Kisfiam (2 éves) néha teljesen kivetkőzik magából, és olyan dolgokért, hogy pl. fel akarom rá adni a cipőt, vadul sírni kezd, majd ez átmegy őrjöngésbe, csíp, harap, földön fetreng. Mit tegyek?
Szerintem is normális... sajnos az én fiam is pontosan ezt csinálja, ő is 2 éves.
Nálunk a figyelemelterelés szokott beválni, vagy az hogy siessünk gyorsan mert megyünk ide vagy oda...
szerintem két dolgot nem szabad, nyugtatni és a fenekére csapni.
Elsőként ki kéne deríteni mi az oka a hisztinek, tapasztalatom szerint valami banális félreértés, ő gondol valamit, te meg teljesen mást teszel. És ő belelovalja magát.
Gondolok itt arra, mentek valahova, nyilván ezért vesztek cipőt, de ő a szobában még fel akar rakni valamit a polcra, vagy el akar hozni valamit, te adod a cipőt, ő meg őrjöng. Holott egyébként tényleg annyi, engeded neki, hogy visszamenjen és elhozza az autót, akármit.
Ha öltözködni nem akar, akkor nem erőszakosan öltöztetni, hanem, mint az első hozzászóló, rábeszélni, elmondani miért kell most sietni, öltözni, hova mentek..
Ha olyanért hisztizik, amit nem akarsz megengedni, akkor a legjobb elterelni a figyelmét. Necsak mondjuk elrángasd a konnektortól, hanem mond el neki, miért nem szabad a konnektorhoz nyúlni és mit csináljon a konnektorozás helyett. Nálunk az nagyon megy, segíts anyának, pakolj, hozz lapátot akármi
Úgyhogy türelem és próbálj meg odafigyelni mi is az oka a hisztinek és kommunikálni, mert ez szerintem kommunikációs hiba. Lehajolni, megkérdezni mit szeretne, elnézést kérni, hogy nem figyeltél és amire megkér, megcsinálni, ha lehet.
hát az én 2 éves fiam is pont ugyan ezt csinálja....
mindennap 5-ször...
kitartás magunknak
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
az én kérdésem volt.
röviden: rengeteg türelem, beszélgetés vele mikor nyugodt, lerajzolás, elmesélése a hisztik történetének csak más szereplőkkel, nagyon sokat segít!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!