Mikortól teáztattátok a babátokat és miért?
Én nem teáztattam sosem.
Nyáron vizet kapott ha szomjas volt a nagy melegben.
Teát akkor ivott először amikor már nem baba volt, kb 2 éves korában.
Az én elképzelésem szerint, ha stagnál a súlya és teáztatod, akkor az elveszi az éségérzetét, és még levesebbet eszik és nem hzik jobban.
Sosem teáztattam. Anyatejes, 6 hónapos koráig nem is kapott mást. Akkor elkezdtük a hozzátáplálást, és a szilárd kaja után ivott egy korty vizet. De kb. 10 hónapos koráig nem is ivott nagy mennyiséget, mert az anyatej még elég jól oltotta a szomját is. Onnantól már kevesebbszer szopizott, és többet ivott.
Ha stagnál a baba súlya, akkor nem teáztatni kell. Ha amúgy jól fejlődik, jókedvű, akkor nem baj, ha egy kicsit stagnál a súlya, különösen, ha éppen beindult a mozgásfejlődés (kúszás-mászás-ülés-felállás-járás). Ha viszont huzamosabb ideig nem hízik semennyit, akkor sem a tea a megoldás, hanem orvoshoz kell vinni.
A tápszeres babáknál annyiban különbözik a dolog, hogy a kezdetektől kell adni szomjoltásnak valamit (vizet), mert a tápszer összetétele nem változik úgy, mint az anyatejé, ezért a szomjat nem oltja.
1 hetes koratol kamilla tea cukorral orvos javaslatara,majd sima tea kb 4 hetes koratol. Koffeinmentes epp csak belemeritve a filter a vizbe.Csak hogy ne mindig vizet igyon es konnyebben kakiljon.
Egyebkent o sajnos tapszeres baba kezdettol fogva.
Én sosem teáztattam a gyerekeimet.Enyémek is tápszeresek voltak sajna,felforralt lehútött vizet adtam nekik lezdetben foly.pótlásra.Aztán amikor már be lehetett vezetni a gyümileveket,onnantól fogva azt kaptak,higitva vizzel,vagy simán,vagy csak vizet.Sztem ne teáztasd a babádat ha stagnál a súlya.Mennyi idős?Mennyire stagnál?Dokitok mit mond?
Én először egyébként már nagyobb korukban adtam teát a lurkóimnak,a nagyobbik jobban szereti-megissza,mint a kisebbik,de nem is erőltetem nekik.
4,5 éves fiú és 3 éves kislány anyukája
Mikor még kicsi volt, a hasfájása miatt kapott teát. Kamillát vagy ánizsmagot.
Aztán akkor kapott teát, mikor hányós-hasmenős vírust elkapott 4 hónaposan. Nem evett, de legalább ezt megitta és nem száradt ki.
Mostanában változó, van mikor teát kap, van, hogy vízet. Mindkettőt szereti, egyikkel sincs gond. Nincs rászokva a teára, ha vízet kap, azt issza.
Az én fiam amíg csak anyatejes volt (3 hét), addig nm kapott semmit. Aztán 3 hós koráig vegyesen evett, akkor már kapott vizet, de ritkán ivott pár kortynál többet. Amióta hozzátáplálom, azóta iszik több vizet, de sűrűn kell kínálni, mert nem iszik egyszerre sokat. 7 hósan volt hasmenése, akkor próbáltam teát is , répalevet, smecta port (elég édes) adni, hátha többet iszik, de csak a vizet fogadta el. Most is csak vizet kap, gyümölcslevet se kapott még soha.
Amúgy ha cukros teára gondolsz, akkor az nem jó, mert még étvágytalanabb lesz. Viszont vizet (babavíz, vagy forralt víz) nem ártana adni neki, mert ha nem eszik elég anyatejet/tápszert akkor lehet hogy nem jut elég folyadékhoz, de persze ne közvetlenül evés előtt kapja, nehogy eltelíttse a gyomrát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!