Szerintetek miért ilyen egy anyuka?
Miért ne kérdezhetne ilyet?! Nem érzem kérkedésnek. Irigységnek azt viszont igen, hogy erről még kérdést is írtok ki, és jól kitárgyaljátok, hogy milyen buta, és csak fel akar vágni... Aki megteheti, az bújjon el, ne beszéljen róla, csak mert más nem? Érdekes hozzáállás, és olyan tipikusan magyar, hogy ha én nem tehetem meg, akkor más se tehesse... Nekem inkább ez a furcsa, ezen csámcsogni, és ezen fennakadni.
(Előre várom a lepontozást...)
A stílusom azért ilyen, mert mind a kérdésedet, mind a reakciódat minimum furcsának találom. Szerény körülmények között nőttem fel, iszonyú szeretetben, de néha materialitás tekintetében korlátozottan - ismerem ezt is, és ismerem azt is, amikor az embernek van lehetősége drága dolgokra költeni. Ilyen és olyan hozzáállással is találkozom, az anyagiasságnak minden formájával (hozzáteszem, a te kérdésed is ilyen attitűdöt vetít elém).
Saját példa: ezer meg ezer alkalommal kaptunk minimum csúnya nézéseket, mert nem vettünk a születendő gyermekünknek használt ruhákat, nem akartunk neki használt babakocsit (hozzáteszem: a jelenlegit én sem javíttatnám ha elromlana)...
Ugyanennyiszer kaptuk meg, hogy cöhhh, hát az orvosoknak mégsem olyan nehéz (98 ezer forint alapfizetéssel, NULLA (!!!!!) hálapénzzel, ha ehhez nem veszel részt ezer külföldi kutatócsoport munkájában stb., akkor éhen halsz, ahogy azt sok kolléga is teszi....). Mindenki ítélkezik, mindenki tudni véli az igazságot.
Nem csak 400 ezres babakocsit venni furcsa, hanem mindig, minden helyzetben a külsőségek alapján prekoncepcionálni, és ész nélkül megítélni, hogy fuuuu, ő ilyet vesz, de rohadt gazdag, és még villogni is akar, jó ég, borzasztó... Kit érdekel ki mit vesz? És ha téged érdekel, nem vagy-e ugyanolyan anyagias?
Mi például olyanok vagyunk, hogy szerényebb autóval járunk (nem ciki a konferenciákon sem), de a picinek megvesszük a legdrágábbat. Ízlések és pofonok. Szerintem autóra költeni hiábavalóbb. Ez van.
Ne haragudj, nekem a te stílusod túlságosan ítélkező, és azt a tipikus platformot képviseli, ami engem felháborít. Mások vagyunk, kész. Neki ez a problémája, másnak a családi pótlék, egy harmadiknak egy másik, akár objektíve ezektől is súlyosabb dolog.
Nézzünk magunkba: mindig-mindig a saját kérdéseink, a saját gondjaink az égetőek számunkra, azokra várunk választ, az foglalkoztat. Őt ez érdekelte, megkérdezte egy fórumon, névtelenül. Ha ilyen babakocsival kapcsolatban várja a tapasztalatokat, akkor ezzel kapcsolatban fog kérdezni, és pusztán ezért lehurrogni szerintem idétlen dolog, és rosszul is veszi ki magát. Az, hogy milyen intellektualitással bír, hogy mennyire okos, hogy hogyan keresi a kenyerét - szerintetek valóban megítélhető ennyiből? Kétlem.
Szép napot!
Én nem azt mondtam,hogy titkolni kell,ha valaki jól áll, de kérdeni, csak a buták szoktak.
Azért nézzük meg a kommentjeit. Hát én a büdös életben nem szúrtam volna bele a Dolce-s dolgot! Hogy jött az oda? Sehogy! Az is egy kérkedés,hogy ő megteheti, hogy olyat vesz.
És még mielőtt valaki irigynek titulálna, nem vagyok. Nekem is nagyon drága babakocsim van, jól állunk anyagilag, de nem jut eszembe ezt semmilyen formában hangoztatni!
Nem hangoztattam, hanem a kérdés kapcsán elmondtam!
De felvágni, meg Dolce-t emlegetni az szerintem javában más!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!