Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hordozókendő- nektek hogy megy?

Hordozókendő- nektek hogy megy?

Figyelt kérdés

rugalmas hordozókendőm van, a legegyszerűbb, amit bonyolult megkötni. próbálgatom, szinte minden nap felveszem, a babám 8 hetes. de:

- gyakran lecsúszik benne, pedig már "profin " kötöm meg. nektek is lecsúszik?

- nektek meddig marad meg benne nyugodtan a baba. nekem az elején nagyon sírt, akkor kivettem, most néha-néha sírdogál, majd megnyugszik, ez nem tudom a kendő v más miatt van -e.

- ti tényleg bármit tudtok így csinálni mondjuk otthon? én úgy érzem, folyton fognom kell, nagyon mobilisnak tűnik...

2012. ápr. 17. 12:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Sehogy :) De eddig Te vagy az egyetlen (rajtam kívül) akitől hallom, hogy nem okés! Mindenki másnak jó/kényelmes/szereti a baba, nálunk egyik sem jött be. Így nem is használtuk :)
2012. ápr. 17. 12:53
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha instabilnak érzed és a baba is sír benne, akkor tutifix, hogy rosszul kötöd. Normál esetben bármit csinálsz, a baba meg sem mozdul benne, nem tud kiesni, még megcsúszni sem.

Én kötöttem mindenhová az enyémeket kendővel: előre, előre fektetve, oldalt a csípőmre, hátamra, én imádtam és a gyerekek is.

Olyantól kéne - élőben!! - segítséget kérned, aki valóban profi a kendőkötésben. Ha megmutatják, hol a hiba, utána neked is könnyebb lesz.

2012. ápr. 17. 12:58
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! szerintem elég fixen van benne, mert ha ennél szorosabb lenne, már elszorítaná őt. és úgy érzem ráadásul, hogy melege van benne, olyan meleg a kis fejecskéje (mondjuk most alszik, lehet, hogy azért).

és órákat is benne lehet egy 8 hetes baba?

2012. ápr. 17. 13:07
 4/7 A kérdező kommentje:
Gabka77, te amúgy mennyi idős korukig használtad?
2012. ápr. 17. 13:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem is rugalmas kendőm van, az elején furcsálltam én is, de aztán rájöttem a technikájára.

Először kötöd magadra, és aztán rakod bele a babát?

Ha igen, akkor nyugodtan kösd szorosra, én először soha sem mertem, mert akkor hogy fog belelférni a baba stb, aztán mindig lóg érzésem volt nekem is. Szóval kösd szorosra, azért rugalmas, hogy utána könnyen be tudd bújtatni a babát.

Illetve ami nekem bejött, hogy nem előre kötöm fel, hanem babástól. A neten van elég sok videó róla. A lényeg, hogy nem először keresztezed, majd a hátára húzod fel a szél ssávot, hanem először keresztbe rakod a hasadnál a kendőt, majd a hátadon átveted, meg igazítod, és itt fogod a babát, belehúzod a hasadnál lévő kendőbe, terpeszbe rakod alábát, és ez után kívülről keresztezed a hátánál és a lába alatt a kendő egyik majd másik szárát. Ez által tuti olyan szoros lesz, amennyire kell. És a másik fontos, hogy a derekadon kösd meg a kendőt, ne a csípődőn.

2012. ápr. 17. 13:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Jókat írt az utólsó, érdemes figyelni a tanácsára!

Én még mindig használom a kendőt - 3 és fél éves a lányom, 20 hónapos a fiam. A lányomat már csak ritkán kell beletenni, de mondjuk egy fárasztó kirándulás vége felé előfordul, hogy fölkéredzkedik a hátamra (most már nem, mert pár hét múlva születik a harmadik babó, de háromévesen még simán hordoztam őt a hátamon, ha kérte). A kisebbet még mindig magamra kötöm, most már inkább mei-tai-ban, mert a pocakomat az kevésbé szorítja, de amúgy azért vettük a mei-tai-t, mert apa is hordozza őket, ha kell, viszont ő azt mondta, hülyén érzi magát férfi létére kendővel. Ezt érthető problémának tartottam, így vettünk MT-t, amiben zokszó nélkül hordozza a gyerekeket, igaz, megkötni nekem kell rajta. :-))

2012. ápr. 17. 15:02
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek :)
2012. ápr. 17. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!