Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Frissen szült anyukák pár...

Frissen szült anyukák pár hónapos babával, mit vártok el a nagyszülőktől?

Figyelt kérdés

Az elvárást úgy értem, hogy tényleg ez az ő kötelessége.

Köszönöm

2012. ápr. 10. 11:35
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Hááát, ha 4 hónapos korától átalussza a gyerek az éjszakát, pláne nem értem, mi a problémája a lányodnak!

(Tényleg egy olyan típusú gyereket kéne rábízni csak pár napra, mint az én Fiam, nulla segítséggel, akkor tudná meg, milyen is anyukának lenni ...)

2012. ápr. 10. 13:25
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Jogosan háborodtál föl. Viszont az a sejtésem, hogy abban, hogy ez a szituáció kialakult, neked is szereped van. Azért nőttek a fejedre, mert hagytad magad.

Most egy kicsit az én szemszögemből mondanak pár dolgot: Anyósom mindig felpakol minket kajával. Ha ötször mondjuk, hogy nem kell, megkérdezi hatodjára is, vagy csak pakol be magától. A mai napig előfordul, hogy ruhát vesz a fiának. Nem akarom tovább sorolni: segítőkész, de egyszerűen "SOK". már néha-néha észreveszem magamon, hogy ráhagyom, hadd csinálja... olyankor meg kezd lelkiismeret furdalásom lenni, hogy kihasználjuk. nem lehet, hogy egy picit te is ilyen nagymama vagy? úgymond "túlbuzgó" Remélem, hogy nem bántalak meg a soraimmal, építő kritikának szánom. Végy vissza egy kicsit a tempóból. De látom, az első lépést meg is tetted, csak a gyerekeknek ez szokatlan, majd belerázódnak.

Elnézést a tegeződésért, való életben biztos magázódnánk, csak hát az internet világában egyből tegeződünk. (kicsit fura dolog)

2012. ápr. 10. 14:49
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Azért a frissen szült és a pár hónapja szült között van egy picike különbség :) Nálunk pár napig itt volt anya, de csak míg a férjem haza nem ért, a főzést ő oldotta meg, és vigyázott ránk (császár, utána húgyuti fertőzés, nagyon szarul voltam), de ez tényleg az első pár napban, utána már ő is dolgozott. Anyósom is főzött az első pár hétben ránk, de az összes többi dolgot ketten csináltuk meg a férjemmel. Nekem egyik nagyszülő felé sincs elvárásom, élvezzék az unokát, és ennyi. Már bőven elmúlt egy éves, de nekünk még mindig nincs "romantikázásra", "kikapcsolódásra" igényünk, jó így együtt lenni. Pedig eljárkálósok voltunk babázás előtt. Nekem a pofámról lesülne a bőr, ha nem lennék képes ellátni a családomat, hanem egy harmadik személy segítsége kellene ahhoz, hogy étel legyen az asztalunkon...
2012. ápr. 10. 14:56
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

egyébként a mit várok el:

legyen "nagymama". ne a szülő szerepét igyekezzen betölteni se a saját gyerekével kapcsolatban, se az unokájával kapcsolatban. ezt így persze nehéz értelmezni, konkrét szituációkban tudnám szemléltetni. (pl. vásárlásnál: nagymama legyen az aki játékokat vesz az unokának, de ne az aki a komplett ruhatárát bevásárolja)

egyáltalán nem kell, hogy mosson, vasaljon, amiket írtál. (talán, ha együtt laknak, akkor néha belefér)

lehessen rá számítani, rábízni a gyereket. viszont nem várom el, hogy egyből ugorjon. Nagymamának is van magánélete, lehet, hogy ütközik valamilyen programmal, ez teljesen ok. Nekem pl. nem elvárás a rendszeres gyerekvigyázás sem. Inkább csak alkalomadtán.

2012. ápr. 10. 14:59
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
nekem a kezdeti segítség az volt, hogy anyukám főzött 2 hétig, (férjem igyekezett a papírmunkát elintézni tgyás igénylés, stb) de minden mást én csináltam. (nem erőltettem meg magam a babára koncentráltam elsősorban) Ez a segítség nekem pont elég volt.
2012. ápr. 10. 15:01
 26/28 anonim ***** válasza:
Aki mártírkodásnak érzi az anyaságot, annak jobb lett volna, ha egy kutyát fogad örökbe. Azt bármikor le lehet passzolni a nagyszülőknek, szomszédoknak...szóval lehet nyugodt szívvel minden héten romantikázni. Nekem egyáltalán nem teher az anyaság, nem mártírkodom annak ellenére hogy voltak/vannak/lesznek nehézségek míg felcseperedik, de ezt nem szabad/na teherként venni.
2012. ápr. 10. 15:47
 27/28 anonim ***** válasza:
61%

Lányom 8 hónapos múlt,de pár óránál tovább még nem kértem,hogy többet vigyázzanak rá.Ez is olyankor van,amikor hó elején nagybevásárlás van,meg postára kell menni.

Sőt,szülés után sem vártam el,hogy más főzzön,mosson,takarítson helyettem,pedig császáros voltam és a sebem is elfertőződött és kezelésre is kellett naponta járnom.

2012. ápr. 10. 17:48
 28/28 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok:nem igazán értem miért kellett lepontozni hiszen az volt a kérdés,hogy mit VÁRUNK EL a nagyszülőktől és én leírtam,hogy senkitől semmit nem Várok el;de nyilván nem utasítom vissza ha segítenek.
2012. ápr. 12. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!