Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! A véleményetekre...

Anyukák! A véleményetekre lennék kíváncsi, kicsit hosszú lesz, bővebben lent. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Első babás pár vagyunk és a 4,5 hós babánk náthás.Egyszer már előfordult a nátha nálunk,amit megemelt c-vitamin cseppel,sóoldatos orrszívással és nasivin orcseppel kezeltünk orvos javaslatára.Étvágya akkor is volt,jó kedve is,mosolygott,gügyögött és a széklete is rendbe volt sőt még lázas sem volt.

Most is ugyan ez a helyzet,csak annyi különbséggel,hog most nem viseli jól az orrszívást.

Rettenetesen ordít,tisztára kifő a sok sírástól és vergődik.Orrába iszonyatosan sok váladék van,tehát nem megy olyan gyorsan a dolog.A párom lefogja én pedig takarítom,de ma csúnyán összeveszett velem.

Azért mert szerinte én kínzom a fiamat,hogy én nem veszem észre mennyire ordít és hogy milyen rossz ez neki?!Fejezzem be mert ő ezt nem nézi és engedi tovább...

Erre én kizavartam és befejeztem egyedül!

Én is sajnálom,az én szívem is megszakad hogy rossz neki,de én azon a véleményen vagyok,sírjon itthon inkább orrporszi közben minthogy kórházba kerüljünk azért mert nem szívom le rendesen a váladékot és rámegy a fülére vagy még sorolhatnám...

Szerintetek?Más babája is ilyen rosszul tűri ezt?

Tényleg ártok a babámnak,mert szívtelen vagyok?

Más párja is így viseli ezt a dolgot?

2012. ápr. 10. 21:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A nagy 3,5 éves, a kicsi 11 hónapos, de az apjuk még egyszer sem segített kiporszívózni az orrukat, mert Ő is azt vallja, hogy ezzel kínzom a gyerekeket. De nem érdekel! Ez egy szükséges rossz a gyereknevelésben.
2012. ápr. 10. 21:32
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia mi is első babás pár vagyunk a mi kislányunk szintén 4,5 hónapos,és szintén ez a helyzet annyi különbséggel hogy én jobb szeretem egyedül csinálni mert tudom hogy páromnak rossz ráadásul anyósom is hallja és ő is kikészül tőle ezért leküldöm hozzá hogy hívja ki cigizni addig én nem fogom le öt csak a kis fejét fogom a homlokánál és úgy szívom csak akkor sír amikor elkezd mélyről jönni a lerakodás az kellemetlen lehet neki,bár most az utolsó két alkalommal nagyon édes volt a kislányom mert beszéltem hozzá végig és hagytam hogy ő is megfogja a porszit és csendben tűrte inkább türelmetlen lett egy idő után de nem sírt.Az én párom tudja hogy muszáj mert nagyobb baj is lehet és nagyon tisztel azért, hogy képes vagyok erre mert az én szívem is megszakad ettől de a kislányomnak is elmondom hogy jobb lesz utána.Ő azért tudja milyen érzés nekem mert amikor a fül-orr-gégésznél voltunk és kiszívták a kicsikénk füléből a gennyet akkor ö fogta a kis buksiját mert én sírtam.:))

Szerintem mutasd meg a párodnak ezeket a válaszokat és kérdezd meg tőle hogy akkor szerinte itt egy anyuka sem szereti a gyermekét és mind kegyetlenek vagyunk?

2012. ápr. 10. 21:47
 13/16 anonim ***** válasza:

Szerintem is úgy csináld hogy te ülj a földre vagy ágyra és a kis kezeit a combjaid alá a fejét meg a hasadhoz és a combjaiddal tartsad a fejét hogy ne tudja elforgatni. Tapasztalatból mondom hogy így a leggyorsabb és legkönnyebb. Amikor együtt próbálja apa anya lefogni az nagyon drámaira szokott sikerülni :) Tapasztalatból tudom... Ne aggódj, jót teszel a gyermekeddel. Gondold el ha neked tele lenne az orrod és nem tudnád kifújni!! Na az milyen borzalmas lehet... nem beszélve arról hogy az orcseppet bele se lehet cseppenteni ha nem szívod le. Később ha nagyobb lesz majd már meg lehet beszélni vele és még ő fogja magának szívogatni mert tudja hogy utána jó mert kap levegőt :)

Apa meg erősödjön meg mert ennél nehezebb dolgok is lesznek még amikor a szülöknek kell erősnek lenni és csinálni valamit a gyerek érdekében mert muszáj...

2012. ápr. 10. 22:08
 14/16 anonim ***** válasza:

Egyetértek az összes eddigi válaszadóval. Az én Párom nem szól ugyan Rám, tudja, hogy ezt muszáj, de kivonul a szobából. Ő nem bírja...

Kislányunk 10 hónapos nagyon nehezen viseli az orrszívást, de mindig arra gondolok ilyenkor, hogy idegen (orvos) sem lenne vele kíméletes. Ha meg kell csinálni, hát meg kell. Inkább, mint hogy később komolyabb baj legyen. A másik, amit én is szoktam Neki mondani, hogy ettől majd jobb lesz utána.

Nekünk egyszer már sajnos antibiotikumot is kellett adnunk a Babának, plusz lázcsillapító, plusz orrszívás. Hát sejted... A végén, ha már csak közelítettem az adagolóval a szája felé, keservesen sírt. Előre rettegtem tőle, hogy már megint be kell venni a gyógyszert. Mély levegő, fogak összeszorít, és beadtam. A legfontosabb ilyenkor, hogy a picike jobban legyen. Úgysem tart hetekig általában egy ilyen tortúra, pár nap után általában már jobban vannak. Ahogy már előttem is írták, inkább ettől sírjon szegényke, mint valami komolyabb fájdalomtól, amit egy súlyosabb betegség okozhat Neki. A babádnak csak segítesz, egyáltalán nem vagy szívtelen.

2012. ápr. 11. 06:03
 15/16 anonim ***** válasza:

Azért van benne kedvesség is, hogy párod ennyire aggódik a babátokért! :)

Én egyébként felhoznám példának neki a védőoltást!Az is fáj a babának, ellenben nagyon is hasznos!Orrporszi ugyan ez...kellemetlen, de ez egy szükséges rossz!!!

2012. ápr. 11. 07:11
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!Aranyosak vagytok mindannyian!
2012. ápr. 11. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!