Mi a tapasztalatotok a lebomló "bio" pelenkákkal?
én jókat hallottam, de nem próbáltuk.
mi moshatózunk, szerintem az nagyon jó megoldás. miért viszolyogsz tőle?
Én próbáltam többfélét is, sajnos nem váltak be. Amíg a Huggies pelus 12 órát is kibírt a gyerekeimen éjjel, addig az ökopelusokat nem győztem cserélni. Emiatt sokkal költségesebb is, mert amíg egy nap elhasználtunk mondjuk 5 Huggiest, addig minimum 10 kellett a másikból. :-( Ráadásul soha nem volt pelenkakiütésünk, egészen addig, amíg nem adtam a gyerekekre ökopelust. Na akkor olyan durva lett, hogy napokig kezelgettem.
Szóval nálunk nagyon nem jött be. :-(
Köszönöm a válaszokat, várok még :)
Mosható pelenka: egyszerűen nem tartom higiénikusnak. Köze lehet ahhoz is, hogy orvosnak tanulok, így pontosan tudom mi kerül bele. :) Lehet fertőtleníteni és mosni, de nem szívesen adnám a babámra újra és újra azt, amibe már ürített. Aki ezt használja, szíve joga, de én nem szeretném.
Én moshatót használtam sokáig és éjszakára öko pelust. Jó is volt egészen 10 hónapos koráig, azóta valamiért minden reggelre átázott. Úgyhogy most már áttértem másra. sajnos most már a moshatót sem tudom használni mert nagyon gyorsnak kell lennem, és a mosható egy ici picit több időt vesz igénybe, de ez épp elég arra hogy ne tudjam bepelenkázni. Nekünk sosem volt a popsi piros, csak amikor a foga jött.
Ha olyan helyre viszik a szemeteteket ahol elégetik akkor mindegy hogy öko pelust használsz vagy sem. Az viszont biztos, hogy nincs benne annyi fehérítő és társai.
Én Alanat használtam, de az megszűnt, majd a dm-es baby love öko-ját.
Bár régi a topik, de megírom tapasztalataimat, mivel biztos vagyok benne, hogy sokan gondolkodnak az ökopelus kipróbálásán.
Én bátran ajánlom! Mi nem használunk mást (kivéve ha ajándékba kapunk, és kaptunk sokfélét). Megemlítem hogy kislányom bőre igen érzékeny, ekcémára hajlamos.
Nézzük csak sorba az általam ismerteket:
- Moltex: nagyon jó nedvszívóképessége van. Engem nem zavar a tejeskávé színe, és az sem, hogy szélesebb, vastagabb a megszokottnál. Ennek kifejezetten örültem is, mivel az egészséges csípőfejlődéshez elengedhetetlen a terpesztartás. Sokan mondják hogy nem tud benne rendesen járni a gyerek, de szerintem ez hülyeség. A baj hogy nehezen beszerezhető, és a legdrágább az összes közül. Negatív tapasztalat azonban vele hogy combnál kifolyik a pisi, és mivel babóm oldat szeret aludni, így kénytelenek voltunk elajándékozni.
- Babylove (DM sajátja): IMÁDOM! Én csak ezt veszem már. Az ára sem rossz (midi méretben a 46db 2490.-), főleg mivel mindig 25% kedvezményt adó kuponnal vásárolom. Nagyon jól bírja a pisit, híg anyatejes székletet. Nem ereszt sehol, pedig eleinte tartottam tőle, mert a dereka nem gumírozott. De mivel tökéletesen illeszkedik, így ezzel nem volt gond. Finom puha a tapintása kívül-belül. Nálunk mindig kibírja az éjszakát, pedig sokszor csurig van, majd szét pukkan (8-9 órát). És ami a legfontosabb: SOHA, DE SOHA NEM PIROSODOTT MÉG KI A POPÓJA LÁNYKÁMNAK, mikor ezt használtuk. Szemben a hagyományos pelusoktól (még a libero sem vált be éjjelre. Hiába bírják jól a pisit,kakit, van bennük valami, ami irritálja az érzékeny babaőrt. A pampers-től hámlani kezdett, pedig csak a kórházi csomagban található próbacsomagot teszteltük.)
- Babydream: UTÁLOM! Kényszerből vettem egy csomaggal, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy annak ellenére hogy öko van ráírva, semmivel sem jobb a hagyományos műanyag pelusoknál az összetétele. Már tapintásra is műanyag érzete van. Egy az egyben a liberora hasonlít. Három óránként ha nem cserélem, pirosodik babóm bőre tőle. Ha megnézitek az összetevő listát tele van polivacakokkal. Nincs is benne semmi más, csak egy picike cellulóz (amiből normálisan állnia kéne). NEM AJÁNLOM SENKINEK, AKI KÖRNYEZET ÉS BABABARÁT!
- Wiona bio pelus. Először megijedtem, mert nejlon a külső borítása. Ára nagyon jó!!! 100 db 4500 ft midiben. A külső borítása kukoricából készült (van ilyen tényleg) műanyagból van, ezért bomlik le 100%ban. Nagyon jól bírja a pisit/kakit! Akinek éjjel gondja volt az ökopelussal, ajánlom hogy próbálja ki ezt. Én csak azért nem használom, mert a babylove-os nekem olcsóbb, mert a wionát csak a neten tudom megrendelni, de sok a postaköltsége. Bp-ek előnyben emiatt!
Szóval összességében elmondható, hogy az Öko pelenkák ugyan olyan jók, mint a hagyományos műanyagok. Csakhogy ezzel nem szennyezzük a környezetünket, és ami talán a jelenben fontosabb is, hogy a babánk bőrének kiemelt ápolást nyújtunk, hiszen sokkal jobb a bőrének, mint a sok klórban áztatott nejlon!!! Csak ezek közül is meg kell találni azt amelyik a legmegfelelőbb, hiszen minden gyerkőcnek más jön be.
A lebomlónak hirdetett "öko" pelenkák, "bio" pelenkák valójában csak speciális körülmények között, speciális komposztálás következtében bomlanak le.
Ha a kukába dobod ki a többi szemét mellé, nem fog a szeméttelepen lebomlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!