Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig esznek úgy a gyerekek...

Meddig esznek úgy a gyerekek mint a malac? :-)

Figyelt kérdés
Még csak most kezdtük, olyan bő 1 hónapja az egyedül evést, csak kézzel még nem kanállal vagy villával. De én már most meg bolondulok az örökös kajamaradékoktól. Meddig esznek így, mikor tanulnak meg normálisn enni?
2012. ápr. 16. 10:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
utcsó vagyok az lemaradt hogy úgy próbáltad hogy miközben ő "önállóan" eszik te közben dobsz 1-2 kanállal a szájába így hátha hamarabb végeztek és kevesebb kosz van!
2012. ápr. 17. 00:04
 12/13 anonim ***** válasza:
Második válaszoló vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy mi eleinte kétkanalas módszerrel próbálkoztunk. Vagyis adtam neki is egy kanalat, és nálam is volt egy. Így egyedül is próbált enni, de közben én is etettem. Ahogy írtam, nálunk nem is akart 1,5 éves kora előtt egyedül enni. Ha akar, akkor nincs mit tenni :) Szerintem próbáld meg két kanállal! Sok sikert!
2012. ápr. 17. 08:51
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:-)

Próbáltam neki is kanalat adni, de ő csak rágcsálja. (jön a foga) Nem nagyon próbál vele enni. Inkább kézzel. És igen, azt is próbálom folyamatosan, hogy amíg ő küzd azzal, hogy betaláljon a szájába addig én gyorsan belapátolok neki egy adagot a kanállal, de nehogy azt higgyétek, hogy nem veszi észre, azonnal nyomja is keflé mint a fagyi gép a fagyit. És aztán ugyanazt a nyálas szétmállott darabot gyömiszkéli a szájába kézzel. Amúgy rendkivül ügyes mert 10-ből 9-szer betalál, csak a baj ott van, hogy előtte, mielőtt a szájába tenné szétlapogatja, szétnyomkodja, aztán azt meg keni jobbrabalra. Nem tudok vele mit csinálni, ha pépeset adok neki akkor a tányérjába nyúlkál, azt is maszatolja, addig ügyeskedik míg bele nem nyúl, aztán a tenyerét oadvágja az etetőszék tálcájára és már indul is macsinkálás, kenivágja:-) Én remélem, hogy ő nem fogja 2 éves koráig ezt csinálni, mert akkor kint fogom etetni egy lepedőn a kertben :-D

2012. ápr. 17. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!