Mikor lett ciki a cumisüveg? Lépten nyomon megjegyzést kapok rá, nem értem mikor lett ez ekkora bűn?
Nem akarok belekötni tényleg, de ha azt szopja ( a műanyag csőrt) akkor is ha abból édes lé folyik az szétoszlik a szájban és rossz a fogaknak, mint ahogy a cumisüvegnél is.
Inkább ez a lényeges hogy mi van benne nem?? De ránézésre látszik hogy víz van az üvegben vagy mondjuk nem is látszik mi van benne mert nem fehér az üveg (van zöld kék rózsaszín stb.) akkor az mitől lehet rosszabb.
Tényleg esetleg a nagyon hozzászokás miatt. Köszi az együtt gondolkodást :)
A fogakat egyetlen egy dolgo védi ha sima pohárbol itatod, mert a csörösnél ugyan úgy a nyelv amivel elöször a víz érintkezik.
A sima pohár bevezetése azért lenne szükséges mert a víz átmossa a fogakat minden egyes ivásnál, míg a cumisüveg, csörös pohár nem.
Èn szeretem a cumisüveget.
1 éves lesz nem sokára a lányom, a tápszer megy még cumisüvegből és úgy két hónapja talán iszik itató pohárból. Én azért gondoltam rá, mert ugye nem folyik, és akkor ő is ihat amikor szeretne, nem csöpög a nyakába. De elég nehezen szokott rá, nem is erőltettem, betettük az ágyába, és egyszer csak már nem volt benne víz, szépen megszokta és mostmár szereti is kimondottan. :)
De ő pl. cumizik, bár sokszor inkább csak hordja magával a cumit, nincs is a szájában, vagy a szélét kapja be és rágcsálja, tehát inkább elfoglaltság, amire szinte bármi jó helyette is.
Lényeg a lényeg, ne foglalkozz másokkal. ^^
Szia!
Én is a 3. babámmal vagyok itthon, és az enyém is cumisüvegből iszik. Az első kettő is cumisüveges volt (természetesen normális keretek között) és semmi bajuk nem lett. Gyönyörű tejfogaik voltak, nem romlottak, nem nőttek rosszul.
Szerintem a mai "kezdő" anyukák túl sok "szakkönyvet" olvasnak. Én a csőrössel ahányszor próbáltam, mindig befürödtem. Mind csöpögött, és nem tudtam rendesen tisztítani.
Ez a cumisüveg dolog kb olyan, mint: "csak az Avent, meg a MAM jó....", csak Xy márkájú cipő jó a gyereknek, mikor tanul járni..., hiperszuper, és természetesen jó drága babakocsi kell, igaz nem lehet használni, de divatos....
Szerintem 3 gyerekes anyukaként nem kellene törődni a többi anyukával :-) Neked akarnak tanácsot adni?????
Csúnyán fogalmazva, most ez a "trendi" :-), hogy csőrös itatóból meg kulacsból itatjuk a babákat.
Szerintem semmivel sem jobb, mint a cumisüveg, persze, ahogy Te is írod, ne lógjon egész nap a gyerek szájában, mert az nyilván nem tesz jót a fogainak.
(Az én Fiam szépen iszik pohárból születése óta, most 1 éves, rengeteget szopik még, viszont kezdettől fogva használunk cumisüveget is (eleinte vízhez, majd teához, gyümölcsléhez). Engem megnyugtatott, hogy ha ne adj Isten, valami közbejön cicizés terén, akkor nem lesz újdonság számára a cumisüveg. A poharazást is rendszeresen gyakoroljuk, hogy azt se felejtse el :-)
Szóval szerintem ne aggódj a cumisüveg miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!