Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kicsi lányt meglocsolni?

Kicsi lányt meglocsolni?

Figyelt kérdés

6 és fél hónapos lányom van.

Már előre félek, hogy ki kell majd kosarazzam a fiúkat, ha a lányomat meg akarják locsolni. Vagy túlzásba viszem???

Szerintem nem lenne jó, ha a fejét locsolnák kölni vagy parfümmel. Meg maga az illatok is, engem is zavarnak, hát akkor őt. Úgy gondoltam esetleg a lábát....vagy az már perverz??? Vagy legyen a ruhája? És minden locsolkodó után ruhacsere?

2012. ápr. 8. 18:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha egy kis vizpermettel locsolják, és nem kölnivel, az okés, és nem kell a szagoktól tartani. Versikét mondhatnak a látogatók, de készítsd el Te a vízpermetet és locsoljanak azzal. Bár ha nem szereti a vizet, akkor tényleg csak a ruhájára.
2012. ápr. 8. 18:51
 2/13 anonim ***** válasza:

Én első évben úgy oldottam meg, hogy megkértem a lelkes rokonokat, hogy itta vízzel töltött kölnisüveg, azzal bohóckodjanak ( 4 hós volt a lányom...). Következő évben már kölnivel, de megkértem őket, hogy csak a kezére, aztán diszkréten kivonultunk az első adandó alkalommal és alaposan kezet mostam neki. Harmadszorra már kapott kicsit a hajára is, és nagyon büszke volt rá :D

de a viccet félretéve: sztem minden normális ember megérti, hogy kicsi babának nem való a kölni és el kéne fogadniuk, hogy nem hagyod a nagy locsapocsálást, főleg nem hajára-bőrére. Esetleg akinél nagyon kikerülhetetlen ,az a ruhájára pöttyintsen picit- de nálunk mindenki elfogadta zokszó nélkül, nem volt belőle gond egyáltalán.

2012. ápr. 8. 18:54
 3/13 anonim ***** válasza:
Én nem engedem meg még az apósomnak sem!Most 2 éves a lányom,és a napokban valami túlbuzgó haverja a papának lespriccelte sprével locsolás gyanánt.Hát eléggé meglepődött szegénykém!Boltba voltam,az apja meg nem hajtotta el az ipsét.Hazaértem és már vetette is le magáról a ruháit,hogy büdös!Kicsi még hozzá!Majd talán ha ovis lesz jobban érdekli a dolog,ha akkor sem én nem erőltetem!:) Szerintem nem viszed túlzásba!A néphagyomány szerint nézve sem locsolták a kicsi lányokat!
2012. ápr. 8. 19:01
 4/13 anonim ***** válasza:
Én megmondtam a locsolóknak,hogy ne locsolják meg a kislányom,aki tavaly húsvétkor még csak 4 hónapos volt. Engem nyugodtan locsolhattak,de egy kicsi lányt még ne. Minek? Ő még nem hervad el... :D Elmondták a versikét,a picikém vigyorgott meg nézelődött, de azt nem akartam,hogy össze-vissza öntsék mindenféle kölnivel. Idén sem nagyon szeretném,de most már nagyobb, nem is nagyon érdekli még most sem az egész ünnep-dolog,szerintem holnap is inkább játszani fog,nem nagyon tud egy helyben maradni. :D
2012. ápr. 8. 19:01
 5/13 anonim ***** válasza:

CSAJOK!

Hozzuk be divatba, hogy a pasikat is meg kell locsolni!+még fizetniük is kell érte :D

Szerintetek, mennyire örülnének neki, ha pl. egy veder vízzel közelítenénk feléjük? A pasik is aszalódnak, a fiatal fiúkat azért kéne locsolni, hogy magasabbra nőjenek!

2012. ápr. 8. 19:10
 6/13 anonim ***** válasza:

Nálunk eddig mindig ugy volt hogy egy kis edénybe volt viz,a locsoló belemártja a kezét és megfogja a lányom kezét,a dédi az picit megsimitotta az arcát.A családtagok jönnek csak és ezt a módszert alkalmazzuk,engem se locsolnak kölnivel.

A szomszéd kisfiu jött csak át,ő a lányom kezét locsolta meg kölnivel akkor volt 1éves,bementünk és megmostuk és kész.

2012. ápr. 8. 19:13
 7/13 anonim ***** válasza:
Tavaly és idén is egy szép selyemvirágot locsolnak a locsolók a kislányom helyett. Senki sem haragudott érte.
2012. ápr. 8. 19:39
 8/13 A kérdező kommentje:

Nem fogom engedni, hogy locsolják a picit!

A pasilocsolkodás jó ötlet, készítsék csak a pénztárcát :)

Kívánok mindenkinek sok- sok locsolót holnapra!

2012. ápr. 8. 19:46
 9/13 anonim ***** válasza:

Első húsvétkor 3 hónapos volt, a lábát locsolták kölnivel, túlélte, semmi baja nem lett! Második húsvétkor 1 éves múlt, a haját spriccelték, semmi baja nem lett, délután 3-4 körül jöttek a locsolkodók, 7- kor fürdött, hajat mosott. 2 évesen már élvezte ahogy jönnek a locsolkodók, és a hasonló korú gyerekek is, hogy versike, spricc spricc, majd lányom osztotta a tojásokat! Ezt is túlélte, nem kopaszodott meg:)

Ma már megvolt az egyik locsolónk, egy üveg költőt spriccelték el rám, lányomra, Hugomra a locsoló kisfiú, nagyon élvezték a gyerekek!

Nem kell ezt is túlaggódni!

2012. ápr. 8. 20:11
 10/13 anonim ***** válasza:
Az én lányom is pont ennyi idős. Én sem engedem kölnivel/parfümmel meglocsolni. Egy üres utántölthetős parfümös üvegbe engedek vizet, azzal meglocsolhatják a lábát vagy a sapiját.
2012. ápr. 8. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!