Anyukák! Most akkor hogy is van ez? Fürdéssel kapcsolatos kérdésem volna.
A barátnőm (szintén babás) azt mondja a babáknak 1 éves korig minden nap kell fürdeniük,legalábbis ő így csinálja.
A párom uncsi tesója (szintén babás) és a háziorvosunk szerint elég csak 2 naponta 1 éves korig.
Akkor most ki mond jót,vagy erről is megoszlik a vélemény?
Ti hogyan csináljátok?
Nálunk születés óta,rendszeresen minden nap van fürdés ugyanabban az időpontban. Hozzászokott kislányom,szeret is pancsizni.
Ellenben vele egykoru pajtásával,akit nem mindig rendszeresen és egy időben fürdettek,így jelenleg azt mondják a szülei hogy "utálja a vizet" a kádba nem hajlandó beülni...stb Csak gyors tusolás van náluk.
Mindenki maga dönti el mit tart jobbnak.
Én a második babánál is ugyanezt fogom tenni.
27 hkm
Én mindennap fürdetem! Nálunk ez egy ilyen esti "rituálé". És a lányom amúgy is imád fürdeni.
3hónapos
Hát ilyen kérdést magyaroknak nehéz feltenni, mert otthon kialakult egy rossz szokás (anyáink az elsö fürdöszobások) hogy minden nap fürödni KELL. és ha valaki nem fürdik minden nap az már koszos, büdös stb...
Maga a börnek nem tezs jót a mindenapos fürdetés, föleg a kencék és maga a víz is nagyon szárit. kisbabának föleg rossz, mert egy érzékeny böre van és csak szárítja a víz jobban.
nyugati országokban nem is a´jalják az elsö hónapokban heti 1 !!!! fürdést ajálanak. és nem büdössek a gyerekek.
én 2 naponta fürdetem a másfél évesemet, midig is így volt. persze pár hete volt izzados játszótér ezek után megmosdattam.
ami nekem fura hogy itt is sokszor felteszik a kérdést hogy kisbabájuk extrémszáraz a böre, vagy ekcémás, és habár az orvos is javasolta a heti 1x fürdetést de még sem teszik, mert hát akkor büdös lesz....
Én minden nap fürdetek, habár nyugaton élek. Itt tényleg azt javasolják, hogy heti 3x fürdessek. De akkor tényleg hol a rutin. Pár hónapja összevesztem ezen a párommal. Aznap nem fürösztöttünk és azon a héten ritkábban. 1 hét után belátta, igen kell a napi fürdés, mert utána szopi és alvás. Mikor nem fürösztöttünk minden nap, hol elaludt hol nem.
Kedvence a pancsolás. 5 hónapos és szinte bikiniben kell füröszteni, mert úgy csapkod közben, és élvezi.
Nekem elég bukós a lányom, oda folyik a nyakába, néha a ruha alatt a mellkasára. Persze megtörlöm, de fürdetem is minden este.
A napi rutin miatt is fontosnak tartom.
Természetesen ha emiatt száraz lenne a bőre, akkor megoldanám a 2 naponta fürdetést. De mivel semmi baja tőle, miért fosztanám meg ettől a közös programtól?
Amúgy nem tartom túl gyerekbarát megoldásnak a zuhanyzást meg a kendővel mosdatást - de ez már csak az én előítéletem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!