14 hetes anyatejes kisfiam az elmúlt 3 hétben összesen nem hízott 100 grammot. Kezdjek aggódni?
Heti 15-25 dkg az átlagos(an elvárt) hízás. Ha 1-1 héten ennél kevesebbet hízik, az nem gond, de ha 3 hét alatt sem hízott összesen ennyit, én igenis aggódnék.
Mindkét mellből eszik már 1-1 alkalommal, ugye?
Pisil-kakil-alszik rendesen? Havi státuszon mit mondott a doki?
A tesóm kislány hizott egyszer úgy h. egyik héten 9, a másikon 8 dkg-t, és a doki mondta, hogy ez nagyon kevés.
Igen, ezt a havi 450 grammot én is tudom, ezért is lepődtem meg, amikor egyszercsak "leállt".
Egyébként mosolygós, evés után elégedett, néha 1, néha mind2 ciciből eszik (van, hogy a másodikon csak nyammog, van, hogy abból is jól belakmározik, majd lezárásul bukik egy hatalmasat - de egyébként ritkán bukik) szerintem viszonylag sokat kakil (napi 3x termetes adagot), minden evés után pisis a pelus, 2,5-3 óránként eszik és végig alussza az éjszakát.
Abból a szempontból az első válaszolóval értek egyet, hogy nem szeretnék rögtön tápszert adni neki, hiszen van tejem, jól is lakik tőle, egyszerűen most csak kicsit stagnál... :s Én asthmás vagyok, és 6 hónapig csak szoptatni szeretném, hátha őt megmentem tőle...
Lehet buta kérdés, de ha viszont hosszra sokat nőtt, az nem "válthatja ki" a súlygyarapodást? 2 hete 68as ruhákra kellett cserélnünk.
Ma megyünk 3 hós oltásra, majd meglátjuk mit mond a doki, de szerencsére ő kezdő súly, mostani súly és gyerek kinézete alapján mond "ítéletet". Majd meglátjuk :(
Most nem tűnik éhezőnek, ugye?
Szerintem jo kis súlyban van :)
En soha sem mértem a lányomat, mindig az orvosnál tudtam meg, hogy éppen hány kg.
Köszi szépen, akkor nem csak én látom úgy, hogy a mérlege ellenére nem fog "elfogyni" :) Jövő hónapban lejár a kölcsönzésünk, vissza is viszem, hogy ne stresszeljen feleslegesen...
Amikor a kórházból hazajöttünk megkérdezte a védőnő, hogy allergiás, ekcémára hajlamos stb -e valamelyikűnk, és amikro mondtam neki, h igen, én pollen alergiás, asthmás vagyok, akkor mondta, h akkor minél tovább szoptassam, mert azzal (reméljük) jobban kialakul benne a védettség. Persze ez nem szentírás, de ez a minimum amit megteszek érte :)
Szia!
Az én fiam is pont 14 hetes, ő tegnap kapta az oltásokat :). Úgy látszik a 3. hónap több mindenkinek hoz lassulást :) - az ő hízása oké, de a hossza pl. nem nőtt az elmúlt hónapban (1 cm-t csak). Erre nem mondott semmit a dokink, szóval kíváncsi vagyok nektek mit mondanak majd, írd meg! Tényleg lehet, hogy nálatok meg a hosszára ment a sok kaja, nem pedig a hurkáira :)
Kép alapján pedig én biztos nem aggódnék, nagyon édes baba és a legkevésbé sem tűnik kiéhezettnek! :)
Az asztmához: az én fiamról 2 hete kiderült, hogy az arca ekcémás, bár szerencsére alig észrevehető - remélem nem is lesz rosszabb (senki nem az a családunkban, sem allergiás) és nekünk is azt mondta bőrgyógyász, hogy 6 hónapig csak anyatej (amúgyis ez volt a cél) és, hogy a hozzátáplálással se siessünk, tejet, tojást és a nagy allergéneket pedig ő se kapjon majd 2 éves koráig, mert így tényleg sok esetben meg lehet előzni az allergia/asztma kialakulását.
No, megvoltak az oltások, tudom nem ez volt a téma, de le kell írnom, mert olyan cuki volt, hogy azt hittem elolvadok :) Nem is sírt, csak kicsit elégedetlenkedve panaszkodott, majd miközben írta a doki a receptet és nagy csend volt, tiszta nagy kurjongatásba kezdett :) Pedig még soha nem volt előtte ott, tök idegen hely stb.
No, de a lényeg, megmérték (ruhában), betippelték, hogy kb 5500 gramm, a születési 3800-hoz tökéletes. Hosszot nem is néztek. Eddig sem parázták túl, most sem...
És sajna úgy tűnik mi is ekcémásak vagyunk :( B-nak a hajlatai szárazak, remélem a krémtől majd helyrejön és nem "terjed tovább", pedig nálunk sem volt senki a családban, bakker...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!