Anyukák! Honnan lehet azt tudni, hogy a pár hónapos babátoknak fáj-e a torka? És azt, hogy mi számít már betegségből eredő köhögésnek?
Első babás Anya vagyok,így ezek nekem még nem ismert dolgok.
A babák még nem beszélnek :),így sajnos nem tudom.
Tudom,hogy a láz is sok mindent elárul,de a babám nem lázas,náthás ugyan (4,5 hós),étvágya van,széklete rendben csak az orrváladéka sok,de azt rendben tartom ahogy kell.
Néha köhög is egyet-kettőt,lehet csak a torkára egy a váladék,de biztosan nem tudom,mert ezen a téren még tapasztalatlan vagyok.
Aki tud segíteni,akinek van tapasztalata,írjon.
Mikor még pici volt a kisfiam, akkor onnan sejtettük, hogy fájhat a torka, hogy nem nagyon akart enni. De mikor a fogai jöttek, akkor is ez volt.
Mikor elkezdett szilárd ételeket enni, akkor lettünk okosabbak, mert ha csak a darabos ételeket nem ette, akkor tudtuk, hogy a fogától nem eszik, ha pedig sem darabosat, sem pépeset, akkor tuti a torka volt begyulladva.
A babák a fogzáskor is tudnak a sok nyál miatt köhögni, de az néhány alkalom csak, legalábbis a fiam köhögött egyet-kettőt ha sok nyál jött össze és többet nem.
Betegségnél viszont folyamatosan köhögnek és máshogy is hangzik. Lehet hallani, hogy az másfajta köhögés.
Amikor a fiam volt náthás, akkor folyamatosan szívtam neki az orrát, főleg evészetek előtt és akkor rendesen tudott enni is.
Ha rendben van a babád étvágya, nincs láz, akkor nincs olyan nagy gond, valószínűleg beszedett egy vírust. Esetleg ha nem lesz olyan étvágya, akkor elképzelhető, hogy megfájdult a torka, akkor meg lehet neki adni fájdalomcsillapítót, mi is olyankor azt kaptunk. Ha pedig belázasodik, akkor viszont egyből orvos, mert lehet, hogy akkor már nem vírus a ludas a dologban és akkor kezelni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!