Laryngitis! Szenved tőle valakinek a babája?
Figyelt kérdés
Milyen gyakran jön elő?
Mennyire súlyos?
Minden esetben befulladás kíséri?
2012. ápr. 7. 21:27
1/3 anonim válasza:
Úgy írd ki a kérdést, hogy kruppot írsz a laryngitis helyett, mert az az elterjedtebb neve és több választ fogsz kapni. Mindkét gyerekem kruppos, a kicsi ősszel kezdte, az első alkalom 2éjjel tartott, a második alkalom csak 1 és nem volt már olyan vészes. A nagy rá 1 hónapra és neki sokkal durvább volt, mert napközben is sűrűn és erőteljesen szenvedett. Neki november óta 4 alkalom volt, mindem megfázás alkalmával kruppos is lett. A súlyosság egyénenként változó és nem minden esetben következik be a befulladás, főleg ha az első jeleknél megtesszük a szükséges intézkedéseket.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi!
Direkt nem kruppot írtam, mert úgy tudtam, hogy az konkrétan a befulladást jelenti.
Kislányomnál 1 hónapja jött elő, akkor be is fulladt, kórházi kezelést igényelt. Most újra előjött, ugatva köhög 3. napja, de nem fullad. Az ügyeleten laryngitist mondtak rá. Akkor ez most mégis ugyanaz.
2012. ápr. 8. 07:05
3/3 anonim válasza:
Nekünk a kisfiamnak van. Nálunk ha előjött mindig befulladt, olyankor menni kellett a kórházba. Aztán vettünk egy inhaláló készüléket, és a doktornőnk írt fel gyógyszert amivel akkor kell inhalálni ha éjszaka ugatósan köhög. Utána sose kellett menni a kórházba, hanem másnap vittem mindig a háziorvoshoz. Eleinte gyakran előjött 2 havonta, főleg ősztől tavaszig. Aztán folyamatosan ritkult. Most 7 éves és kb 1,5-2 éve nem fulladt be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!