Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy éves kisfiam nem tűri a...

Egy éves kisfiam nem tűri a lábán a cipőt, rá se tudom adni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Most kezdi gyakorolni a fölállást, még nem lépeget, de később, ha már menni kezd itthon is kell a cipő. Ráadni se tudom a lábára, behúzza a lábujjait és üvölt. Hogy szoktassam meg vele? Vagy még hagyjam? Attól félek, ha hagyom, akkor fog cirkuszolni, mikor már mindenképpen cipő kell az utcára, mert jár.

2012. ápr. 16. 10:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Hagyd. Majd ha menni akar akkor megmondod, csak akkor mehet kint ha van cipő.Akkor majd ő kéri
2012. ápr. 16. 10:48
 2/13 anonim ***** válasza:
20%

1 évesre nem kell még cipőt eröltetni. A lakásba minek cipő??? Ti is abban vagytok?

Én először Liliputi puhatalpút vettem,akkor már 14-15 hós volt. Nem szerette,nem is eröltettem,csak ha mentünk valahova,babakocsiban adtam rá,megértette,hogy csak cipőben jöhet. Amikor már önállóan járt,akkor vettem egy nagyon hajlékony cipőt,azt már szerette,nem ellenkezett. Az hülyeség,hogy ha most nem szokja meg,mi lesz később. Ha már menni fog egyedül,akkor érik meg a cipőre és már nem fog ellenkezni.

2012. ápr. 16. 10:56
 3/13 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de a lehülyézés már sok!
2012. ápr. 16. 11:15
 4/13 A kérdező kommentje:
Képzeld, a védőnő mondta, hogy ha menni kezd kell cipő vagy szandál a lábára bent is, mert kemény a padló és nem jó neki.
2012. ápr. 16. 11:17
 5/13 anonim ***** válasza:

Még nem kezd menni,még csak felállt. A padlóval semmi gond, a cipő talpa is kemény lesz.

Hagyd a cipőt az enyémek is mezitláb voltak otthon, majd ha tényleg jár (ami lesz még egy fél év) akkor veszel neki cipőt)

2012. ápr. 16. 11:20
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem látom sehol,hogy azt irtam volna,hogy TE HÜLYE VAGY! Ez lett volna a lehülyézés! Kiirtad a kérdést, válaszoltunk rá. Senki nem irta neked,hogy igen,eröltesd rá a cipőt,az jó lesz neki! Úgyhogy vagy megfogadod a tapasztalt anyukák tanácsát,vagy nem. Te dolgod.
2012. ápr. 16. 12:13
 7/13 anonim ***** válasza:
az én fiam sem tűrte.szeptemberben indult el és rángatta le magáról és üvöltött.kétségbe voltam én is esve.Aztán jött a hideg muszáj volt valamit adni rá.egy cipzáros bokacsizmával nagyon megbékélt és mondogattam neki hogy másképp nem mehetünk ki azóta nincs gond.szerintem próbálj ki többfélét és csak akkor add rá ha nagyon kell pl.az utcán(ha már tud menni)
2012. ápr. 16. 12:35
 8/13 anonim ***** válasza:

Fiam 13 hónapos, és még nincs cipője! :) Kint még babakocsival közlekedünk, bentre meg .... hmmm... hülyeség.

Ne reagáld túl, ha vaki az írja, hogy "hülyeség"! Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy hülye lennél.

2012. ápr. 16. 12:47
 9/13 anonim ***** válasza:
Próbáld ki a liliputi cipőket. Az én kisfiam nagyon szereti, mert olyan érzés, mintha nem is lenne rajta cipő. Van olyan fajta is ami kintre is jó.
2012. ápr. 16. 12:50
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk mindenhol csempe van, így muszáj vmit a lábára adni.

Ezeket próbáltam:

-tappancsos zokni (tudom, cipő érdekel, ezt csaka zok kedvéért akik nem értik mire bentre cipő) Szóval ebben elcsúszott

.bőrtalpú zokni -ez jó volt, viszont szerintem nem úgy érzékeli a talajt ebben, mert eltekeredett a lábfején mindig

-liliputi puhatalpú: ez nagyon jó, csak az én fiamnak szorította a bokáját (ezt megoldottam gumicserével)

Mostmár viszont, hogy picit jobb idő van, beleizzad a lába.

-És végül:) Most vettem neki egy LBL puhatalpú szandált, ezt a legeslegkönnyebb ráadni, pedig nagyon magas és széles lábfeje van (a liliputival mindig küszködtem az elején). Mivel szandál, így nem izzad be a lába, és mivel puhatalpú, abszolút tökéletes és olyan könnyű, észre sem veszi, hogy rajta van :)

2012. ápr. 16. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!