Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mekkora az esély, hogy szőke...

Mekkora az esély, hogy szőke babának barna szeme lesz?

Figyelt kérdés
Ugyanis nekem szőke hajam van, de barna (nem is tudom, hogyan), párom is szőke, neki viszont kék szeme van. Ugye a legtöbb baba kék szemmel születik, de azok egy része meg is változik.

2012. ápr. 7. 20:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
szemszínkalkulátorral ki lehet számolni,természetesen nem pontosak ezek a számolások,mert a genetika nem ennyire egyszerű,de ha leírod a szüleiteknek milyen a szeme kiszámolom neked mennyi az esély.
2012. ápr. 7. 20:34
 2/11 A kérdező kommentje:

Édesanyám szemszíne: barna; édesapám (volt) szemszíne: szürke.

Anyósom szemszíne: kék; apósom (volt) szemszíne: zöldeskék.

2012. ápr. 7. 20:36
 3/11 anonim ***** válasza:

ha 2 oldalról szőke hajat örököl. akkor minden bizonnyal szőke lesz.

annyi biztos hogy kék szemű csak akkor lesz, ha mindketten hordoztok kék gént.

aki kék szemű, az kék-kék gént hordoz, tehát biztosan kéket örökít tovább.

ha neked barna a szemed és a szüleid közt nincs kék szemű, akkor kicsi az esélye hogy kék hordozó vagy, tehát valószínűleg barna gént adsz tovább.

kék-barna génnel pedig a babátoknak barna vagy zöld szeme lesz. (persze újszülöttként sok baba kék szemű, de később változik véglegesre.)

2012. ápr. 7. 20:37
 4/11 anonim ***** válasza:

szerinted a szőke hajhoz kék szem dukál és pont?

ez nem így van :) neked azért barna a szemed mert anyukádtól örökölted. a babádnak 50% esélye van, hogy barna szeme lesz

2012. ápr. 7. 20:40
 5/11 A kérdező kommentje:
20:40 : Ez nem így van. A gének miatt kérdezem. Csak olyan kevés természetes szőkét látok igazi barna szemmel...
2012. ápr. 7. 20:42
 6/11 anonim ***** válasza:

A kalkulátorba csak barna,zöld,és kék szín volt,így a szürkét kékkel helyettesítettem a zöldeskéket zölddel,is és kékkel is

Az eredmény,mindkét esetben:

Barna:50%

Kék:37,5%

Zöld:12,5%

Én is kiszámoltam a kisfiam születése előtt,nála 72,7% volt,hogy Barna lesz,és 13,6%,hogy kék vagy zöld.

Na és a kisfiam gyönyörű mély kék szemű lett,érdekes kérdés hogyan,talán azért mert a nagyszüleinknél is a többség kék szemű volt.

2012. ápr. 7. 20:43
 7/11 A kérdező kommentje:
Hát, akkor gondolom barna vagy kék lesz :) Bár még szürke is bejöhet :D Nagyon köszönöm!
2012. ápr. 7. 20:46
 8/11 anonim ***** válasza:
egyik válaszoló amit leírsz az az egyszerűsített genetika,ez azért bonyolultabb,különben a kisfiam nem lehetett volna kék szemű,mellesleg előfordul mutáció is, a gyerekek amúgy is a nagyszüleikre szoktak jobban ,a haj sem olyan egyszerű,apukám fekete hajú,anyukám sötétbarna,tehát öcsém nem lehetett volna szőke,de szőke lett,mert a nagypapák szőkék voltak,kisfiam fekete hajjal született,egy idő után kicsit megritkult a haja,most meg aranybarna,én gesztenyebarna vagyok,a férjem sötét szőke,mégis nagy valószínűséggel lesz későbba kisfiam is nagyon sötét hajú,mert a nagyszüleiből 3 nak nagyon sötét a haja,és kiskorukban 3 szőke volt
2012. ápr. 7. 20:48
 9/11 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszadó! Én nem a hajszínről kérdeztem! Nagyon nagy az esély arra, hogy szőke lesz, én szőke vagyok, párom szintén, édesanyám barna, édesapám szőke, anyósom szőke, apósom szőke.
2012. ápr. 7. 20:56
 10/11 anonim ***** válasza:

A férjem kék szemű (anyja-apja is kék) nekem zöldesbarna a szemem (anyám-apám barna) 3 gyerekem van 3 különböző szemszínnel!!!

Az első sötétbarna szemű mint apám, a második kék szemű mint a férjem, a harmadik zöldesbarna szemű mint én.

Ennyit a számolgatásról.

2012. ápr. 7. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!