9 hónaposom még mindig nem kúszik, nem ül fel magától, nem mászik? Kezdjek jobban aggódni? Mit tegyek?
Ne már! Azért ne paráztassátok már szegényeket ennyire!!
nincsem semmi komoly baj biztosan!! És nem fogtok logopesuhoz járni! Mert ha elviszed egy gyogytornászoz hogy megnyugodjatok, akkor ő max tornát javasl és fog mászni,kúszni !!
de hozzátenném a lányaim is és sok ismerősöm gyereke később csinát mindent és semmi bajuk. Annyi h a kúszás már megvolt ,de felülni kb 10 hós után tudtak, mászni meg 11 hósan.
attól hogy jó masszív lehet épp kötött,de az is lehet semmi baj :)nyugi!!!!!
Én ajánlok valamit ami az én lányomnak segített! 7 hónaposan semmit nem csinált de komolyan semmit, ennek ellenére egy tök jó kedélyű baba volt ölemben gyönyörűen tartotta magát! Mégis izgultam aggódtam! Barátnőm kislánya 9 hónaposan dettó mint ti, elvitte gyógytornára! Tudod itt Nyíregyen miben merűlt ki a 9 hónapos gyógytornája? Van a nagy gimnasztikai labda, arra hason a baba és előre hátra szórakoznak vele.... elvileg ez hát meg nyakizom erősítő ami ezekhez a mozgásokhoz kell! Na én akkor elkezdtem ilyet játszani a lányommal, egy hét múlva hasra fordult magától, egy hét múlva pedig beindult 4kézláb :) Most 9 hónapos és feláll magától, néha rájön hogy tud lépkedni is :) Ne aggód agyon magad meg ne erőltesd őt sem mert megérzi hogy valamit nem teljesít jól és na aaaaz ki hat az egész kis életére! Ők már ilyen kicsi korban nekünk akarnak megfelelni minden pillanatban! :)
Üdv: Timi
nem olvatam el a válaszokat, de gondolom újdonságot nem fogok írni.
minél előbb keress fel egy szakembert, szinte biztos vagyok benne, ha nem ültetted volna akkor minden rendben lenne a babáddal. nagyon nagy butaság volt azelőtt ültetni, hogy még nem ült fel magától. nem volt kész még rá a gerince és egyrészt ebből gerincproblémái lehetnek, másrészt te akadályoztad ezzel a mozgásfejlődését, nem volt motivációja, anélkül, hogy megemelte a fenekét, máris ülésbe lett téve!
arról nem is beszélve, hogy az agy fejlődését a mozgás indítja be és nem jó, hogy az ülés előbb volt mint a kúszás, nem jó sorrendben indul be az agya :(
vidd el dévényeshez, majd ő segít és NE ÜLTESD SOHA TÖBBET!!!
ha ülni akar, majd kitalálja hogy kerüljön ülő helyzetbe!
Nem tudom ki az a marha, aki mindenkit lepontozott!
A lényeg!
Nem megijedni kell, de a legnagyobb butaság a védőnőre bízni ezt.
Mi járunk Dévényre, a tornász szerint 5 gyerekből 4-nél a védőnő nem vett észre semmit.
Sőt van,akinél még az orvos sem!
Ahogy nálunk sem! Én magam éreztem,hogy gond lehet, elvittem másik orvoshoz, aki mondta,hogy valóban baj van a nyakával. Szerencsére elég korán kerültünk a kezelésre.
Lehet,hogy nincs gond, de azért mutasd meg szakembernek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!