Mekkora az esély, hogy szőke babának barna szeme lesz?
Édesanyám szemszíne: barna; édesapám (volt) szemszíne: szürke.
Anyósom szemszíne: kék; apósom (volt) szemszíne: zöldeskék.
ha 2 oldalról szőke hajat örököl. akkor minden bizonnyal szőke lesz.
annyi biztos hogy kék szemű csak akkor lesz, ha mindketten hordoztok kék gént.
aki kék szemű, az kék-kék gént hordoz, tehát biztosan kéket örökít tovább.
ha neked barna a szemed és a szüleid közt nincs kék szemű, akkor kicsi az esélye hogy kék hordozó vagy, tehát valószínűleg barna gént adsz tovább.
kék-barna génnel pedig a babátoknak barna vagy zöld szeme lesz. (persze újszülöttként sok baba kék szemű, de később változik véglegesre.)
szerinted a szőke hajhoz kék szem dukál és pont?
ez nem így van :) neked azért barna a szemed mert anyukádtól örökölted. a babádnak 50% esélye van, hogy barna szeme lesz
A kalkulátorba csak barna,zöld,és kék szín volt,így a szürkét kékkel helyettesítettem a zöldeskéket zölddel,is és kékkel is
Az eredmény,mindkét esetben:
Barna:50%
Kék:37,5%
Zöld:12,5%
Én is kiszámoltam a kisfiam születése előtt,nála 72,7% volt,hogy Barna lesz,és 13,6%,hogy kék vagy zöld.
Na és a kisfiam gyönyörű mély kék szemű lett,érdekes kérdés hogyan,talán azért mert a nagyszüleinknél is a többség kék szemű volt.
A férjem kék szemű (anyja-apja is kék) nekem zöldesbarna a szemem (anyám-apám barna) 3 gyerekem van 3 különböző szemszínnel!!!
Az első sötétbarna szemű mint apám, a második kék szemű mint a férjem, a harmadik zöldesbarna szemű mint én.
Ennyit a számolgatásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!