GYED kompenzáció kérésemet elutasították. Nem tudom, hogy töltöttem-e ki az igénylést? Részletek lent.
Figyelt kérdés
Nem tudom pontosan, hogy a "nem kértem az adójóváírást". Épp 1 hónapja igényeltem vissza a bevallásomban. Vagy ez arra utal, hogy nem havi bontásban kértem, hanem 1 összegben a bevallásban és akkor nem jár? Én azt x-eltem be, hogy nem kértem, de közben mégis kértem? Pontosan hogy néz ki gyakorlatban, hogy kérem az adójóváírást? Előre köszönöm!!!!!2012. ápr. 6. 12:31
11/15 A kérdező kommentje:
ÚÚÚÚÚ, ez nagyon durva.... Azért teszek egy próbát!!! Mit küldjek el nekik szerintetek a fellebbezésen kívül?
2012. ápr. 6. 13:49
12/15 anonim válasza:
Pedig a mellékelt tájékoztatóban ezt érthetően leírták. Aki nem vette igénybe az adójóváírást, az nem jogosult kompenzációra...
13/15 anonim válasza:
Utolsónak: de az, aki a bevallással egyidejűleg kéri vissza, az igénybevette. És 2011-re vette igénybe, hiszen az adóbevallás is arra az évre szól.
14/15 anonim válasza:
Szerintem töltsd ki helyesen a papírt és azt csatold a fellebbezés mellé, amiben leírod, hogy mi történt.
15/15 anonim válasza:
Az adóbevallásodat a kompenzáció kérés elküldése előtt vagy után nyújtottad be?
Mert ha utána, akkor esetleg próbálj arra hivatkozni, hogy később döntötted el, hogy kéred a bevallásban az adójóváírást visszamenőleg 2011-re, de akkor már kitöltötted és visszaküldted nekik a kérelmet.
Akkor esetleg még elküldheted nekik az ajánlott feladó szelvény másolatát, amivel az adóbevallásodat postáztad, és ezzel igazolod a dátumot.
Nekem ez nagyon fura - és inkorrektnek is tartom - hogy ha hibásan tölti ki az ember, nincs lehetősége javításra. Még a NAV is engedélyez önellenőrzést hibásan/hiányosan kitöltött adóbevallásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!