Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam (2 éves) néha teljesen...

Kisfiam (2 éves) néha teljesen kivetkőzik magából, és olyan dolgokért, hogy pl. fel akarom rá adni a cipőt, vadul sírni kezd, majd ez átmegy őrjöngésbe, csíp, harap, földön fetreng. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már próbáltam mindent, nyugtatni, fenekére csapni, otthagyni, nem figyeltem a hisztire, stb.. Mégis a kis idegrendszerének sem jó ez, mert mikor lenyugszik, elcsuklik a hangja, és szinte kapkodja a levegőt. Itt olvastam, hogy hasonló problémával küzdő anyuka valami magnéziumot kapott ez ilyen hisztirohamokra, és azóta nyugodtabb a gyereke. Mi ez pontosan? Vény nélkül lehet kapni? (Egyébként aranyos, szófogadó kisfiú, nagyon türelmes vagyok vele, védőnő szerint ez normális ebben a korban stb.. tehát próbálkozom folyamatosan, hátha előbb-utóbb ez elmúlik, de féltem, nehogy ezeknél a hirtelen jött hisztirohamoknál egyszer rosszul legyen...)
2011. jan. 8. 22:19
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem is normális... sajnos az én fiam is pontosan ezt csinálja, ő is 2 éves.

Nálunk a figyelemelterelés szokott beválni, vagy az hogy siessünk gyorsan mert megyünk ide vagy oda...

2011. jan. 8. 22:39
 2/7 anonim ***** válasza:

szerintem két dolgot nem szabad, nyugtatni és a fenekére csapni.

Elsőként ki kéne deríteni mi az oka a hisztinek, tapasztalatom szerint valami banális félreértés, ő gondol valamit, te meg teljesen mást teszel. És ő belelovalja magát.

Gondolok itt arra, mentek valahova, nyilván ezért vesztek cipőt, de ő a szobában még fel akar rakni valamit a polcra, vagy el akar hozni valamit, te adod a cipőt, ő meg őrjöng. Holott egyébként tényleg annyi, engeded neki, hogy visszamenjen és elhozza az autót, akármit.

Ha öltözködni nem akar, akkor nem erőszakosan öltöztetni, hanem, mint az első hozzászóló, rábeszélni, elmondani miért kell most sietni, öltözni, hova mentek..

Ha olyanért hisztizik, amit nem akarsz megengedni, akkor a legjobb elterelni a figyelmét. Necsak mondjuk elrángasd a konnektortól, hanem mond el neki, miért nem szabad a konnektorhoz nyúlni és mit csináljon a konnektorozás helyett. Nálunk az nagyon megy, segíts anyának, pakolj, hozz lapátot akármi

Úgyhogy türelem és próbálj meg odafigyelni mi is az oka a hisztinek és kommunikálni, mert ez szerintem kommunikációs hiba. Lehajolni, megkérdezni mit szeretne, elnézést kérni, hogy nem figyeltél és amire megkér, megcsinálni, ha lehet.

2011. jan. 10. 15:53
 3/7 anonim ***** válasza:

hát az én 2 éves fiam is pont ugyan ezt csinálja....

mindennap 5-ször...

kitartás magunknak

2011. jan. 10. 16:35
 4/7 Nigra ***** válasza:
2 és 3éves kor közt van a dackorszak...próbálgatja a határait, amiket ilyenkor ki is kell jelölni
2011. jan. 10. 16:36
 5/7 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

az én kérdésem volt.

röviden: rengeteg türelem, beszélgetés vele mikor nyugodt, lerajzolás, elmesélése a hisztik történetének csak más szereplőkkel, nagyon sokat segít!!!

2011. jan. 10. 17:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Egy piciket ki kell tolni a hatarokat,es kerulni a konfliktusokat.Ez nem jelenti azt,hogy mindent meg kell engedni.Az en lanyom pl csak pizsamaban hajlando ulni bent a lakasban.Nem harcolok vele,hadd uljon abba ha az ugy jo neki.A figyelemeltereles bevállt modszer,csak sokszor az ember lanya azt sem tudja mit talaljon ki.
2011. jan. 10. 18:42
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Amiket írtatok, mind kipróbáltam: figyelemelterelés,vagy mindig altetnatívákat adok, hogy akkor pl. ezt a cipőt vesszük fel, vagy hagyom még egy kicsit játszani,megkérdezem, mit szeretne, vagy felvesszük a bohócának is a cipőt, balhé után rákérdezek, mi volt a baj, megbeszéljük, tehát nem hiszem, hogy kommunikációs hiba... csak egyszer működnek, máskor meg nem. Fenekére csak akkor csapok, ha olyan a helyzet, hogy nagyon veszélyes, és minderre nincs idő, vagy nem jöttek be az előző próbálkozások. Tényleg ritkán, és nem is nagyon hatásos...de azért köszönöm! Viszont azt még nem próbáltam hogy eljátsszuk, vagy lerajzoljuk és így dolgozzuk fel... Bevezetjük ezt is. Köszönöm az eddigi ötleteket,és várok még tanácsokat!
2011. jan. 10. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!