aztán mind elkapták, és ki is dőltek tőle.

A barátnőm kislánya egy éves. Tél végén kórházba került kruppos tünetekkel. Előtte már volt tüdőgyulladása is. A szobatársa, mint kiderült, rotás volt. Ezt azonban ő még a legyengült szervezete ellenére se kapta el, mert - mondanom se kell - be volt oltva ellene.

Az orvosok annak ajánlják a rotát, ahol nagyobb testvér van, aki az oviból hazahozhatja a betegséget, vagy azoknak a piciknek, akik már maguk is hamar mennek közösségbe, pl. bölcsibe. Arról meg, hogy "legyengítené a gyereket az oltás", csak annyit, hogy egy gyereket nem az oltás gyengít le, hanem az egészségtelen, mozgásszegény életmód, meg a normális, kiegyensúlyozott táplálkozás hiánya. A fiam 4 éves koráig azt se tudta, mi az a betegség, babaúszni járt, sokat mozgott, biciklizett. A helyzet azóta romlott, amióta az anyagi helyzetünk is, és amióta sem az ételeinket, sem a programjainkat nem tudjuk úgy megválogatni, mint régebben...

2012. ápr. 18. 10:21
 13/19 anonim ***** válasza:
51%
Utolsó, azért nehogy már, azt akarod mondani, hogy a rota oltás miatt nem kap el hányós vírust a fiad. Nem kell belemagyarázni mindent a dolgokba. Vannak akik egyszerűen nem fogékonyak az ehhez hasonló vírusokra. Nálunk pl én soha nem kapok el hasonlót, de az influenza engem dönt le először. A húgom az első között kap el mindenféle hányós vírust, de még életében nem volt influenzás.
2012. ápr. 18. 10:32
 14/19 anonim ***** válasza:
65%

Mi megkérdeztük az orvosunkat, ő azt mondta, hogy valóban veszélyes vírusról van szó és nagyon hamar el lehet kapni, bármelyik családtagtól életkortól függetlenül, de ha oda van figyelve a gyerekre, pótoljuk neki a folyadékveszteséget, akkor nem fog kórházba kerülni. A lényeg, hogy megelőzzük a kiszáradást.

Ő nem ajánlotta az oltást, mert ezen kívül még nagyon sok más vírussal is találkozhat a gyerek, ami ellen meg nincs oltás. A lényeg, hogy rengeteg folyadékot kapjon.

Úgyhogy mi nem oltattuk be.

De ahogy nézem a kislányod 7 és fél hónapos, tehát ő már meg sem kaphatja, mert az oltást 6 hetes kortól 6 hónapos korig lehet beadni.

2012. ápr. 18. 11:12
 15/19 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogyha telik rá vegyük meg, de piciknél viszonylag ritka, hogy elkapja.
2012. ápr. 18. 11:17
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem oltattam be, ismerősünk apukája gyerekorvos, és ő azt mondta, hogy konkrétan erre az oltásra nem mondja azt, hogy adassuk be!
2012. ápr. 18. 11:45
 17/19 anonim ***** válasza:
52%
voltunk a csecsemőosztályon hugyuti fertőzéssel, volt 12 rotás baba/gyerek, ebből 10 oltott volt...ennyi, túl jó a marketingesük :) meg az anyukákból sok pénzt lehet lehuzni ha a gyerekről van szó, ennyi :)
2012. ápr. 18. 11:57
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2012. ápr. 18. 12:38
 19/19 anonim ***** válasza:

Ne oltassatok, ha nem akartok, de én a második babámnak is be fogom adatni. Furcsa, hogy aki nem oltatott, az csak negatív példákkal találkozott, aki meg igen, az még nem hallott olyanról, hogy oltott gyerek rotás lett volna... Tény, hogy a kereskedők ezer bőrt lenyúznának a szülőkről, ha tehetnék, de szerintem ennek az oltásnak több értelme van, mint pl. kéthavonta 3D UH-ra szaladgálni a pocaklakóval. Én pneumococcus és meningitis ellen is oltattam a fiamat, egyiket se bántam meg. És az is tény, hogy a 4 év alatt több hányós járvány volt körülöttünk, de hozzánk max. némi kis hasmenés jött haza...

Lehet lepontozni.

2012. ápr. 19. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!