Bevállalósabb anyukák! Miket adtok enni 7 hós babátoknak?
Figyelt kérdés
4 hónapos kora óta megy a hozzátáplálás.De csak a tápszer megy, a főzeléket úgy kell belecsempészni (krumpli, répa, sütőtök), gyümölcs már kicsit jobban fogy, abból szinte mindent eszik, ami előrhető most, persze keksszel.Zöldségeket miket adhatok még neki?Borsó, cékla kilőve, nem eszi.Tejtermékek?2012. ápr. 14. 14:47
1/9 anonim válasza:
Sajttal, tejföllel, joghurttal, túróval már barátkozott a lányom ennyi idősen, csak a sima tejjel vártunk 1éves koráig.
2/9 anonim válasza:
Túró rudi, tejföl, joghurt, hal, krumplipüré, lángos. Az én lányom hála mindent megeszik, amiket eddig adtunk neki, de ezek most a "kedvencek".
3/9 anonim válasza:
7 hós a fiam. Adtam már répát, krumplit, paradicsomot, stb., bébiételből vegyes zöldségest, tésztást, rizsest, halast, a zöldeket nem eszi sajnos ő sem. Cukkinit adtam krumplival, sajttal. Csirkemellet kapott főzelékben. Gyümölcsök jól csúsznak, tejpépeket eszi. Tápszert nem adok a főzelékhez, inkább ízesebb zöldséggel (répa), almával, sajttal ízesítem. Borsó, zöldbab, sóska nem megy. A krumplit nem adom magában. A lányomnál ezek a módszerek anno beváltak, úgy fest, most is jó.
4/9 anonim válasza:
7,5 hónapos fiam ma például paradicsom szószt evett főtt krumplival:)Joghurtot,sajtot is szereti.Én megszoktam főzni összekockázott csirke mellet,egyszerre úgy 30dekát 3 napra elosztom és almával,répával,krumplival,szilvával keverem neki.De igazából azok a kaják jönnek be neki amiket magunknak is főzök,ezért a fűszerezés megszűnt a férjem legnagyobb bánatára:)
6/9 anonim válasza:
7én volt 7 hós, evett már natúr joghurtot, és micimackós banános epres joghurtot is... turmixoltam neki krumplistésztát, paprikáskrumplit, és cukibori főzit is (tojásmentes tésztából, csak kcisit fűszerezve, sőt 8 hósnak való babapudingot is evett már :)
7/9 anonim válasza:
Lehet azzal próbálkozni, hogy a zöldséghez keversz almát, akkor sok gyereknek jobban csúszik, aztán az alma mennyiséget fokozatosan csökkentve végül már el is lehet hagyni belőle.
Húst adsz már neki? én 6 hónapos kortól kezdve igen.
Nálunk amit szeretnek: sütőtök, sárgarépa, karfiol, kukorica, pasztinák, ceruzabab, spárga, paradicsom (pl. paradicsomos durumtészta), gesztenye. A krumplit magában nem ették meg sosem, talán mert nem elég ízes.
Rizst is adok a zöldségekkel.
Tejtermékből tejet 1 éves kor alatt nem adtam a gyerekeimnek. Amit adtam: natúr joghurt, hozzáadott cukrot nem tartalmazó gyümölcsjoghurtok, sovány túró, sajt (reszelve).
8/9 A kérdező kommentje:
Minden főzelékben van gyümölcs....Ráadásul úgy néz ki, a tápból nem is nagyon elég a 2 deci egy evésre.Lehet adnom kéne a saját kajánkból is...
2012. ápr. 14. 18:46
9/9 anonim válasza:
Nálunk is 4 hónapos korától eszik főzelékeket. Lányom mindent megeszik, csak a lényeg, hogy én főzzem, mert a bolti nem jön be neki. Nálunk a spenót is nagyon bejött, akár sajttal, akár hússal (mondjuk elég púpos dolog a leveles spenótot megpucolni és megmosni, hogy ne legyen homokos) azonkívül a saláta főzeléket is szereti. Sima fejes salit megfőzöd egy kis krumplival, és ha kicsit kihűt és szoktam belerakni egy falat szőlőcukrot, hogy édesebb legyen. A többi kajájába soha nem rakok semmilyen "ízfokozót". A sima krumpli főzeléket és szereti a nekünk készült húslevesből csirkemellel. Az ad neki egy kis ízt, mert a krumpli magában elég ízetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!