3 hónapos babádnál elvárnád a nagyszülőktől a húsvéti ajándékot, ha a többi nagyobb unoka is kapott? Vagy ennyi idősen még nem számít szerintetek?
Figyelt kérdés
Én elvárnám, mert attól, hogy kicsike és még fel se fogja az egészet, de ő is ugyan olyan értékes ember. Véleményeket kérnék.2012. ápr. 10. 12:26
11/14 anonim válasza:
Én nem várom el, sőt, én mondtam a rokonoknak, hogy a kicsinek nem kell semmit venni, esetleg valami apróságot, de azt is csak azért, hogy a 3,5 éves nagytesó lássa, hogy a kicsi is kapott, mert Ő mindig kéri a huginak is az ajándékot, csokit.
Így a kislányom kapott popsitörlőt, bébikaját, kiskanalakat, apró kis játékokat. Ő nagyon örült ennek is.
12/14 anonim válasza:
Én nem akarok gonosz lenni, de ajándékozás esetében, szerintem nincs olyan, hogy elvárni, hogy adjanak ... Az ajándékoknak örülni kell és megköszönni, hogy adták! Persze vannak olyan alkalmak mint például a születésnap, karácsony, amikor ha módja van rá az embernek akkor "illik" ajándékozni, de szerintem a húsvét pont nem az ilyen ünnepek közé tartozik. Persze a fiúknak illik a locsolás után egy kis csokitojást/csokinyuszit vagy ha az anyagi helyzet megengedi pénzt adni, de ennyi. Szerintem a három hónapos babád, hogyha esetleg fiú, még nem jár locsolni. :) Egyéb esetben pedig, már ne haragudj meg érte, de miért kapna ajándékot? Megértem, hogy azért írod ezt mert a másik két gyermeked is kapott ajándékot, de ahogyan Te is leírtad, most nem ugyanaz a gazdasági helyzet az országban mint régebben így az embereknek sincs módjuk annyit költekezni mint pl. 2 évvel ezelőtt! Lehet, hogy a nagyszülőnek most csak ennyire volt pénzük ... És azért azt sem lehet mondani, hogy nem kapott semmit, hiszen popsitörlőt vettek neki. Nem nagy ajándék, de ajándék. Talán majd máskor több ajándékot kap. Mondjuk szülinapján. Én Húsvétkor nem várnám el, de ez én vagyok. Még ha csak apróságot is kapnak a gyerekek, annak is örülj mert lassan ez az ország ott tart, hogy enni sincs mit a munkahelyek megszűnése miatt, nem, hogy ajándékozni ... Más gyerekek még ennyit sem kapnak! (mert szegények)
13/14 A kérdező kommentje:
Utolsó! Félreértetted! Nekem csak egy gyerekem van, a másik unokák nem az én gyerekeim. Én tudom azt, hogy a mai világban örülni kell mindennek. Nem is erről van szó. CSak az fáj, hogy ha a máséra jut, akkor az én kicsikémnek mért nem?
2012. ápr. 10. 19:28
14/14 anonim válasza:
Utolsó vagyok! Jaj ne haragudj, tényleg félreértettelek! Így már egészen más a helyzet. Így már nekem is rosszul esne, ha az én gyermekemre "nem jutna". Még egyszer bocsi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!