Van itt anyuka, akinek a gyermeke alacsony növésű? Az óvodában milyen a kapcsolata a gyerekekkel?
Kisfiam 22 hónapos és 83 cm, szerintem nem lesz magas felnőtt korában. Én is kicsi vagyok 160 cm, de a férjem magas és a családja is. Elég rosszul esik, amikor mondják, hogy jaj milyen kicsike.
Már most félek, hogy mi lesz az óvodában, hogyha kicsike lesz, akkor el fogják nyomni a többiek?
Az én fiam 21 hós és szintén ilyen picike. Én is aggódom, mert egy lánynál még elmegy, sőt tapasztalatom szerint előnyt is lehet kovácsolni belőle :), de egy fiúnál talán nem a legjobb kezdés később bármilyen kapcsolat esetén (lányok, munkahely), ha olyan alacsony lesz, mint én (155 cm vagyok). De oviban még nem hiszem, hogy probléma lenne.
Tudom, hogy úgysem lehet mit csinálni, meg persze így is szeretjük :), azért kíváncsiságból néztem a netet a témában: semmi megbízhatónak tűnő számítást nem találtam. Valahol a szülők magasságát veszik alapul (férjem szintén jó magas, tehát ebből bármi lehet). Valahol azt írják, hogy a 2éves korit duplázza majd meg (na ez nem jó hír, bár vigasztal, hogy legalább a 165 felett lesz). Valahol pedig azt, hogy csak a kamaszkorban beinduló hormonoktól függ, addig semmi sem biztos. Egyébként szerintem ez utóbbi lesz a helyes, mert emlékeim szerint 11-12 éves koromig valahol középen voltam a tornasorban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!