Anyukák! A véleményetekre lennék kíváncsi, kicsit hosszú lesz, bővebben lent. Szerintetek?
Első babás pár vagyunk és a 4,5 hós babánk náthás.Egyszer már előfordult a nátha nálunk,amit megemelt c-vitamin cseppel,sóoldatos orrszívással és nasivin orcseppel kezeltünk orvos javaslatára.Étvágya akkor is volt,jó kedve is,mosolygott,gügyögött és a széklete is rendbe volt sőt még lázas sem volt.
Most is ugyan ez a helyzet,csak annyi különbséggel,hog most nem viseli jól az orrszívást.
Rettenetesen ordít,tisztára kifő a sok sírástól és vergődik.Orrába iszonyatosan sok váladék van,tehát nem megy olyan gyorsan a dolog.A párom lefogja én pedig takarítom,de ma csúnyán összeveszett velem.
Azért mert szerinte én kínzom a fiamat,hogy én nem veszem észre mennyire ordít és hogy milyen rossz ez neki?!Fejezzem be mert ő ezt nem nézi és engedi tovább...
Erre én kizavartam és befejeztem egyedül!
Én is sajnálom,az én szívem is megszakad hogy rossz neki,de én azon a véleményen vagyok,sírjon itthon inkább orrporszi közben minthogy kórházba kerüljünk azért mert nem szívom le rendesen a váladékot és rámegy a fülére vagy még sorolhatnám...
Szerintetek?Más babája is ilyen rosszul tűri ezt?
Tényleg ártok a babámnak,mert szívtelen vagyok?
Más párja is így viseli ezt a dolgot?
Jajj ne aggódj!!
Az én mellem is dagadt, amikor az első 2 hónapban a lányom meg se nyikkant orrporszi közben.Na aztán kattant valami, és a két lába a combom alá, két keze apánál, és én meg fogtam a kis fejét annyira ellenkezett!!Ezt pár hónapig bírtuk, mert minden alkalom egy rémálom volt.9 hónapos kora körül már szipogott rendes így csak orrsprével befújok, aztán mikor felültetem ki is jön a cucc, de ez se leány álom az biztos.
Babád csak ellenkezik, mert lenne jobb dolga is, mint hogy szívogasság az orrát..de ez van!Inkább ez, mint 1 arcüreg gyulladás.
muszáj kiszivni,és igen,minden baba utálja. a lányom 2 éves,mostmár hagyja magát,előtte mi is ketten csináltuk. párodnak meg kell érteni,hogy ez fontos,mert valóban lehet belőle arcüreggyulladás,fülgyulladás egyebek. amig nem tudja fújni-vagy nem elég erősen a sűrű orrváladékot-addig ez kell. kb másfél évesen már tudja zsepibe fújni.
kérdezd meg a férjed,h ő hogy viselné ha nem tudna kiürülni az orra amikor náthás,mondjuk próbálja ki h betegen 1 napig nem fúj orrot.
Mintha a saját férjemet olvasnám. :D
Ne aggódj és ne legyen lelkiismeretfurdalásod, mert jól csinálod a dolgod! Az apukák már csak ilyenek, ránk marad mindig a munka nehezebbik része... Gondolj bele, ha te nem pucolod ki a kicsid orrát, ki fogja? Ő nem. Mert nem meri. (Csak ezt sose fogja neked bevallani.;)
Az apukák rémesen rosszul tűrik a sírást, talán leginkább azért, mert ők nem tudják annyira pontosan belőni, hogy a gyerek miért és főleg, valóban fájdalomból sír-e vagy "csak úgy" elégedetlenségből. Szerintem a tiéd is azt hiszi, hogy a pici majd belepusztul a szívásba; ami mondjuk tényleg nem leányálom, nekem se volt kellemes, amikor kipróbáltam magamon. De jól gondolod, inkább ez a tortúra, mint egy komolyabb betegség..!
Szóval legyél csak határozott, mert tudod, hogy mikor és mivel teszel jót a babádnak. Ha a párod ennél jobban nem tud neked ebben segíteni, nem baj, de ne is akadályozzon benne.
Türelem és kitartás!
Köszönöm nektek megnyugtattatok!!!
Bár a párom azóta sem hajlandó velem kommunikálni...:(
Mondjuk aki haragszik előbb-utóbb megbékél...
Remélem!
Nem olvastam a válaszokat, lehet, hogy már írta valaki, de mondd meg a párodnak, hogy ha nem sikerül kiszívni a letapadt cuccot, akkor a kórházban fogják neki felszúrni, ha begyullad, és ott aztán lesz sírás, jobban, mint otthon. És ott nem mondhatja azt a dokinak, hogy ezt ne csinálja, ha jót a akar a fiatoknak.
Úgyhogy inkább segítsen és próbáljon egy színes figurával bohóckodni a picinek, aztán pedig tessék jól megölelgetni. (egymást is :))
Az én fiam is ordít. Befektetem a lábamközé, kezei a combom alatt, feje beszorítva a combjaim közé, így szegény nem tud menekülni :( de hát ez van, szerintem is jobb kint mint bent.
De azért az is igaz, hogy van olyan ország (pl Anglia) ahol még nem is hallottak orrszívóról, mégis "túléli" a gyerek a náthát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!