Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tanitjátok a babátokat...

Irén24 kérdése:

Hogyan tanitjátok a babátokat járni?

Figyelt kérdés
Alányom 15 hónapos és még nem jár hogyan tanítgassam? ti hogy csináltátok?
2012. ápr. 10. 11:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Hát, ha ez vigasztal, az én lányom 18 és fél hónapos, de még nem jár.Sőt! Önállóan nem is áll, még mindig kapaszkodik egy kézzel..Ő is hypoton, jártunk Dévény tornára, babaúszásra, most heti egy HRG-re, vízi mozgásfejlesztésre járunk.Voltunk neurológusnál is, aki alaposan megvizsgálta, nincs neurológiai gondja, egészséges.Én már nagyon aggódom!!! Egyébként egy örökmozgó, bepelenkázni se nagyon hagyja magát, egész nap le nem áll, mászik, pakol, áll stb. Minden mozgást sorrendben csinált, csak később.Mászni is csak 11 hónaposan kezdett, azóta is mászik.Mi most azt csináljuk, mivel a járássegítő nem érdekli különösebben, pedig már karácsonykor is száguldozott vele egyedül, hogy lemegyünk sétálni, kiveszem a babakocsiból, és azt tolja.Most már egy kézzel tolja, de elindulni nem akar.Én már annak is örülnék, ha megállna a lábán kapaszkodás nélkül.Rettenetes érzés, hogy rajta kívül az összes ennyi idős, de még a hónapokkal fiatalabb baba már szalad.Nagyon megvisel! Már a férjem is aggódik, pedig őt aztán tényleg semmi nem hozza ki a sodrából.Sajnos, ő tudja, mikor érik meg rá, siettetni nem lehet, és nem is tudnám.
2012. ápr. 11. 07:51
 12/14 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy hypoton babáknál nincs határ, hogy meddig kell elindulni.Nekünk azt mondta a fejlődésneurológus, hogy 20-22 hónapos korig teljesen belefér ennél az izom problémánál.Ami vigasztal az az, hogy a főorvos, és a védőnő is azt mondta, hogy az ég világon semmi, de semmi hátránya nem lesz abból semmilyen téren, ha később indul el.Szóval ez nem olyan, mintha valaki kihagyja a mászást, és riogatják, hogy ez meg az lesz iskoláskorban.Értelmi és egyéb képességek szempontjából mindegy, mikor indult el, nincs összefüggés.
2012. ápr. 11. 08:03
 13/14 A kérdező kommentje:
Az én lányom is későn mászott volt vagy 11 hós ö is ,ö áll magátol meg néha jön is utánam , csak fél ahogy észre veszem ,de mindent később csinál mint a vele egykorúak , én nem voltam vele orvosnál remélem nem is kell menem és sajnálom a kicsidet ne agódj útóléri magát:)
2012. ápr. 11. 12:38
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha magától áll, és néha megy utánad, akkor gyakorlatilag elindult!! Ügyes!! Minden gyerek így kezdi, egy-két lépéssel.Akkor meg nincs min aggódnod, és nem kell tanítani sehogy, tudják a dolgukat, bár az én lányom most nem úgy néz ki.Orvoshoz mi úgy jutottunk el, hogy addig panaszkodtam a gyerekorvosnak, míg elküldte, hogy megnézzük, nincs -e valami a lassabb mozgásfejlődés hátterében.Nincs, de attól még a gond megmaradt sajnos.Teljesen időben van a lányod, és már csinálja is!
2012. ápr. 11. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!