Mit tegyek? 7 hónapos kisfiam egy hete leállt az éjszakai
evésekről, végigaludná az éjszakát. Én keltem fel, de
csak sír, nem issza a tápszert.
Figyelt kérdés
Tudom, hogy más anyuka örülne, ha aludna a baba, de az a helyzet, hogy nagyon rossz evő a kicsim, napközben jó, ha 500-600 ml-t eszik. Ez a mennyiség sajnos azóta sem nőtt, mióta éjjel nem eszik, így nagyon hiányzik az a 200 ml, amit éjszaka megevett.Az utóbbi másfél hónapban összesen 34 dkg-ot hízott (most 7340 gramm,3 kg-mal született), igaz, közben kibújt két fogacskája is. Mit lehetne tenni, hogy többet egyen napközben, vagy újra egyen éjjel?
Napközben próbálj meg neki adni sokszor kevesebbet. Add a kezébe a cumisüveget, az én fiam nagyon élvezte ennyi idősen, hogy már egyedül eszik.
2009. jún. 19. 09:09
2/17 anonim válasza:
gyümit- zöldséget sinlacot nem probáltad? Este adhatnál cumisüvegböl sürü sínlacot.És jo laktató!Éjszaka aludni kell akár milyen vékony az alvás alatt fejlödnek és pihennek a szervek.
2009. jún. 19. 09:10
3/17 anonim válasza:
Ma úgyis nagyon meleg lesz, ne adjál neki mást inni a tápot csináld langyosabbra és úgy add neki. Ebben a melegben szomjasabbak.
2009. jún. 19. 09:11
4/17 anonim válasza:
jó írtad 7 hónapos? mit eszik a tápszeren kivül?váltottál 2-es tápszerra!
2009. jún. 19. 09:11
5/17 anonim válasza:
Legyél benne biztos,hogy a baba tudja,mire van szüksége.Ha kiegyensúlyozott,jókedvű,akkor bizti nincs gond!A doki mit mond?Egyéként,ha felkelted és nem eszik,akkor semmi értelme piszkálni.Tényleg próbáld meg a sokszor keveset.Nem tudom mit adsz neki,de semmiképp ne adj emiatt hízlaló ételeket,mert ha attól növekszik is a súlya,még nem lesz egészségesebb.
2009. jún. 19. 09:14
6/17 anonim válasza:
tejpép,rizspép,sinlac, hidd el hízni fog lassan de biztosan. Éjjel hagyd aludni mert alvás közben fejlődnek a legtöbbet. Anyukám mesélte hogy én is nagyon rossz evő voltam,lassan híztam,de egészséges voltam és vagyok. Lehet hogy neki ez az üteme.Lehet hogy a fogak is bezavarnak.
7/17 anonim válasza:
Szia!
Elkezdted már a hozzátáplálást? Mondjuk az én lányom anyatejes volt 7 hós koráig, de 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást. Ő sem hízott sokat havonta talán 20-20 dekákat, de miután rendszeresen evett főzit, husit, gyümit behozta a lemaradást. Én nem erőltetném az evést. Ha a babád nyugodt és kiegyensúlyozott, akkor annyit egyen szerintem amennyit ő igényel. Ha pedig azt látod rajta, hogy nem stimmel valami menj el vele a dokihoz.
9,5 hós kislány anyukája
8/17 anonim válasza:
Ennyi idősen a napi tápszer adag alig több,mint fél liter.Amit írtál elég,csak ki kell egészíteni főzelékkel,gyümölccsel,husival...
2009. jún. 19. 09:16
9/17 A kérdező kommentje:
Igen, 7 hónapos. Beba HA AR-t eszik, illetve nem eszik, mert napközben egyáltalán nem fogadja el a tápszert. Egyébként mindent eszik már, gyümölcsöt, Sinlacot, tejpépet, főzeléket, főzök is neki, meg üvegeset is.
De semmi nem tetszik neki igazán, szerintem utál enni. Ha 120-130 ml-t megeszik egyszerre, már örülök. Az egyedüli normális mennyiség eddig az éjszakai volt...
Langyosan adom a tápszert.
2009. jún. 19. 09:17
10/17 A kérdező kommentje:
Voltunk már orvosnál, 2 napig kórházban is megfigyelésen, mert bukik és hány is napi rendszerességgel. De nem találtak semmit, minden lelete tökéletes.
Egyébként tényleg nyugodt, vidám, élénk baba, nem is értem az egészet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!