Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másnál is van, hogy a baba...

Másnál is van, hogy a baba nem akarja megenni a zöldségből készült ételeket?

Figyelt kérdés
Most leszünk 7hónaposak és szinte semmilyen zöldséget nem akar elfogadni.Hiába készítem én neki,van hogy ki sem hajlandó nyitni a száját,ha mégis van,hogy kiköpi,vagy nehezen lenyel 1-2 kanállal.Az üveges bébiétel ugyanez.A gyümölcsöket meg falja,abból jöhet bármi szinte.Próbáltam keverni is a gyümiket a burgonyával, sütőtökkel,répával,céklával,brokkolival,de nem jártam sok sikerrel.
2012. ápr. 8. 20:38
 1/8 anonim ***** válasza:
Az én lányomis ezt csinálta. Utána nem tudom mi változott, de a brokkolis/spenótos burgonya kivételével minden féle zöldséget megeszik. :)
2012. ápr. 8. 20:40
 2/8 anonim ***** válasza:
hagyd egy kicsit játszani az ételmaradékos kanállal, aztán egy óvatlan pillanatban kezdd el etetni az étellel :)
2012. ápr. 8. 20:48
 3/8 anonim ***** válasza:
Az én fiam is ilyen volt 2 hónapon keresztül. Aztán nem tudom, mi történt 8 hónapos korában, de egyik napról a másikra úgy elkezdte enni a zöldséges kajákat, mintha mindig is szerette volna. Előtte meg 1 kanál után szájzárat kapott.
2012. ápr. 8. 21:28
 4/8 A kérdező kommentje:
Bízom benne,hogy a későbbiekben változni fog.De milyen érdekes a fiam meg egyszerűen imádta.köszi a válaszokat!!!
2012. ápr. 8. 21:40
 5/8 anonim ***** válasza:
A fiam is ilyen volt, kb 10-11 hónapos koráig, öklendezett minden zöldségtől. Most 14 hónapos, a brokkolitól a cukkiniig, tökfőzeléktől a spenótig, bármi jöhet, mindet szereti. Szerintem azért van ez sok babánál, mert az anyatej édeskés ízére (tápszer szintén) sokkal jobban hasonlítanak a gyümölcsök, mint a zöldségek. Egy idő után viszont megismerik, megszokják a többi ízt is. Ha valamit nem fogad el, azt pihentesd efy időre, akár 1-2 hónapig is, aztán próbálkozz újra. Egyébként a gyümölcsökben is hasonlóan megtalálható minden tápanyag, vitamin, ásványi anyag, mint a zöldségekben, csak változatosan kell azokat is adni.
2012. ápr. 8. 21:52
 6/8 anonim ***** válasza:

tegnap hallottam egy dokumentumfilmben, hogy a picikkel kb. 16x-os meg kell kóstoltatni egy új ételt ahhoz, hogy az felismerjék, elfogadják, megszeressék.

csatlakozom az előttem szólókhoz: próbálkozz előbb édeskés zöldségekkel, és ha egyelőre kevered gyümölccsel, fokozatosan csökkentsd a gyümölcs arányát a zöldség javára (pl. banán-répa, alma-cékla).

2012. ápr. 9. 11:20
 7/8 anonim ***** válasza:

A kislányom 10 hónapos, se zöldség, se gyümölcs, se bolti, se otthoni, maximum egy kicsi, de közel sem annyi, amennyit a védőnő "előírt".

Tápszer az menne mindig... Kicsit aggódom, de biztos rendben van minden.

2012. ápr. 9. 12:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Nálunk forditva a zöldségek jöhetnek és a gyümölcs nem! gyümölcsből is szinte csak a banánt enné mindig. én folyton kóstoltatom a többit is, még ha a nagy része kukába is megy, hátha rákap egyszer csak.
2012. ápr. 10. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!