Óvodás (5-6éves) gyereket szívesen látnál "vendégül" 8 hetes babád mellett?
Köszi!
Kicsit megnyugtattál...
Azért tettem fel a kérdésr,mert ma felhívtam apukámat,hogy ha lehet akkor egyedül jöjjön holnap hozzánk látogatóba,mert nem szeretném,ha esetleg lappang a gyerekében valami,akkor azt elkapja a kicsi...
Most fogja előszőr látni..
Hozzáteszem hogy a gyereke eléggé neveletlen sajnos,és azért sem szeretném hogy jöjjön,mert annó mikor a nagyobbik lányom volt kicsi,akkor elmentünk hozzájuk látogatóba..,és amit akkor művelt,eléggé bennem maradt...
Felakarta emelni a kicsit,hiába volt elmondva neki,hogy nem szabad,mert megnyomhatja valamiét...,de ő pl az anyja kezéből is kiakarta "marni"...
Tegnap voltak a tesóméknál valamiért,és a tesóm úgy kivolt akadva rá,hogy ma percekig csak azt mesélte telefonon,hogy miket csinált...
Hiába szólt rá az apja,nem fogadott szót egyszer sem..,már a tesóm kiabált rá,hogy ha nem hagyja abba a kutyák kergetését (3 is van nekik),akkor ő fog rendet tenni a fejében az apja helyett...,és ő nem fog kíméletes lenni..
Hiába..neki az a 3 kutya a mindene...-mondtam is neki,hogy őneki az a 3 kutya a "gyereke",és teljesen normális,ha megvédi őket..:)
Meg szó nélkül elkezdte enni a kitett nyuszikat,csokitojásokat...-meg sem kérdezte,hogy szabad-e... Már csak ebből is látszik,hogy mennyire neveletlen.. Az én 2.5 éves nagylányom megkérdezi a saját csokiját,hogy megeheti-e....,amit a nyuszi hozott...a 6 éves meg csak simán elveszi,és megeszi....
Na de ezek persze részletkérdések...:) Mert hogy ügye nem erről szólt a kérdésem... :D
2.válaszoló!
Ő már a 2 gyerekem,de gondolom már elolvastad a kommentemet.
Nem vagyok amúgy túlparázós szerintem..,csak ez a gyerek készíti ki az idegeimet,és valószínűleg ezért irányában ez az ellenérzés,és találhattam egy indokot,amiért legalább egyedül jöhet át apukám... :)
Ami persze sajnálatos,mert az ő kisfia ügye az én féltestvérem is egyben..,na de hát ez van..
Nem ápoljuk a kapcsolatunkat,mint egy normális család...,így ha nem muszáj,akkor nem megyünk hozzájuk..,max ha szülinapja van a gyereknek,vagy épp karácsony....és ajándékot viszünk neki..
Nagyobbik lányom biztos örülne neki ha átjönne,de inkább leviszem őket a játszótérre,és majd játszik másokkal...
Na mindegy...ez egy hosszú történet nálunk....
Amúgy meg megkérdeztem annó a doktornőt,hogy mikor vihetném el a kicsit játszóházba,ahova amúgy mikulásig hordtam a nagyobbat,majd elkapott egy jókora betegséget ott...és aztán mire kilábaltunk belőle,már úgy voltam vele,hogy lassan szülök,és nem akartam,hogy elkapjon még valamit,és ne tudjon majd hozzánk bejönni a kórházba....,na szóval szerettem volna már vinni őt és a nagyobbat is a játszóházba..,de azt mondta a doki,hogy ha lehet akkor 1/2-1 éves koráig ilyen helyekre ne vigyük...
Ha meg óvodás lesz a nagy,akkor azért már legalább 1/2 éves lesz a kicsi..és valamivel jobb immunrendszerrel fog majd rendelkezni..és egy pár oltással beljebb is leszünk..
Az én kisfiam 6 hetes, de már két kisebb gyerek is meglátogatta (1,5 éves mindkettő és bölcsibe járnak).
Szerintem elkaphatja felnőttöl is, sőt akár tőled is, vagy apukától is a betegséget.
Kedves 2.!
Szerintem az 2 külön dolog, hogyha az embernek van 1 saját nagyobb gyermeke, mert tőle kivédhetetlenül is elkaphatja a kicsi (és nem is esik úgy. A saját mégiscsak saját.)! De amíg csak egy gyerkőc van, addig szerintem mindenki szeretné megóvni a gyermekét mindentől! Én sem venném szívesen, hogyha idehoznának egy nagyobb gyereket, és az enyém elkapna tőle valamit. Ugyanis a szülőnek kell a gyógyszert kifizetni, a szülőnek kell "kínlódni" egy picivel! Ha ő ezt nem akarja, akkor tiszteletben kell tartani.
Bárkitől elkaphatja, nem csak ettől a gyerektől. Tőled is, apjától is, nagyanyjától is, nagyapjától is, bárkitől.
És ha lenne nagyobb tesója, akkor mit csinálnál?
Túl van az egész reagálva.
Ha nem nyúl hozzá a babához, ha nem liheg rá, nem köp rá, nem lesz semmi baja. A baba legyen a babaszobában, ti meg legyetek a nappaliban. Úgyis csak vet rá egy pillantást, és megy tovább, nem fogja agyonölelgetni (ha nem engeded meg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!