Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek miért ilyen egy...

Szerintetek miért ilyen egy anyuka?

Figyelt kérdés
Most lapozgatok itt a GYIK-en, és rátaláltam egy 62 kommentből álló témára! Biztos olvasod te is aki írtál neki :) Szóval látom hogy egy majdnem fél millás babakocsiról kéri a véleményeket..... Itt a GYIK-en ahol a hónap a mikor jön a családi kérdéssel kezdődik? Szerintetek is nagyzolásból tette ki ezt a kérdést az anyuka, vagy csak naiv?? Nekem amúgy tetszett a babkocsi csak én ilyenkor már nem megyek bele a témában :( De 400 ezerért akár aranyból is lenne sem kellene! A kis saját kocsim egy 20 éves corsa se került ennyibe, nem hogy egy babakocsi.....

2012. ápr. 11. 23:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Belinkelnétek?
2012. ápr. 12. 10:50
 12/20 anonim ***** válasza:
2012. ápr. 12. 10:55
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne kérdezhetne ilyet?! Nem érzem kérkedésnek. Irigységnek azt viszont igen, hogy erről még kérdést is írtok ki, és jól kitárgyaljátok, hogy milyen buta, és csak fel akar vágni... Aki megteheti, az bújjon el, ne beszéljen róla, csak mert más nem? Érdekes hozzáállás, és olyan tipikusan magyar, hogy ha én nem tehetem meg, akkor más se tehesse... Nekem inkább ez a furcsa, ezen csámcsogni, és ezen fennakadni.

(Előre várom a lepontozást...)

2012. ápr. 12. 11:42
 14/20 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Mint ahogy írtam is nekem tetszik a babkocsi, sőt az enyém is fekete ide oda nyár viszont kevesebbért vettem! Itt az anya stílusáról volt szó mint anya! Nem irigykedik itt senki! Ezzel van itt Magyarországon baj mint te is! Azt gondoljátok a szegény ember csak irigy tud lenni! Van rokonom akinek milliárdjai vannak (nem túlzok) Az sem vesz ilyet, mert neki nem a flancolás a fontos! Viszont 3x annyit ér a kocsija mint a miénk ( az üzleti tárgyalásokon való megjelenés miatt) mégsem vagyok féltékeny mert tudom mit és mennyit dolgozott ezért! És amikor valaki le áll részletezni hogy "hát elromlott a fékje és nekem javított nem kell" Hát sorry! Majd isten ne adja beteges lesz a babuja aztán az sem kellesz neki! Bocsi a hasonlatért de ez a lány/nő teljesen ilyen stílusban nyilvánult meg! Amúgy én nem foglak lepontozni és más sem szerintem! Egyszerűen értsd meg hogy nem irigyek vagyunk csak racionalisták! Szép napot neked is a stílusodtól eltekintve!
2012. ápr. 12. 11:51
 15/20 anonim ***** válasza:
Aki a mai világban egy 400 ezres babakocsira azt írja hogy nem drága...hát az látszik hogy nem e földön él, és tuti nem keményen dolgozik a pénzért.mert bár mi is tehetősek vagyunk egy 400 ezres babakocsi drága, akkor is ha megengedhetem magamnak. Nekem is van ismerősöm aki azért panaszkodik hogy nem keres eleget, csupán csak havi másfél milliót...na az ilyen embereket rühellem.
2012. ápr. 12. 13:12
 16/20 anonim ***** válasza:

A stílusom azért ilyen, mert mind a kérdésedet, mind a reakciódat minimum furcsának találom. Szerény körülmények között nőttem fel, iszonyú szeretetben, de néha materialitás tekintetében korlátozottan - ismerem ezt is, és ismerem azt is, amikor az embernek van lehetősége drága dolgokra költeni. Ilyen és olyan hozzáállással is találkozom, az anyagiasságnak minden formájával (hozzáteszem, a te kérdésed is ilyen attitűdöt vetít elém).

Saját példa: ezer meg ezer alkalommal kaptunk minimum csúnya nézéseket, mert nem vettünk a születendő gyermekünknek használt ruhákat, nem akartunk neki használt babakocsit (hozzáteszem: a jelenlegit én sem javíttatnám ha elromlana)...

Ugyanennyiszer kaptuk meg, hogy cöhhh, hát az orvosoknak mégsem olyan nehéz (98 ezer forint alapfizetéssel, NULLA (!!!!!) hálapénzzel, ha ehhez nem veszel részt ezer külföldi kutatócsoport munkájában stb., akkor éhen halsz, ahogy azt sok kolléga is teszi....). Mindenki ítélkezik, mindenki tudni véli az igazságot.

Nem csak 400 ezres babakocsit venni furcsa, hanem mindig, minden helyzetben a külsőségek alapján prekoncepcionálni, és ész nélkül megítélni, hogy fuuuu, ő ilyet vesz, de rohadt gazdag, és még villogni is akar, jó ég, borzasztó... Kit érdekel ki mit vesz? És ha téged érdekel, nem vagy-e ugyanolyan anyagias?

Mi például olyanok vagyunk, hogy szerényebb autóval járunk (nem ciki a konferenciákon sem), de a picinek megvesszük a legdrágábbat. Ízlések és pofonok. Szerintem autóra költeni hiábavalóbb. Ez van.

Ne haragudj, nekem a te stílusod túlságosan ítélkező, és azt a tipikus platformot képviseli, ami engem felháborít. Mások vagyunk, kész. Neki ez a problémája, másnak a családi pótlék, egy harmadiknak egy másik, akár objektíve ezektől is súlyosabb dolog.

Nézzünk magunkba: mindig-mindig a saját kérdéseink, a saját gondjaink az égetőek számunkra, azokra várunk választ, az foglalkoztat. Őt ez érdekelte, megkérdezte egy fórumon, névtelenül. Ha ilyen babakocsival kapcsolatban várja a tapasztalatokat, akkor ezzel kapcsolatban fog kérdezni, és pusztán ezért lehurrogni szerintem idétlen dolog, és rosszul is veszi ki magát. Az, hogy milyen intellektualitással bír, hogy mennyire okos, hogy hogyan keresi a kenyerét - szerintetek valóban megítélhető ennyiből? Kétlem.

Szép napot!

2012. ápr. 12. 13:59
 17/20 anonim ***** válasza:

Én nem azt mondtam,hogy titkolni kell,ha valaki jól áll, de kérdeni, csak a buták szoktak.

Azért nézzük meg a kommentjeit. Hát én a büdös életben nem szúrtam volna bele a Dolce-s dolgot! Hogy jött az oda? Sehogy! Az is egy kérkedés,hogy ő megteheti, hogy olyat vesz.

És még mielőtt valaki irigynek titulálna, nem vagyok. Nekem is nagyon drága babakocsim van, jól állunk anyagilag, de nem jut eszembe ezt semmilyen formában hangoztatni!

2012. ápr. 12. 14:17
 18/20 anonim ***** válasza:
Épp most hangoztatod kedves utolsó, egy névtelen fórumon, ugyanazon, amelyet a kérdést feltevő is használt. :))))
2012. ápr. 12. 15:25
 19/20 anonim ***** válasza:
Nekem csak az a fura,hogy nem személyesen nézi meg a babakocsit,és nem próbálja ki,hanem itt kerdezoskodik,nem biztos,hogy jó neki,ami másnak az.
2012. ápr. 12. 16:04
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem hangoztattam, hanem a kérdés kapcsán elmondtam!

De felvágni, meg Dolce-t emlegetni az szerintem javában más!

2012. ápr. 12. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!