Mennyit van pár hetes / hónapos babátok hordozóban (autósülésben)?
Szerintem nem ártottál vele, ne aggódj...
Kisfiam már sokszor autózott benne, volt, hogy 2-3 órákat is, és ha kocsival megyünk valahova, akkor ezt pattintjuk a kocsi vázára is.
Tényleg árthat, de nem hiszem, hogy az a pár nap bajt okozott volna. Egyébként a baba újszülött kortól 3 hós korig egyhuzamban max. 30-45 percet lehet, 3 hós kor után pedig 1-1,5 órát, de lehetőleg csak akkor legyen benne, ha muszáj.
A KRESZ azért ezt írja elő, mert ebben a pózban, menetiránynak háttal a legbiztonságosabb a babának az autóban, és nem azért, mert ez egy egészséges testhelyzet.
A kendővel egyszerűbb lesz, ha már hátra kötöd (egyébként akár újszülött kortól lehet szövött kendőben, szerintem próbáljátok ki, de előbb menj el egy hordozós tanfolyamra). Én 1 hónapos kora óta otthon háton hordozom, és így nagyon jól tudok mást is csinálni.
Köszönöm a válaszaitokat. Én tényleg csak azt nem értem, hogy egyrészt a mi időnkben nem is volt ilyesmi, csak mózes legfeljebb, mégse mondanám, hogy most több a gerincproblémás gyerek. Jártam gyógytesire én is, tudom...
A másik meg, hogy a pocakban eltöltött 9 hónap alatt sem tud a baba kinyújtózni, mégsem születnek gerincferdüléssel a kicsik. Nem értek hozzá, csak próbálom a logikát megtalálni :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!