Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hetes babám nem akar aludni...

3 hetes babám nem akar aludni nappal, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kisfiam nappal alig alszik 2-3 órát összesen..szopi után belaszik..majd kb fél óra múlva felébred és nem akar visszaaludni..csak nyüglődik a következő szopizásig..mit tegyek? tippek?
2012. ápr. 12. 21:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia:)

Az én babám hétfőn volt 3 hetes, és mintha csak magamat olvasnám...ugyanaz a problémám mint neked. Nappal alig alszik... megszopiztatom,büfiztetem, játszok vele, elkezd ásítani, nyűglődni. Megpróbálom elaltatni de az Istenért sem akarja becsukni a szemeit. Tegnap délután 3-tól fenn volt este 19.30-ig.. Persze este már üvöltött a fáradságtól. Viszont éjszaka mintha kicserélték volna. Max 2x kel, rövid szopiztatás és alszik egyből vissza. Én sem értem nappal miért nyűglődik. Sok mindent megpróbáltam már. Bebugyoláltam, kicsit besötétítettem, énekeltem, ringattam...mégsem aludt el. Remélem hamarosan beáll valami rendszer nappal mert nem sok időm van másra.

2012. ápr. 13. 09:06
 12/15 anonim ***** válasza:

levegőztesd ha szép az idő, ott jobban elnyomja az álom.

a hordozókendő is jó ötlet. próbálhatsz zenét is bekapcsolni neki.

de ha csak nézelődik, akkor nincs is baj, lehet, hogy neki ennyi az alvásigénye.

2012. ápr. 13. 11:09
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha nyűglődik, nem alussza ki magát. Biztos, hogy nem a tejeddel van a gond, pici még, nehezen tud ellazulni. Fél óra elteltével véget ér a mélyalvás-ciklus és a felületes alvás következik, de felébred, erről szól a történet. Maradj mellette vagy ahogy letelik a fél óra, légy ott, ha ébred, próbáld visszasimogatni. Nálunk ez segített, illetve a cumi bevezetése (kórházba került 2.5 hónaposan, nem lehettem mellette éjszaka, rászokottca cumira, cicin elalvó volt). Már 8.5 hónapos és elképesztően jó alvó.

A Kismamablogon nagyon hasznos infókat olvashatsz. Nekem megvan az Álomba ringató praktikák, ha írsz privit, át tudom küldeni pdf-ben. Illetve ha nincs még meg a Babapszichológia c. könyv, azt is ajánlom figyelmedbe. Nagyon sok anyukának segített már Vida Ági.

2012. ápr. 13. 18:03
 14/15 A kérdező kommentje:
Úgy látszik, a frontokra érzékeny..másnap meg szépen végigaludta a napot...de kiváncsiságból 1-2 napig minden szopi után lemértem, hogy biztos eleget eszik-e, és igen, 80-90ml-t szopizott...a férjem felszerelte a baldachint is, lehet az is segített..csak én jobban szeretem ha mindig látom :)
2012. ápr. 15. 09:04
 15/15 anonim ***** válasza:
Én írtam az Álomba ringató praktikákról szókó hozzászólást, nagyon sokan kértétek tőlem az anyagot, se sajnos már nem tudom elküldeni, már rég elveszett a gépemről!
2014. jan. 16. 03:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!